Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Top 6 kindvriendelijke avonturen in de buitenlucht

ERVARINGEN IN DE NATUUR VOOR HET HELE GEZIN
Auteur en kenner op het gebied van gezinsreizen Anders Baumberger moedigt alle gezinnen aan om naar Noorwegen te komen en de talrijke, gevarieerde activiteiten in de buitenlucht te ontdekken. Begin bij zijn zes toptips die speciaal geschikt zijn voor kinderen.
Buskerud
Buskerud.
Photo: CH/visitnorway.com

  In Noorwegen liggen er veel verborgen parels, zelfs voor gezinnen die het land al bezocht hebben.

  ’Ouders krijgen vaak de raad om de interesse van de kinderen in buitenactiviteiten aan te wakkeren via eenvoudige activiteiten, zoals een tent in de tuin. Ook al werkt dit misschien bij sommigen, in mijn gezin doen we het anders: we hebben hoge ambities en moedigen onze kinderen aan hun grenzen te verleggen, maar daarom hoeft het niet extreem te zijn.’

  Deze frisse kijk werd het uitgangspunt van zijn populair boek dat als referentie geldt voor wie de ongerepte natuur wil verkennen met zijn gezin. Baumberger is ervan overtuigd dat kinderen van uitdagingen houden en dat ze veel meer aankunnen dan ouders zich kunnen voorstellen. Door vertrouwen te hebben in de kinderen, moedigen we hen aan op nieuwe doelen te mikken.

  ’Mijn toptips staan in het teken van vertrouwen en ik wil aantonen dat het leven met zowel kleintjes als grotere kinderen helemaal niet zo beperkend hoeft te zijn als veel ouders denken,’ zegt hij.

  Baumberger selecteerde zes natuuractiviteiten die kinderen, jongeren en volwassenen weten te boeien. Zo haal je het beste uit een weekendtrip of een langere vakantie. Dit is je kans om onvergetelijke herinneringen met je gezin te creëren in de bossen, de bergen, langs het water of misschien zelfs onder de sterren.

  Top 6 kindvriendelijke avonturen in de natuur

 • 1. Blokhutvakantie – kies uit 1000 blokhutten

 • De Norwegian Trekking Association beheert meer dan 500 blokhutten die tussen 0 en 2.068 meter boven de zeespiegel liggen. Lid worden is eenvoudig en niet duur als je ziet hoeveel voordelen je krijgt. Je kunt ook blokhutten vinden op de volgende websites: ut.nokystled.no (alleen in het Noors) en inatur.no.

  Storkvebu, Oppland
  Storkvebu, Oppland.
  Photo: Anders Gjengedal - Visitnorway.com

 • 2. Zomer en winter tegelijk

 • In maar weinig landen in de wereld liggen gletsjers en stranden zo dicht bij elkaar. Aan het begin van de zomer kun je na een dagje skiën de dag erop lekker in het fjord gaan zwemmen of je wagen aan een partijtje beachvolleybal in zomerse temperaturen. Ook al verlangen de meeste mensen niet direct naar de winter wanneer de zomer in het land is, maar de aanhoudende sneeuw in de bergen weet bij de meesten toch het innerlijke kind naar buiten te brengen.

  Ga zomerskiën in het zomerskicentrum Folgefonna, op de Juvbreen-gletsjer nabij Galdhøpiggen, of in het zomerskicentrum Stryn en sluit je dag af met een barbecue onder de bloeiende bomen in de laagvlakte. Een andere optie is skiën op de berg Sognefjellet en de dag beëindigen met een frisse duik in het Sognefjord.

 • 3. De middernachtzon en het noorderlicht

 • Mensen van over de hele wereld reizen naar Noorwegen om deze natuurfenomenen te kunnen aanschouwen. De regio beschikt over prachtige natuur en allerlei leuke activiteiten. In Bodø kun je bijvoorbeeld de berg Keiservarden beklimmen en van het uitzicht op de stad en het mooie eiland Landegode genieten.

  Je kunt er bij helder weer zelfs de beroemde bergketen Lofotveggen zien liggen.

 • 4. Uitkijktorens – een uitzicht van 360 graden, midden in het sparrenbos

 • Wist je dat er meer dan 50 uitkijktorens liggen tussen de Kristiansand in het zuiden en het centraal gelegen Trondheim? De meeste worden gebruikt als uitkijkpunt om bosbranden te spotten.

  Zelfs in de dichtstbegroeide sparrenbossen in de vlakke zuidelijke delen van Oost-Noorwegen zijn de uitzichten geweldig.

  Kjerringhøgda, Østmarka
  Kjerringhøgda, Østmarka.
  Photo: Anders Baumberger

 • 5. Gletsjerwandelingen

 • Gletsjers kun je vanop afstand bewonderen, maar het is nog spannender om ze van dichtbij te verkennen. Je kunt een gids huren in alle belangrijkste gletsjergebieden in Zuid-Noorwegen. Ervaring is dus niet vereist en je hoeft geen eigen uitrusting mee te brengen.

  Dit zijn de twee favoriete wandelingen van Anders Baumberger:

 • 6. Adrenalinekick in de hoogte

 • Breng je gezinsvakantie naar ongekende hoogtes en bekijk de honderden meters gapende leegte onder je voeten, ook al heb je geen eerdere ervaring of je eigen klimuitrusting.

  Dankzij routes met boorhaken, een volledige veiligheidsuitrusting en een gids kunnen mensen die niet te vee hoogtevrees hebben zelfs een steile bergwand bedwingen. Anders Baumberger raadt de volgende route aan:

  Motiveer de kinderen met deze 7 tips

  1. Vraag de kinderen te helpen de bestemming te bepalen. Prikkel hun verbeelding en houd de kinderen een spannend doel voor ogen.

  2. Vertrek zonder stress en begin goed op voorhand samen met de kinderen in te pakken.

  3. Wees ambitieus, maar voorzie genoeg tijd om je bestemming te bereiken. Zo blijft de sfeer er lekker in zitten.

  4. Reizen met lichte bagage is bij de meeste reizen aan te raden, maar boet niet in aan comfort. Soms is dat beetje extra bagage het echt wel waard, zoals wanneer je kind zijn knuffeldier wil meenemen.

  5. Kies je ervoor om je te verplaatsen met een kano, een fiets met aanhangwagen of een slee, laat de kinderen dan als passagiers van het tochtje genieten.

  6. Ga samen op stap met andere gezinnen, dan hebben de kinderen altijd een speelkameraadje. 

  7. Kies voor een reis die ook voor volwassenen leuk is. Avonturen zijn voor het hele gezin, niet alleen voor de kinderen.

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven