Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Winter fishing in Nusfjord Winter fishing in Nusfjord
Credits
Winter fishing in Nusfjord.
Photo: Kent Miklenda
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Langs de kust van Noord-Noorwegen bijt de vis in de winter het best. Grijp je kans tijdens het paringsseizoen van de kabeljauw, ga ijsvissen, of ga op zoek naar Koningskrab.

In Noord-Noorwegen vind je één van de beste viswateren in de wereld. Veel mensen verblijven hier een aantal weken in de kleine vissersdorpen. Elk jaar in maart komen zeevissers en beginnende vissers, vanuit de hele wereld, naar de Lofoten om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen in kabeljauwvissen, waarbij kabeljauw van wel 30 kilo kan worden gevangen.

Niet alleen is het laagseizoen in Noord-Noorwegen perfect voor kabeljauw, maar ook het noorderlicht is tijdens deze periode te zien. Uiteraard kun je hier perfect skiën, of op een walvis of koningskrab safari gaan.

Offersøy Feriesenter
Credits
Offersøy Feriesenter.
Photo: Offersøy Feriesenter

Vissen in het laagseizoen bij Offersøy

offersoy.no
Credits
Offersøy Feriesenter.
Photo: Offersøy Feriesenter

Doe mee aan een wintervis tour met een lokale schipper bij Offersøy Feriesenter. Offersøy staat bekend als de 'poort naar de Lofoten en Vesterålen' en is de perfecte locatie voor spannende zeetochten.

Gelegen aan de top van het grootste eiland van Noorwegen (Hinnøya) is Offersøy als sinds 200 jaar een welvarend vissersdorp. Offersøy is ook wel bekend als de toegangspoort tot de Lofoten en Vesterålen. Tegenwoordig is het een charmant, gezinsvriendelijk vakantieresort met kamers, huisjes, rorbuer (traditionele vissershutten) en vakantiehuizen. Er is ook een camping te vinden.

Ontdek het gebied in maart of april, tijdens het migreren van de kabeljauw (skrei) vanaf de Barentszzee naar de Vestfjorden.

Vistour in de Lofoten met schipper

Al generaties lang hebben de Lofoten eilanden de grootste kabeljauw visindustrie in de wereld.

De beste tijd om te gaan wintervissen bij Offersøy Feriesenter is van 15 maart - 30 april 2017. Ook geschikt voor groepen. Je kunt dagelijkse tochten op een 8 meter lange vissersboot met een schipper als gids boeken. Naast de lange vissersboot zijn er ook nog verschillende 5 meter lange boten met motoren van 50 pk, echolood en kaartplotter te huur. Je kunt overnachten in kamers, huisjes of rorbuer (vissershutten) met self-catering faciliteiten. Tegen een vergoeding kunnen maaltijden worden toegevoegd. 

Prijs vanaf € 527 p.p. voor drie nachten (gebasseerd op een 4-persoons gedeelde rorbu, inclusief opgemaakte bedden), inclusief 2 vistochten met een kapitein, vishengels, visuitrusting en transport vanaf de Evenes luchthaven. 

Lees meer en boek

Winter fishing in Hasvik
Credits
Winter fishing in Hasvik.
Photo: Big Fish Adventure Hasvik Hotel & Housing

Winter vissen in Hasvik

bigfishadventure.no
Credits
Winter fishing in Hasvik.
Photo: Big Fish Adventure Hasvik Hotel & Housing

Op zoek naar de echte whoppers? Big Fish Adventure op Sørøya is de beste plek voor iedereen die diepzeevissen serieus neemt.

De verhalen van het eiland zijn zo sterk dat je ze niet gelooft, tot je het zelf hebt ervaren. Wees niet tevreden met kleine vissen, kom naar Big Fish Adventure for de grootste vangst, het hele jaar door!

Vanaf € 3076 per week, in een huis voor 6 personen, inclusief twee 50 pk boten.

Contact: book@bigfishadventure.no

Lees meer over Big Fish Adventure

Off-season fishing in Lauklines
Credits
Off-season fishing in Lauklines.
Photo: Explore the Arctic - Lauklines, Norway

Vissen in Lauklines

lauklines.no
Credits
Off-season fishing in Lauklines.
Photo: Explore the Arctic - Lauklines, Norway

Noord-Noorwegen wordt ook wel de ‘kabeljauwhoofdstad van de wereld’ genoemd, en terecht. De vismogelijkheden in Lauklines zijn elk jaar meer en meer.

Enorme scholen kabeljauw van 3 tot 10 kilo voeden zich in mei met zandspiering in de ondiepe gebieden buiten de fjord. Je kan de bodem niet eens meer zien, zoveel kabeljauw.

Ook de koolvis is te vinden in mei en juni. De koolvis weegt van 3 tot 10 kilo en de meest effectieve aas zijn softbaits en kleine koolvis. Het Lauklines gebied is uitstekend om zeewolf, schelvis, lom, roodbaars en enorme platvissen te vangen.

De grootste heilbot is in te herfst te vinden. Je vangt ze met softbaits en shads op zo’n 50 meter. Tijdens de herfstmaanden kun je met een basis vishengel een vis van gemiddelde 2 kilo vangen. De grootste schol woog 3.96 kilo, dus wees voorbereid.

Lees meer over Lauklines

Fishing at Nusfjord
Credits
Fishing at Nusfjord.
Photo: Lukasz Marczynski

Vissen in Nusfjord

nusfjord.no
Credits
Fishing at Nusfjord.
Photo: Lukasz Marczynski

Bezoek het historische vissersdorp Nusfjord tijdens de winter. Buiten het drukke seizoen om, is dit een plek van rust, terwijl het water vol zit met vis. 

Het dorp Nusfjord is gelegen in het midden van de visregio van Noord-Noorwegen. Geniet van de bijzondere sfeer van de beschutte haven met zijn 50 charmante vissershutten die op houten palen in de zee staan. De huizen stammen uit de 19e en begin 20e eeuw. Om de geschiedenis echt te ervaren, kun je overnachten in één van de rorbu's. Er zijn ook moderne en goed uitgeruste Rorbuer.

In de zomer verwelkomt het dorp zijn 50.000 gasten die genieten van de middernachtzon. De winter daarentegen is rustig. Het dorp biedt rust, terwijl het leven onder het water tot leven begint te komen. 

Vermijdt de drukte en kom naar het traditionele vissersdorp, vlakbij de prachtige besneeuwde bergen - ideaal voor wie op zoek is naar een kalme, knusse visvakantie. Kabeljauw wordt hier het meest gevangen, maar er is ook heilbot, koolvis, polak en schelvis.

Het dorp ligt net boven de poolcirkel, daardoor ben je ook in het land van het noorderlicht. Verblijf een paar dagen langer om je kans om het noorderlicht te zien te vergroten.

Lees meer over Nusfjord

Click to activate

Meer over vissen in het laagseizoen in Noorwegen

Meer over Noord-Noorwegen

Your Recently Viewed Pages