Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Norway Now
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Hamresanden, Kristiansand Hamresanden, Kristiansand
Credits
Hamresanden, Kristiansand.
Photo: Anders Martinsen - Visit Sørlandet
Campaign
Partner

Ruimte om rond te trekken

Wie is er nu niet toe aan frisse lucht en geroosterde marshmallows onder een mooie sterrenhemel? Tijd om lekker te kamperen!

Vandaag de dag komen verschillende mensen naar een camping, ook al hebben ze een ander idee van een perfecte ontspanning. Sommigen zien het als een kans om volledig de natuur in te gaan, ver weg van de drukte. Voor anderen is het belangrijk om tijd met de familie en vrienden door te brengen. Het is ook een leuke manier om de kosten voor een onderdak zo laag mogelijk te houden.

In Noorwegen zijn er ongeveer 800 campings om uit te kiezen. De meeste campings hebben zowel plekken voor tenten, caravans en zelfs hutten. Je bent hierdoor vrij om te kiezen op basis van jouw wensen en budget.

De vijfsterrencampings volgens de Norwegian Hospitality Association

Kom dichter bij de natuur

Ontsnap de drukte en verblijf op een camping bij de fjord, de zee of in het bos.

Als je van plan bent naar de fjorden te gaan, biedt een kampeerplaats je een prachtige thuisbasis voor vele tochten en excursies. Wordt wakker naast de Geirangerfjord, of kies een camping vlakbij de fjorden en gletsjers van de Sognefjord.

Verder naar het noorden aan de westelijke kust zijn enkele beschutte baaien en witte zandstranden, omgeven door steile bergtoppen. Bekijk eens de vele mogelijkheden in de Lofoten, je zult verstelt staan.

In het oostelijke gedeelte van het land heb je uitgestrekte bossen en berggebieden. Dit is een paradijs voor de kampeerder die graag wilt gaan wandelen, vissen of fietsen.

Ga wild!

Voor echte vrijheid gaat er niks boven kamperen in de wildernis.

Als je dapper genoeg bent om de wildernis te trotseren, kun je gratis kamperen in het land dat vaak wordt beschreven als het duurste land in de wereld. Het is toegestaan om het het wild te kamperen zolang je je maar aan de regels van het recht van toegang houdt (in het Noors 'allemansretten'). 

De bergen van Jotunheimen en de Lofoten zijn 2 populaire gebieden voor de meest avontuurlijke kampeerders. Voor een minder afgelegen optie, kun je je tent opzetten op het Langøyene eiland in de Oslofjord.

Als het idee van helemaal op je eigen houtje overleven je niet zo aanspreekt, kun je altijd nog op een wilderniskamp verblijven.

Verblijf in de stad

Kamperen in de stad is een uitstekende optie als je op een budget reist en je liever je geld besteed aan winkelen, sightseeing of om naar een festival te gaan. Het is niet moeilijk om een goede camping rondom het centrum te vinden.

Glamping: het beste van het beste

Misschien denk je wel aan een vakantie in de wildernis, maar je bent nog niet helemaal klaar om zonder alle moderne gemakken te leven. Dan is 'glamping', oftewel glamorous of luxe kamperen iets voor jou.

Voor kamperen met de standaarden van een hotel, als je bereid bent om hiervoor te betalen, zoek je naar 5 sterren hutten op een camping. Op sommige plekken beschik je over je eigen flat screen TV, DVD-speler, een sofa, keuken en een privé badkamer. Andere plaatsen richten zich op architectuur en design, in combinatie met de omringende natuur.

Andere kampeermogelijkheden

×

 

Verder lezen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad