Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

10 onontdekte en Instagram-waardige plekken

Fotovriendelijke plaatsen in Noorwegen
A man standing on top of mount Hornelen
Mount Hornelen.
Photo: Andreas Orset

Maak kennis met een paar van de meest fotogenieke plekken in Noorwegen.

In 2016 werd de 24-jarige Andres Orset uit meer dan 1000 sollicitanten gekozen voor een tamelijk unieke baan bij de Noorse schoenmaker Alfa, namelijk om gedurende minstens een jaar al bloggend door Noorwegen te wandelen en de opgedane ervaringen en belevenissen te delen op sociale media.

In de afgelopen maanden heeft Andres dus (betaald) lopend het land doorkruist. Daarbij heeft hij zowel bekende als minder bekende stukken van Noorwegen bezocht, waaronder bergtoppen in het noorden, nationale parken in het oosten en prachtige fjorden in het westen. Andres is nog steeds bezig om het land te ontdekken. Volg @alfaeventyreren op Instagram om visueel mee te lopen op zijn wandelingen en zijn geweldige foto's zien.

Hieronder lees je de top 10 aanbevelingen van Andres Orset voor minder bekende Instagramvriendelijke plekken in Noorwegen.

Andreas Orset
Andreas Orset/ Foto: Privé

Hornelen zeeklif

De hoogste zeeklif in Europa rijst 800 meter boven de fjord uit. De wandeling is behoorlijk lastig, maar op de top word je beloond met het meest fantastische uitzicht over de fjord en de omringende bergen.

Duur en activiteit: volle dag, bergwandeling
Inspanningsniveau: Lastig
Plaats: de Fjordenkust

Innerdalen vallei

Misschien wel de mooiste vallei in Noorwegen. De fotogenieke plaatsjes liggen als de parels van een ketting aan de voet van de spectaculaire Innerdalstårentberg. Zéér de moeite van een bezoek waard, zowel ‘s zomers als ‘s winters.

Duur en activiteit: Circa 4 kilometer heen en terug, wandeling via grindwegen.
Inspanningsniveau: makkelijk
Locatie: Noord-West

Het Lovatnetmeer

Dit groene meer ligt idyllisch verscholen tussen steile bergen, watervallen en gletsjers. Een plek voor een perfecte foto waar je het beste van de Noorse natuur op de plaat zet.

Toegang: het meer is per auto bereikbaar.
Inspanningsniveau: makkelijk
Locatie: Loen in Nordfjord

 

Det blir neppe grønnere 🏞 Hvem vil du ha med deg hit? #eventyrlyst #alfasko

A post shared by ALFAs Eventyrer Andreas Orset (@alfaeventyreren) on

Kirkeporten rotsformatie

Met uitzicht op het Noordkaapplateau is Kirkeporten ideaal gelegen in de ruige kustomgeving van het noordelijkste deel van Noorwegen. De rotsformatie lijkt op een grote poort, vandaar de naam ‘kerkpoort’. Je kunt foto’s door de poort nemen of je laten fotograferen terwijl je erbovenop staat, met de machtige zee op de achtergrond.

Activiteit: korte wandeling vanaf Skarsvåg.
Inspanningsniveau: makkelijk
Locatie: Finnmark

Halddetoppen uitkijkpunt

Wie wil er nou niet een prachtig plaatje maken van het noorderlicht? Halddetoppen is zonder meer een van de beste plaatsen in Noorwegen om dit natuurlijke fenomeen te bewonderen. Boven op de berg vind je het oude noorderlichtobservatorium, dat daar in de vroege 20e eeuw is neergezet door Kristian Birkeland.

Activiteit: volle dagtocht.
Inspanningsniveau: veeleisend
Locatie: Finnmark

De Seglaberg

De fascinerende bergformatie van Segla is een streling voor het oog. Om de berg van haar spectaculairste kant te bekijken ga je de aangrenzende berg op, de Hesten.

Activiteit: bergwandeling van een halve dag
Inspanningsniveau: matig lastig
Locatie: Senja in Troms

De Djevelportenkei

De Kjeragbolten in Ryfylke is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde natuurverschijnselen in Noorwegen. Wat maar weinig mensen weten, is dat Djevelporten in Svolvær net zo mooi is. Daar komt bij dat vergeleken met de Kjeragbolten, Djevelporten veel minder gevaarlijk is om te fotograferen.

Activiteit: een halve dag wandelen vanaf Svolvær. 
Inspanningsniveau: matig lastig
Locatie: Svolvær in Lofoten

Het Blåisvatnetmeer

Misschien wel het meest pittoreske meer in Noorwegen. De heldere blauwe kleur is prachtig, zowel in werkelijkheid als op Instagram. Durf je in het ijskoude water te springen?

Activiteit: tocht van een halve dag
Inspanningsniveau: makkelijk
Locatie: de regio Lyngenfjord

Rabothytta toeristenhut

Het stijlvolle ontwerp van de toeristenhut vormt een harmonieus geheel met de natuurlijke omgeving. Kenmerkend voor de Rabothytta zijn de grote glaspanelen en ongebruikelijke hoeken en die maken het bouwwerk bovendien erg Instagramvriendelijk. Daarnaast is de hut ideaal om er neer te strijken voor de lunch of een overnachting.

Activiteit: wandeling
Inspanningsniveau: matig lastig
Locatie: Mo i Rana in Helgeland

Torghatthullet

Net buiten Brønnøysund kun je een natuurlijk fenomeen bewonderen dat geologen uit alle hoeken van de aardbol al eeuwenlang fascineert. En het gat in de berg is niet alleen een geologische parel – het staat ook garant voor een prachtige foto die het goed doet op Instagram. Als je geluk hebt, kun je achter het gat de zon vastleggen!

Activiteit: korte wandeling
Inspanningsniveau: makkelijk
Locatie: Brønnøy in Helgeland

Kijk waar je in Noorwegen de fotogenieke plekjes vindt

Klik op de pictogrammen op de kaart voor meer informatie.

Instagramvriendelijke plekken
Misschien wel het meest pittoreske meer in Noorwegen. De heldere blauwe kleur is prachtig, zowel in werkelijkheid als op Instagram. Durf je in het… Meer ervaren in de regio Lyngenfjord
Blåisvatnet
De Kjeragbolten in Ryfylke is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde natuurverschijnselen in Noorwegen. Wat maar weinig mensen weten, is dat… Meer ervaren in de Lofoten
Djevelporten
Wie wil er nou niet een prachtig plaatje maken van het noorderlicht? Halddetoppen is zonder meer een van de beste plaatsen in Noorwegen om dit… Meer ervaren op de Halddetoppen
Halddetoppen
De hoogste zeeklif in Europa rijst 800 meter boven de fjord uit. De wandeling is behoorlijk lastig, maar op de top word je beloond met het meest… Meer ervaren bij Hornelen
Hornelen
Misschien wel de mooiste vallei in Noorwegen. De fotogenieke plaatsjes liggen als de parels van een ketting aan de voet van de spectaculaire… Meer ervaren in Innerdalen
Innerdalen
Met uitzicht op het Noordkaapplateau is Kirkeporten ideaal gelegen in de ruige kustomgeving van het noordelijkste deel van Noorwegen. De rotsformatie… Meer ervaren van Kirkeporten
Kirkeporten
Dit groene meer ligt idyllisch verscholen tussen steile bergen, watervallen en gletsjers. Een plek voor een perfecte foto waar je het beste van de… Meer ervaren van Lovatnet
Lovatnet
Het stijlvolle ontwerp van de toeristenhut vormt een harmonieus geheel met de natuurlijke omgeving. Kenmerkend voor de Rabothytta zijn de grote… Meer ervaren van Rabothytta
Rabothytta
De fascinerende bergformatie van Segla is een streling voor het oog. Om de berg van haar spectaculairste kant te bekijken ga je de aangrenzende berg… Meer ervaren van Senja (Engels)
Segla
Net buiten Brønnøysund kun je een natuurlijk fenomeen bewonderen dat geologen uit alle hoeken van de aardbol al eeuwenlang fascineert. En het gat in… Meer ervaren van Torghatthullet (Engels)
Torghatthullet
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Veiligheid in de bergen

  Zorg dat je weer eens terug kunt komen naar onze bergen

  Noorwegen is een ongelooflijk mooie plek om te ontdekken, met ongetemd mythisch landschap, bergen, valleien en fjorden. Lees voordat je de natuur instapt de volgende negen simpele regels van de Noorse bergcode - zo blijf je veilig!

  1. Onderneem geen tochten waarvoor je ervaring en conditie ontoereikend is.
  2. Hou mensen op de hoogte van je route en rond welke tijd je terug verwacht te komen.
  3. Hou de weersverwachting in de gaten.
  4. Wees voorbereid op slecht weer, zelfs op korte tochten.
  5. Luister naar het advies van ervaren bergsporters die met de omgeving bekend zijn.
  6. Neem navigatieapparatuur mee (kaart, kompas, GPS) en leer dit te gebruiken.
  7. Ga niet alleen de bergen in.
  8. Keer op tijd terug. Als je het vandaag niet meer kan halen is er morgen weer een dag.
  9. Spaar je krachten. Als je vast komt te zitten voor de nacht, maak een sneeuwhut voordat je bent uitgeput.

  Lees de Noorse bergcode met aanvullend commentaar.

  Laat het achter zoals je het aantrof

  Neem alleen foto's en herinneringen mee

  Noorwegen is een land met ongekende natuurlijke schoonheid, wondermooie watervallen, kristalheldere fjorden, bijzondere bergen en spectaculaire gletsjers. Daarom moeten alle lokale inwoners en toeristen zich inzetten om dit landschap en de gemeenschappen en hun manier van leven te behouden.

  De Noorse filosofie is dat natuurbehoud de verantwoordelijkheid is van iedereen. Van de natuur en het buitenleven genieten is voor bijna alle Noren een favoriet tijdverdrijf, en dit heeft haar uitwerking op het behoud en gebruik van de wildernis.

  Of je nu gaat bergwandelen of de mountainbike een leuk bospaadje op neemt, Noren doen hun best om alles zoveel mogelijk achter te laten zoals ze het vinden. Ongeacht of je te gast bent in een klein vissersdorpje of eropuit trekt in het landschap, 'laat het achter zoals je het zelf wilt vinden' is een mantra dat je je best eigen kunt maken.

  Zie het als een stukje levenskwaliteit, niet alleen voor onze generatie, maar ook voor die van onze (klein)kinderen. We beseffen dat anderen even belangrijk zijn als onszelf, en doen ons best om stappen te nemen om dit in alle aspecten van ons dagelijks leven toe te passen. Dit is niet eenvoudig, en levert op de korte termijn weinig op. Maar voor later is het zeker de moeite waard.

  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven