Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Fight the Fight Video Thumbnail - vimeo - Fight the Fight Fight the Fight
Video Thumbnail - vimeo - Fight the Fight Fight the Fight
Fight the Fight.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway

Fight the Fight

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ter ere van de 150e verjaardag van ‘Peer Gynt’ van Henrik Ibsen hebben vier opkomende artiesten nieuwe versies gemaakt van composities die Edvard Grieg ooit voor het toneelstuk schreef.

Grieg ontmoet rock

Fight the Fight werd pas eind 2016 opgericht, maar in die korte tijd heeft de band al overal ter wereld succes geboekt. Daarvoor was de rockband gedurende tien jaar bekend onder de naam Faenskap.

Fight the Fight speelde op alle grote festivals in Noorwegen, toerde door Europa en werd alom geroemd vanwege de fantastische optredens. De eerste Fight the Fight-single ‘Perfect Combination’ werd uitgebracht in juni 2016 en werd meer dan 750.000 keer gestreamd op Spotify.

“Als Peer Gynt echt bestond en vandaag zou leven, zou hij een tv-show hebben. En die zou een stuk beter zijn dan de Kardashians.”

Fight the Fight toerde inmiddels een aantal malen door Europa en was de supportact van grote bands als Satyricon, Kvelertak en Avenged Sevenfold. Deze zomer trad Fight the Fight voor het eerst op tijdens een paar van de grootste rock- en metalfestivals en was daarnaast de supportact van Satyricon tijdens hun Europese tour.

Fight the Fight Fight the Fight
Fight the Fight.
Photo: Jørn Veberg

Wat ging er door jullie heen toen jullie werden gevraagd voor dit project?
“Alle bandleden kennen de muziek van Edvard Grieg en het verhaal van ‘Peer Gynt’ heel goed, dus het was niet echt een moeilijke beslissing om mee te doen. Dit genre hebben we nog nooit gespeeld, dus we vonden het een leuke uitdaging.”

Waarom kozen jullie ervoor om Anitra's Dans te vertolken?
“Het ging bij ons uiteindelijk om de keuze tussen ‘In de hal van de bergkoning’, en ‘Anitra’s Dans’. ‘Anitra’s dans’ vonden we qua compositie interessanter. Daar komt bij dat Anitra nog nooit door een metalband is vertolkt, dus besloten we om dat te doen. Er kwamen al snel een heleboel goede ideeën bovendrijven, en toen duurde het niet lang voordat we het nummer konden afmaken.”

Kun je iets vertellen over jullie relatie tot ‘Peer Gynt’?
“We zijn allemaal opgegroeid in Noorwegen, dus het is bijna onmogelijk om Peer Gynt niet te kennen. Noren leren het stuk op allerlei manieren kennen, van verhaaltjes voor het slapengaan tot Noorse culturele geschiedenis en drama op school.”

Wat voor relatie hadden jullie vóór dit project met de muziek van Edvard Grieg?
“Een paar leden van de band hebben Conservatorium gedaan en daar veel geleerd over Edvard Grieg.”

Welke drie culturele evenementen zou je aanbevelen als jullie bezoekers uit het buitenland kregen?
“We zouden ze meenemen naar het by:Larm festival, het Vikingschipmuseum en het Kon-Tiki Museum. En Texas Grill.”

Hoe voelt het om in 2017 in Noorwegen artiest te zijn? 
“Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en je kunt echt alles bereiken wat je wilt als je ervoor gaat. Tegelijkertijd zijn er heel veel musici, die allemaal heel erg hard aan de weg timmeren, dus er is veel concurrentie. Wij hebben mazzel dat we in Noorwegen wonen. Als Noorse artiesten krijgen we culturele subsidie om onze doelen en dromen waar te maken. Dat heeft niet iedereen.”

Luister naar Fight the Fights versie van ‘Anitra’s dance’

Fight the Fight Fight the Fight
Fight the Fight.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway
PLAY VIDEO

Luister naar Fight the Fights versie van ‘Anitra’s dance’ op Spotify.

De verjaardag van Peer Gynt

‘Peer Gynt’ van Henrik Ibsen werd in 1867 uitgebracht, maar pas negen jaar later voor het eerst vertoond, in het Christiania Theater. Sindsdien zijn overal ter wereld talloze verschillende versies van het stuk opgevoerd. Peer Gynt is nog steeds een van de beroemdste toneelstukken ter wereld.

Een bekende versie van Peer Gynt is de jaarlijkse voorstelling in de open lucht in Gålåvatnet in Gudbrandsdalen.

In het Ibsen Museum in Oslo vind je eindeloos veel informatie over het leven en het werk van de schrijver.

Ga naar een liveoptreden van Fight the Fight

19 oktober: Train, Aarhus

20 oktober: Pustervik, Gothenburg

21 oktober: Klubben, Stockholm

Voorstellingen en evenementen

Het contrast tussen natuur en het moderne leven van alledag is continue een bron van inspiratie voor veel Noorse artiesten. Lees meer over komende culturele evenementen en voeg extra betekenis toe aan je reis.

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad