Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two children looking through a telescope at Vitenfabrikken in Sandnes, Norway
Vitenfabrikken, Sandnes.
Photo: Ingeborg Skrudland / Jærmuseet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Noorwegen is geweldig voor kinderen

Kinderen komen in Noorwegen op de eerste plaats. Line Konstali, redactrice van een website met activiteiten voor kinderen, deelt hieronder haar favoriete fun-to-do’s.

Vitenfabrikken

In dit gebouw met meerdere verdiepingen kunnen kinderen naar hartenlust op ontdekkingstocht gaan en interactief spelen met verschillende te gekke en educatieve installaties die er speciaal voor hun staan opgesteld. Het doel van de attracties is om kinderen uit te dagen en hun nieuwsgierigheid te wekken voor bijvoorbeeld natuurwetenschappen, wiskunde en technologie.

Setesdalsbanen

Een levendig museum op de rails. Stap op een meer dan 100 jaar oude stoomtrein en geniet tijdens de 8 kilometer lange rit tussen Grovane en Røykens in de Vennesla-gemeente van het prachtige landschap. Houten wagons en statige stationsgebouwen maken de tocht extra sprookjesachtig.

Atlanterhavsparken – Ålesund Aquarium

Ontdek een van de grootste zoutwateraquariums in Noord-Europa en leer iets over het leven onder de zeespiegel. Het aquarium is ingebouwd in het machtige kustlandschap van Tuseneset, ten westen van Ålesund. Tentoonstellingen in openluchttanks vertellen over het leven in de Noordzee langs de Noorse kust en in de diepe Noorse fjorden.

Stiklestad Nationaal Cultureel centrum

Maak kennis met Sint Olav II (ong. 993-1030) en beleef de dramatische gebeurtenissen in 1030 in Stiklestad, Verdal, waarbij vele doden vielen. Dit levendige museum omvat een uitgestrekt gebied met 30 historische gebouwen, een middeleeuws openluchttheater en tentoonstellingen.

Huis van Edvard Munch in Åsgårdstrand

De Noorse schilder Edvard Munch geniet wereldwijde erkenning. Voor een groot deel van zijn schilderijen vond Munch inspiratie in dit prachtige huis in de charmante stad Åsgårdstrand. Tijdens een begeleide tour vertelt de gids over zijn kleurrijke leven. Een bezoek aan de stad kan worden gecombineerd met verschillende seizoensactiviteiten, zoals een duik in de zee vlakbij.

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad