Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Henrik Orre, Team Sky
Henrik Orre, Team Sky.
Photo: Patrik Engström
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Tour de France voedselleverancier beveelt Noorwegen aan

De chef van Team Sky deelt zijn favoriete eetgelegenheden te vinden in zijn thuisland.

Cyling chef’s top 5 restaurants

'Het Noorse eten is van wereldklasse', zegt chef Henrik Orre, die zijn passie voor de wielersport en koken heeft gecombineerd. Zo kookt hij voor professionele wielrenners tijdens de Tour de France. Hij groeide op omringd door de wielersport in een gezin dat meedeed aan het Noorse Nationale Wielrenners team en aan de Olympische Spelen. De Noorse restaurants die hij heeft uitgekozen gebruiken allemaal lokale ingrediënten en hebben een gemoedelijke, ongedwongen sfeer. 

Het concept is losjes gebaseerd op de Noorse traditie van Husmannskost, een antwoord op de Italiaanse cucina povera (armeluiskeuken). Een gastronomische ervaring voor een betaalbare prijs.
Adres: Waldemar Thranes poort 10A, 0171 Oslo


Elke ochtend gaan de koks bij Brygga 11 naar de buren om de beste vangst van de dag uit te kiezen. Het voordeel van een restaurant op de belangrijkste pier van de stad, is het unieke verse menu. De bekroonde chef-kok Geir Skeie weet als geen ander hoe je Noorse vis moet voorbereiden. Zijn vis wordt beschouwd als een van de beste vis in de wereld. 
Adres: Brygga 11, 3210 Sandefjord

Het menu bestaat uit kleine porties die je zelf kunt uitkiezen. Matbaren is de relaxte versie van zijn buurman Renaa, die een Michelin-ster ontvangen heeft. Stavanger heeft een moderne traditie van goede restaurants. Dit komt voornamelijk door de gemakkelijke toegang tot grote schaal- en schelpdieren.
Adres: Breitorget 6, 4006 Stavanger


Bakeriet, Lom

Bakeriet, Lom.
Photo: Tina Stafrèn / Visitnorway.com

Bakeriet, Lom

Tijdens je wandeling in de bergen kun je deze uitstekende bakkerij tegenkomen. Gerund door chef-kok en bakker Morten Schakenda. Het bergdorp van Lom heeft veel te bieden als het gaat om goed eten, gemaakt van lokale ingrediënten – een trend die begon bij chef-kok Arne Brimi. De geur van vers brood bij Bakeriet is niet te weerstaan. 
Adres: Prestfossen, 2686 Lom


De 2015 Bocuse d'Or-winnaar Ørjan Johanessen is de top chef van het hotel gerund door zijn ouders. De meer dan 300 jaar oude gebouwen, ten zuiden van Bergen, waren oorspronkelijk een uitrustplek voor reizende koningen. Het dorp Bekkjarvik, met zijn 500 inwoners, heeft zijn eigen Gourmet Burger bar, genaamd Smakeriet. De bar wordt begeleid door niemand anders dan Ørjan Johanessen.
Adres: 5397 Bekkjarvik

×

Read more

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad