Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hiking, Høvringen Hiking, Høvringen
Hiking, Høvringen.
Photo: CH/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Bij het plannen van een wandeltocht is het een goed idee om advies van experts te vragen. Discover Norway heeft toursuggesties en -pakketten voor ieder wat wils en elk niveau.

 

Een wandelvakantie plannen kan een behoorlijke klus zijn: je moet zoeken op Google, bladwijzers opslaan, prijzen vergelijken, kaarten uitpluizen, een tijdinschatting maken, contactformulieren invullen en e-mails schrijven. Dat is bijna vermoeiender dan naar de top van de Galdhøpiggen lopen!

Je kunt het jezelf ook makkelijk maken door een touroperator in te schakelen die al dat werk van je overneemt. Dat kan vooral handig zijn als je nog nooit in Noorwegen bent geweest, of als je simpelweg niet de tijd hebt om uren aan je computer te zitten. Een touroperator weet namelijk zo ongeveer alles wat jij wilt en moet weten en heeft alles op één plek.

Discover Norway werd opgericht in 1988 door een groep outdoorfanaten. Hun wandelpakketten zijn gebaseerd op hun eigen ervaringen. Deze mensen doen niets liever dan tijd buiten doorbrengen en ze hebben het merendeel van hun aanbiedingen zelf uitgeprobeerd.

Dat betekent dat ze je zowel hun persoonlijke mening kunnen geven, als gedetailleerde informatie over de tochten, de moeilijkheidsgraad ervan en de accommodatie, en dat maakt het voor jou weer makkelijker om te beslissen of je het liefst naar de Lofoten wilt, naar de scherpe toppen van Jotunheim of naar de nationale parken Rondane of Dovrefjell.


Goed op weg met Discover Norway

Zoek hier een wandelpakket met of zonder gids dat je aanspreekt. Als je voor 1 juni 2017 boekt, krijg je NOK 250 korting.

Wandelen met Discover Norway
PEAKS IN VALDRES AND NATIONALPARK JOTUNHEIMEN This programme is designed for those who love hiking in the high mountains but don't want to walk… Read more
Walking in Valdres, Nationalpark Jotunheimen | Discover Norway
Venabu Mountain Hotel 6 days/ 5 guided walks. Enjoy the Norwegian mountains at Venabu, and relax and recharge your batteries by joining exiting guided… Read more
Rondane and Venabu Mountain Rambling | Discover Norway
Hiking in Jotunheimen Galdhøpiggen and Besseggen. Two great highlights of the hiking in Norway. This is the trip for those who want enjoy the view… Read more
Besseggen and Galdhøpiggen- the most popular peaks in Jotunheimen | Discover Norway
The Lofoten Isle archipelago offers breathtaking, unforgettable scenery, creating an almost fairy tale like atmosphere. This tour takes you to a… Read more
Hiking the Amazing Lofoten Isles | Discover Norway
Rambling in Nationalpark Rondane with luggage transport. Rondane - Norway's first National Park. The focal point of the national park is the… Read more
Hiking in the Rondane National Park | Discover Norway
Click to activate
Select
  Click to activate

  Wandelen in de fantastische Lofoten (7 dagen)

  Ontdek het sprookjesachtige landschap van de Lofoten. Deze 7-daagse tour neemt je mee naar grillige bergen, Arctische fjorden, witte stranden en pittoreske vissersplaatsjes. Onderweg maak je kennis met lokale gerechten en je slaapt in een traditionele ‘rorbu’ of vissershut.

  De eerste drie nachten breng je door in Stamsund, waar je gids Hilde je meeneemt naar een paar van haar favoriete plaatsen met panoramische uitzichten van 360°. De laatste drie dagen verblijf je in het charmante dorp Reine. Deze tour is geschikt voor mensen met een gemiddelde tot goede lichamelijke conditie, die gewend zijn om in de bergen te lopen.

  Prijzen vanaf NOK 12,950 p.p. in een tweepersoonskamer. Beschikbaar van 19 t/m 25 juni en van 14 t/m 20 augustus 2017.

   


  Dovrefjell via de pelgrimsroute (6 dagen)

  Bewandel de oude pelgrimspaden van het nationale park Dovrefjell, omgeven door prachtig en gevarieerd hoog bergterrein. Deze tour, die de oude reisroute tussen Oslo en Trondheim volgt, bestaat al sinds de middeleeuwen en je maakt dus letterlijk een tocht door de Noorse geschiedenis.

  Dovrefjell staat ook bekend om zijn rijke flora en fauna. Na drie dagen wandelen sluit je je pelgrimstocht af met een vijf uur durende muskusossafari. De tour combineert lange wandelingen (5-6 uur per dag) met een hoog niveau van comfort. Je verblijft in privépensions, waaronder het historische Kongsvold Fjeldstue. De tour is geschikt voor mensen met een gemiddelde tot goede lichamelijke conditie, die gewend zijn om in de bergen te lopen.

  Prijzen vanaf NOK 9,100 p.p. in een tweepersoonskamer. Tours zonder gids (inclusief bagagetransport) zijn beschikbaar op zondagen tussen 30 juli en 20 augustus 2017. Tours met gids zijn beschikbaar van 16 t/m 21 juli, vanaf NOK 10.400.


  Rondane bergwandelingen en Venabu (6 dagen)

  De stille bergen ten zuiden van Rondane Nationaal Park hebben een kalmerend effect op lichaam en geest. Je verblijft in het Venabu Fjellhotell, een familiehotel waar je in een vriendelijke, informele atmosfeer een heerlijke, hartige maaltijd krijgt opgediend.

  Elke dag nemen lokale gidsen je mee door fascinerende landschappen met pieken en vlakten, kloven en watervallen. Onderweg heb je ruim de gelegenheid en tijd voor bezinning – beleef de natuur volop en geniet van de diversiteit van de bergen. Per dag leg je tussen 12 en 20 kilometer af.

  Prijzen vanaf NOK 5,590 p.p. in een tweepersoonskamer. Beschikbaar op alle zondagen tussen 11 juni en 1 oktober 2017.


  Jotunheimen - Grønolen Fjellgard (3 of 5 dagen)

  Trakteer jezelf op een onvergetelijk wandelverblijf in berghut Grønolen Fjellgard, bekend om zijn gastvrijheid en verrukkelijk lokaal eten.

  Je gastheer en gastvrouw in Grønolen hebben een vol en gevarieerd programma samengesteld dat alles omvat van wandelingen in Jotunheimen en canyoning, tot bezoeken aan boerderijen en zureroompap eten in Grønolen. Onder begeleiding van je lokale tourgidsen Øyvind en Tor Erik beleef je een paar geweldige plaatsen buiten de bewoonde wereld. Deze tour is geschikt voor mensen met een gemiddelde tot goede lichamelijke conditie, die gewend zijn om ongeveer 6 tot 7 uur per dag te lopen.

  Prijzen vanaf NOK 6,750 p.p. in een tweepersoonskamer. Beschikbaar 16 t/m 21 juli, 23 t/m 28 juli en 30 juli t/m 4 augustus 2017.


  Hoogtepunten van Jotunheimen (6 dagen)

  Het machtigste bergmassief in Noorwegen heeft talloze hóóóge bergtoppen, scherpe bergwanden, puinhellingen en gletsjers. Maar daarnaast vind je er ook goede wandelpaden, heldere meren en kronkelende watertjes.

  De tour start met de legendarische wandeltocht naar Besseggen, van oost naar west. De volgende etappe is een tocht van een dag naar Glitterheim en daarna naar de top van Glittertind en Spiterstulen. Daar beklim je de hoogste berg van Noorwegen, de Galdhøpiggen (2.469 meter boven zeeniveau) en je brengt de nacht door in Lom.

  Per dag wandel je tussen de 8 en 10 uur, waarbij sommige stukken over steil en ruig terrein lopen. De tour is geschikt voor mensen met een goede lichamelijke conditie die gewend zijn aan lopen in de bergen met een rugzak (tot 8 kilo).

  Prijzen vanaf NOK 11,900 p.p. in een tweepersoonskamer. Beschikbaar van 27 augustus t/m 1 september 2017.


  Grandioos Rondane onder begeleiding van een gids

  Rondane was het eerste nationale park in Noorwegen. Veel Noren hebben op dit zo gekoesterde bergmassief hun liefde voor het buitenleven ontdekt.

  Tijdens deze tour verblijf je drie nachten in Mysuseter en drie nachten in Høvringen. Mysuseter is een uitstekende uitvalsbasis voor excursies naar verschillende magnifieke toppen, zoals de Storronden, Rondeslottet en Veslesmeden. Vanuit Høvringen kun je een spannende dagtrip naar de muskusossen in Dovrefjell nationaal park maken. Vervoer van je bagage is inbegrepen, dus tijdens de wandelingen heb je alleen een lichte rugzak bij je.

  Prijzen vanaf NOK 8,950 p.p. in een tweepersoonskamer. Beschikbaar van 16 juli t/m 27 augustus 2017.


  Magische wandelingen op het eiland van Senja

  De combinatie van weelderige valleien en machtige bergen maakt het eiland Senja een uitstekende bestemming voor wandelaars. De tour is bedoeld voor mensen met enige ervaring, maar de wandelingen worden aangepast aan het niveau en de voorkeuren van de groep.

  Je begint in het schilderachtige stadje Hamn i Senja, waar de lokale gidsen je introduceren aan de magie van het eiland. De wandelingen gaan naar plaatsen als het Ånderdalen nationaal park, Svandalen, Husfjellet en Sukkertoppen.

  Prijs vanaf NOK 13,200. Beschikbaar 18-23 september 2017.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages