Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Winter fishing in Northern Norway Video Thumbnail - vimeo - Winter fishing in Northern Norway Winter fishing in Austnesfjorden, Lofoten
Video Thumbnail - vimeo - Winter fishing in Northern Norway Winter fishing in Austnesfjorden, Lofoten
Credits
Winter fishing in Northern Norway.
Photo: Matthias Wendt / www.visitnorway.com

Wintervissen in Noorwegen

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Als een vis in het water

Frisse lucht en kristalhelder water vol vis – in welk seizoen dan ook. Noorwegen is het wonderland voor outdoor enthousiastelingen en al helemaal voor vissers.

Beste visliefhebber,

Om een beter beeld te krijgen van de wensen en voorkeuren van de Nederlandse visser voert Visit Norway een onderzoek uit naar het vakantiegedrag van vissers in Nederland. Hiermee hopen we ervoor te kunnen zorgen dat Noorwegen als visbestemming nog beter kan voldoen aan en kan inspelen op de wensen van de visser.

We zouden het zeer op prijs stellen als je 10 minuten vrij zou kunnen maken om onze enquête in te vullen. Aan het eind van de enquête heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, en kun je aangeven of je kans wil maken op een van de twee Fjord Line vouchers t.w.v. € 50,- of een van de Bergans t-shirts.

De resultaten worden anoniem verwerkt.

Vul de enquête in

Bedankt voor je tijd!

Visit Norway


Enorm veel ruimte, enorm veel vis

De zomer is het hoogseizoen, maar voor de grootste vis en de goedkoopste overnachtingen zijn de lente en de herfst de beste tijd om naar Noorwegen te komen. Tijdens het laagseizoen is er meer ruimte voor jou en hoef je minder lang te zoeken naar een vissersplek. Dankzij de Golfstroom en de warme luchtstromen zijn de kustgebieden en de fjorden ijsvrij, zelfs in de winter. Het water zit dan vol met grote vis, gretig om ergens in te bijten.

Andere activiteiten

Tijdens de winter heb je een goede kans om walvissen te zien, of wat dacht je van het Noorderlicht? Een koningskrab expeditie is ook een mogelijkheid. Andere winteractiviteiten zijn onder andere skiën, langlaufen en rijden op een sneeuwmobiel of hondenslee.

IJsvissen op de meren

IJsvissen is een van de meest populaire winteractiviteiten in Noorwegen. Al helemaal in het noorden, waar het wemelt van de meren. Elk jaar komen enthousiastelingen met hun vishengels naar Noorwegen om forel en zalm aan de haak te slaan. Na een succesvolle dag, is het gebruikelijk om even te stomen in een sauna of gezellig voor de openhaard te liggen.

Aanbiedingen in het laagseizoen

Bekijk de laagseizoen vis- en overnachtingsaanbiedingen. Veel van de aanbiedingen zijn inclusief bootverhuur, visuitrusting en vis schoonmaak faciliteiten.

 

Vind jouw Noors visparadijs

Click to activate
Ad

 

Minder mensen, meer vis – vissen in het laagseizoen

Het ontwaken van de lente

Noorwegen-experts weten dat er tal van vissen en buitenactiviteiten te vinden zijn in maart en april, zowel in de fjorden als aan de kust. Vooral in de centrale en noordelijke delen van Noorwegen kun je overal de vismagie ervaren, als de kust zich vult met paaiende kabeljauw. Als je ervan droomt een echte kanjer van een vis aan de haak te slaan, is dit de beste periode.

Zuid-Noorwegen heeft uitstekende vismogelijkheden in het voorjaar - vooral voor iedereen die op zoek is naar kabeljauw, leng en zeeforel in de fjorden of de zee. Het komt bijna niet voor dat een visser met lege handen terugkomt.

Tip: Om je kans op een vangst te verhogen kun je een ervaren lokale gids of een professionele visser inhuren. Dit is ook veiliger als je in onbekend gebied wil vissen.

Het Noorse lenteweer is meestal vrij mild, stabiel en droog. In veel regio's in Noorwegen zijn de maanden maart, april en mei de droogste maanden van het jaar. Doordat de hemelsbrede afstand tussen het meest zuidelijke en meest noordelijke punt van Noorwegen bijna 1.700 kilometer is, varieert het weer in de verschillende delen van het land. In de zuidelijke en westelijke delen van Noorwegen arriveert de lente in april, terwijl je nog steeds kunt genieten van de winter in de noordelijke delen van het land.

Een gouden herfst

De herfstmaanden september en oktober zijn ook zeer geschikt voor een visvakantie in Noorwegen. Het water wemelt dan van allerlei soorten zoutwatervissen. De makreel en heek, die normaal in de zomer te vinden zijn, zijn nog tot ver in oktober op sommige plekken te vinden. Tijdens de herfstmaanden heb je een goede kans om gigantische koolvis en heilbot aan de haak te slaan in Centraal- en Noord-Noorwegen. In Centraal-Noorwegen en naar het zuiden heb je volop kans op het vangen van leng.

Rustig, zonnig herfstweer boven de 10 graden is niet zeldzaam. De nazomer kan ook in Noorwegen worden ervaard, zowel in het zuiden als in het noorden. In het noorden en op grote hoogte valt de eerste sneeuw meestal ergens in oktober. In veel delen van Noorwegen begint de winter pas in november. De overgang van herfst naar winter duurt in het zuiden en het midden van het land een paar weken. In het noorden duurt het meestal maar een paar dagen. De transformatie van de warme en sprankelende kleuren in de herfst naar een magisch winterwonderland zal je zeker versteld doen staan als je tijdens deze periode in Noorwegen bent.

Een voordeel van de lente en de herfst is dat vissers en reizigers op korte termijn hutten, huisjes en boten kunnen boeken - een paar maanden of zelfs weken op voorhand. Bovendien zijn de tarieven aanzienlijk lager dan in de zomer.

Lees meer over vissen in Noorwegen

Your Recently Viewed Pages