Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

4 wandelingen waar je fit van wordt

Vind je topvorm
Wandelen is niet alleen rozengeur en maneschijn, het is ook om calorieën te verbranden. Hier zijn 4 prachtige routes die je hart letterlijk sneller doen kloppen.
Trail running and hiking Hjørundfjorden
Trail hiking at the Hjørundfjord.
Photo: Mattias Fredriksson / Visitnorway.com

Als je een goede conditie wilt opbouwen, is een wandelvakantie een goed idee. Op een wandeltocht ben je elke dag uren in de weer, vaak zonder er bij na te denken. Hetverhoogt je algemene conditie en versterkt de grote spiergroepen in de dijen en billen. Het is ook geweldig voor het wegwerken van die extra kilo's. Hoeveel calorieën je verbrandt hangt af van hoe snel je loopt en hoe steil de route is. Als algemene gids: een vrouw van 65 kilo verbrandt rond de 400-450 calorieën per uur bergopwaarts.

Naast een goede training, is wandelen ook een activiteit die vrijwel iedereen kan doen. Het beste van alles is nog wel dat wandelen erg leuk is en een geweldige ervaring.

Als het gaat om een prachtig uitzicht in toegankelijk terrein, is Noorwegen moeilijk te verslaan. Je vindt er wandelroutes voor elk niveau. Sommige van de routes naar de meest bekende uitzichtpunten zijn vrij uitdagend en vereisen een fatsoenlijke conditie. 

Hjørundfjorden
Hjørundfjorden.
Photo: Mattias Fredriksson / Visitnorway.com

4 goede wandeltochten

Hier zijn 4 fantatische bestemmingen met wandelpaden voor iedereen in goede vorm - beginnende als ervaren wandelaars. Alle routes zijn kleurgecodeerd, wat het makkelijk maakt om een goede route te zoeken - licht, gemiddeld, uitdagend of expert.

4 wandelingen waar je fit van wordt
De Preekstoel is de bekendste toeristische attractie van Ryfylke en Rogaland. Hij steekt 604 meter boven de Lysefjord uit. Read more
Preikestole
The most beautiful hike in Norway! The trip across the Romsdalseggen ridge is to be found in the middle of the most stunning mountain area of Norway!… Read more
Romsdalseggen
Gaustatoppen towers majestically above the town of Rjukan at an altitude of 1,883 metres. The top is easy to reach and offers at great view of about… Read more
Gaustatoppen - the highest mountain in Southern Norway
Dronningruta [The Queen's Route] is a marked trail about 15 km long and is a 'round trip' along the shoreline and over the mountain between Nyksund… Read more
Dronningruta [The Queen's Route]
Click to activate
Select
  Show Details
  Click to activate

  1. Preikestolen (de Preekstoel)

  Preikestolen (de Preekstoel) trekt jaarlijks zo’n 250.000 bezoekers en is daarmee een van de topattracties voor toeristen in Noorwegen. Het is niet zo moeilijk om te begrijpen waarom: de opvallende klif in de vorm van een gigantische preekstoel biedt een adembenemend uitzicht over de Lysefjord. Vanaf de Preikestolen berghut is er een goede wandelroute naar de top van het 604 meter hoge bergplateau. In totaal moet je rekening houden met een wandeling van vier tot vijf uur vanaf de hut naar de top van de Preekstoel en terug. Verder is het aan te raden om ten minste een of twee uur tijd op het plateau in te plannen.

  De wandeling naar Preikestolen is niet al te moeilijk, maar reken maar dat het uitzicht vanaf de top – en het feit dat je mensen heel dicht bij de rand zult zien staan – je adrenaline in beweging zal zetten! Meer info over hoe je veilig blijft tijdens je wandeling naar de Preekstoel.

  Voor een extra uitdaging in hetzelfde gebied is een bezoek aan Flørli de moeite waard. De 4.444 houten traptreden naar de top van Flørli vormen een van de langste houten trappen ter wereld. Het is een steile klim die ongeveer anderhalf uur duurt.

  2. Romsdalseggen

  Romsdalseggen ligt vlak bij Molde, in het noordelijke deel van Fjord-Noorwegen. De wandelroutes nemen je mee over de bergen met geweldig uitzicht over fjorden, bergtoppen en watervallen. Je kunt kiezen uit drie routes van verschillende zwaarte, die alle drie beginnen in Vengedalen.

  Na overdag de bergkam te hebben gelopen, kun je ‘s avonds heerlijk relaxen bij een knapperend haardvuur.

  Wandelingen in Romsdalseggen duren tussen zes en negen uur, afhankelijk van de route die je kiest. Je wordt beloond met uitgestrekte panorama's van de Romsdalsfjord, de zee en de toppen van Trollryggen en Romsdalshorn. Meer info over hoe je veilig blijft tijdens je wandeling over de Romsdalseggen bergkam.

  3. Gaustatoppen

  Op een heldere dag kun je een zesde van Noorwegen zien vanaf de top van Gaustatoppen, een makkelijk begaanbare berg in Telemark in Zuid-Noorwegen. Vanaf de parking bij Stavro, tussen Rjukan en Tuddal, doe je er ongeveer 3 uur over om de top te bereiken en circa 2 uur om weer beneden te komen, dus je moet in totaal rekening houden met een tocht van zo’n vijf uur.

  Het hoogteverschil is 700 meter en de wandeling is relatief makkelijk. Vlak bij de top is een berghut waar je een iets kunt eten of de nacht kunt doorbrengen. In het laatste geval moet je van tevoren boeken.

  4. Dronningruta (De Koninginneroute)

  Noord-Noorwegen biedt talloze verschillende wandelopties in een prachtig gevarieerd landschap, van weelderige heuvels en zandige stranden tot grillige bergtoppen en gigantische open landschappen. Dankzij de Golfstroom is het klimaat er verrassend mild. In de zomer klimt het kwik regelmatig tot boven de 20 °C en soms zelf tot 30 °C.

  In de meeste plaatsen in Noord-Noorwegen kun je in juni en juli de middernachtzon meemaken. In de zuidelijke delen van Noord-Noorwegen zakt de zon soms heel even onder de horizon, maar dat neemt niet weg dat de nachten er nog steeds opvallend licht zijn.

  Probeer vooral ook de Dronningruta wandelroute, genoemd naar de huidige Noorse Koningin Sonja. Koningin Sonja bezocht de Vesterålen eilanden in 1994 en was diep onder de indruk van de prachtige kustlijn met zijn verborgen stranden, charmante dorpen en dramatische kliffen met panoramische vergezichten.

  Veiligheid in de bergen

  Zorg dat je weer eens terug kunt komen naar onze bergen

  Noorwegen is een ongelooflijk mooie plek om te ontdekken, met ongetemd mythisch landschap, bergen, valleien en fjorden. Lees voordat je de natuur instapt de volgende negen simpele regels van de Noorse bergcode - zo blijf je veilig!

  1. Onderneem geen tochten waarvoor je ervaring en conditie ontoereikend is.
  2. Hou mensen op de hoogte van je route en rond welke tijd je terug verwacht te komen.
  3. Hou de weersverwachting in de gaten.
  4. Wees voorbereid op slecht weer, zelfs op korte tochten.
  5. Luister naar het advies van ervaren bergsporters die met de omgeving bekend zijn.
  6. Neem navigatieapparatuur mee (kaart, kompas, GPS) en leer dit te gebruiken.
  7. Ga niet alleen de bergen in.
  8. Keer op tijd terug. Als je het vandaag niet meer kan halen is er morgen weer een dag.
  9. Spaar je krachten. Als je vast komt te zitten voor de nacht, maak een sneeuwhut voordat je bent uitgeput.

  Lees de Noorse bergcode met aanvullend commentaar.

  Zoek je wandeling

  Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om een wandeling te vinden die bij je past.

  ×
  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven

  Ad
  Ad
  Ad