Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Unge Ferrari_Innovasjon_Norge Video Thumbnail - vimeo - Unge Ferrari_Innovasjon_Norge Unge Ferrari
Video Thumbnail - vimeo - Unge Ferrari_Innovasjon_Norge Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway

Unge Ferrari

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ter ere van de 150e verjaardag van ‘Peer Gynt’ van Henrik Ibsen hebben vier opkomende artiesten nieuwe versies gemaakt van composities die Edvard Grieg ooit voor het toneelstuk schreef.

Edvard Grieg ontmoet melodieuze R&B

Unge Ferrari’s debuutalbum ‘Til Mine Venner’ werd in 2015 gelanceerd en kreeg lovende kritieken in een aantal nationale kranten. In datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer tijdens P3 Gull, een Noorse muziekshow annex prijsceremonie waar uitzonderlijke prestaties in de muziekindustrie worden gehonoreerd.

“De link tussen Hologram en Peer Gynt is dat Peer Gynt doet wat ie wil, en dat heb ik zelf ook gedaan.”

Unge Ferrari woont in Oslo en produceert muziek waarin futuristische 808-geluiden worden gecombineerd met melodieuze R&B, pop en hiphop. In 2016 ging de jonge artiest op tournee door alle Scandinavische landen en speelde daarnaast op een paar van de grootste festivals in Noorwegen. Een jaar geleden bracht hij samen met Tomine Harket de EP ‘Hva Er Vi Nå // H.E.V.N’ uit, dat razendenthousiaste reacties kreeg van zowel critici als fans.

Dit jaar zijn de singles ‘Hvis Du Vil’, ‘Vanilje’ en ‘Lianer’ regelmatig te horen op Noorse radiozenders.

Unge Ferrari Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Michael Ray Vera Cruz Angeles

Wat ging er door je heen toen je werd gevraagd voor dit project?
“Mijn eerste reactie was ‘yes!’ Het klonk heel spannend. Ik kreeg via dit project toegang tot heel veel materiaal en het was een fantastische uitdaging.”

Hoe is ‘Hologram’ tot stand gekomen?
“De producer en ik hebben heel veel ideeën overwogen en uiteindelijk gekozen voor ‘Hologram’. Het is een ode aan verschillende muzikale genres met een anders dan andere tekst. Het nummer werd opgebouwd uit muziekvoorbeelden van Grieg.”

Wat voor relatie heb je met ‘Peer Gynt’?
“Ik ben opgegroeid met Peer Gynt; mijn grootmoeder was een enorme fan van het toneelstuk. Als kind luisterde ik al heel veel naar muziek en het toneelstuk was verplichte literatuur op school, maar ik heb eigenlijk pas tijdens dit project meer geleerd over de wereld van Peer Gynt.”

Wat voor relatie had je vóór dit project met de muziek van Edvard Grieg?
“Edvard Grieg is een legendarische musicus. Zijn composities zijn vandaag de dag nog net zo indrukwekkend als toen hij ze schreef. De muziek behandelt verschillende meeslepende thema’s en is heel ontspannend om naar te luisteren.”

Welke drie culturele evenementen zou je aanbevelen als je bezoekers uit het buitenland kreeg?
“Ik zou ze in de zomer uitnodigen zodat ik ze kon meenemen naar het Stavern, Øya, of Slottsfjell festival. Ik zou ze ook meenemen naar het Astrup Fearnley Museum of het Munch Museum, en misschien zou ik een tocht organiseren naar Zuid-Noorwegen of de fjorden in Fjord-Noorwegen.”

Hoe voelt het om in 2017 in Noorwegen artiest te zijn? 
“Als je behalve een iets meer dan gemiddelde kennis van het internet, ook goede smaak hebt en goede muziek maakt, kun je het hier heel goed doen. Ik denk dat mensen vandaag de dag mogelijkheden tot hun beschikking hebben die vroeger niet bestonden, en dat is heel positief.”

Luister naar Unge Ferrari’s ‘Hologram’

Unge Ferrari Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway
PLAY VIDEO
De verjaardag van Peer Gynt

‘Peer Gynt’ van Henrik Ibsen werd in 1867 uitgebracht, maar pas negen jaar later voor het eerst vertoond, in het Christiania Theater. Sindsdien zijn overal ter wereld talloze verschillende versies van het stuk opgevoerd. Peer Gynt is nog steeds een van de beroemdste toneelstukken ter wereld.

Een bekende versie van Peer Gynt is de jaarlijkse voorstelling in de open lucht in Gålåvatnet in Gudbrandsdalen.

In het Ibsen Museum in Oslo vind je eindeloos veel informatie over het leven en het werk van de schrijver.

Ga naar een liveoptreden van Unge Ferrari

20 oktober: Samfundet, Ås

21 oktober: Terminalen, Ålesund

10 november: Storsalen, Trondheim

17 november: ISF Verftet, Bergen

18 november: Folken, Stavanger

Voorstellingen en evenementen

Het contrast tussen natuur en het moderne leven van alledag is continue een bron van inspiratie voor veel Noorse artiesten. Lees meer over komende culturele evenementen en voeg extra betekenis toe aan je reis.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad