Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Drippin Video Thumbnail - vimeo - Drippin Drippin
Video Thumbnail - vimeo - Drippin Drippin
Drippin.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway

Drippin

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ter ere van de 150e verjaardag van ‘Peer Gynt’ van Henrik Ibsen hebben vier opkomende artiesten nieuwe versies gemaakt van composities die Edvard Grieg ooit voor het toneelstuk schreef.

Grieg ontmoet club

Erik Spanne, beter bekend als ‘Drippin’, is een jonge beatmaker met enorm gevoel voor alle soorten dancemuziek. Drippin woont in Oslo en produceert daar pakkende nummers die worden opgepakt door danceliefhebbers overal ter wereld.

Zijn op New Yorks Lit City Trax uitgegeven debuut ‘Silver Cloak’ leverde talloze optredens op festivals en in clubs overal ter wereld op, waaronder in IJsland, Shanghai, Tokyo en New York.

“Voor mij is Edvard Grieg met zijn simpele en pakkende melodieën eigenlijk de eerste Noorse popartiest.”

Drippin werkte inmiddels samen met verschillende beroemde rappers, waaronder Sicko Mobb, Le1f, King Louie en Riko Dan, en eerder dit jaar werd hij voor zijn productie op het album ‘Echo’ van de zanger Nils Bech genomineerd voor de ‘Spellemannprisen’ – het Noorse equivalent van de Grammy Award. Vorige jaar was hij een van de weinige succesvolle inschrijvers voor de Redbull Music Academy in Montreal.

Op dit moment werkt hij aan zijn volgende soloproductie die later dit jaar op de markt moet komen.

Drippin Drippin
Drippin.
Photo: Martine Stenberg

Wat ging er door je heen toen je werd gevraagd voor dit project? 
“Ik vond het een enorme eer. Niet alleen omdat het hier gaat om de vertolking van zo’n bekende compositie, maar vooral ook omdat ik daarmee Noorwegen vertegenwoordig met mijn muziekgenre – elektronische muziek.”

Waarom koos je ervoor om ‘In de hal van de bergkoning’ te vertolken?
“Duisternis, melancholie en intensiteit hebben een bepaalde aantrekkingskracht voor me. ‘In de hal van de bergkoning’ is heftig en somber en om die reden sprak het me het meest aan. Vergeleken met de lichte, zachtaardige muziek in de rest van het werk, heeft dit stuk een bijna claustrofobische structuur.”

Wat voor relatie heb je met ‘Peer Gynt’? 
“Mijn enige relatie met Peer Gynt dateert uit mijn schooltijd. Ik vond het gaaf om nu als volwassene wat dieper in te gaan op het stuk en ik was bijna verbaasd hoe relevant het na 150 jaar nog steeds is.”

Wat voor relatie had je vóór dit project met de muziek van Edvard Grieg?
“De muziek van Edvard Grieg is bijna synoniem met nationalisme en nationale romantiek. Als je luistert naar de muziek die Grieg voor ‘Peer Gynt’ componeerde, kun je de berglucht bijna ruiken en de koebellen zo ongeveer horen klingelen. Ik denk trouwens dat dat ook zijn bedoeling was toen hij de muziek schreef.”

Welke drie culturele evenementen zou je aanbevelen als je bezoekers uit het buitenland kreeg? 
“Ik zou ze meenemen naar mijn clubnacht ‘Ball ‘em up’ in Revolver, Nils Bech in de Opera op 19 November en SCHLOSS, de Galerie voor hedendaagse kunst.”

Hoe voelt het om in 2017 in Noorwegen artiest te zijn? 
Er is een interessante trend gaande in Noorwegen en dat is dat nieuwe artiesten niet meer staan te springen om een contract aan te gaan met een grote platenmaatschappij. Ze hebben hun eigen platforms waar ze hun op hun eigen voorwaarden muziek kunnen uitbrengen en dus hun eigen mogelijkheden kunnen creëren.”

Luister naar Drippins versie van ‘In de hal van de bergkoning’

Drippin Drippin
Drippin.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway
PLAY VIDEO
De verjaardag van Peer Gynt

‘Peer Gynt’ van Henrik Ibsen werd in 1867 uitgebracht, maar pas negen jaar later voor het eerst vertoond, in het Christiania Theater. Sindsdien zijn overal ter wereld talloze verschillende versies van het stuk opgevoerd. Peer Gynt is nog steeds een van de beroemdste toneelstukken ter wereld.

Een bekende versie van Peer Gynt is de jaarlijkse voorstelling in de open lucht in Gålåvatnet in Gudbrandsdalen.

In het Ibsen Museum in Oslo vind je eindeloos veel informatie over het leven en het werk van de schrijver.

Voorstellingen en evenementen

Het contrast tussen natuur en het moderne leven van alledag is continue een bron van inspiratie voor veel Noorse artiesten. Lees meer over komende culturele evenementen en voeg extra betekenis toe aan je reis.

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad