Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Wandelingen door de Noorse bossen

8 wandelingen in de natuur
Met goede wandelschoenen aan je voeten en wat te eten in je rugzak wandel je naar een omgeving waar het zo rustig is dat je alleen je eigen hartslag hoort. Dit zijn de prachtige groene longen van Noorwegen.
To persons hiking in a forest landscape in Vinddalen
Vinddalen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Droom je ervan om het bos helemaal voor jezelf te hebben en één te zijn met de natuur ... genieten van de heide, het mos, de dieren en het ritselen van de bladeren in de wind?

Noorwegen staat met name bekend om haar geweldige wandelroutes in de bergen - boven de boomgrens. Volgens het Noorse staatbedrijf Statskog (verantwoordelijk voor grond en bossen die eigendom zijn van de staat) is 43 procent van het Noorse grondoppervlak bebost.

Deze bossen hebben talloze paden die tot diep in de wildernis lopen en langs oases van rust die je zowat helemaal voor jezelf hebt.

Blefjell
Blefjell.
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com

Zolang je attent en respectvol met de natuur omgaat, geeft het Noorse 'Recht op toegang' je alle vrijheid om - wanneer je maar wilt - de natuur in te trekken. Ga je nou bessen of paddenstoelen plukken, vissen, kamperen of trek je van blokhut naar blokhut: in de Noorse bossen ben je altijd van harte welkom.

  Acht natuurwandelingen in de Noorse bossen

  Vraag je je af welke wandelingen er zoal zijn, dan heeft de Norwegian Trekking Association (DNT) een handig overzicht samengesteld met leuke boswandelingen voor zowel beginners als gevorderden.

 • De driehoek bij Vassfaret

 • Duur: 3 dagen, 67 kilometer
  Moeilijkheidsgraad: enige ervaring vereist

  Trek er opuit naar de woeste en indrukwekkende Vassfaret-vallei. Beleef de natuur en proef de geschiedenis van deze bijzondere streek. Vergeet ook de boeken van de Noorse auteur Mikkjel Fønhus niet die veel over de Noorse natuur geschreven heeft.

  De route loopt van Bogbrua via de Storekrakkoia-blokhut over Sørbølfjellet (berg) en dan door Vassfaret tot de Fønhuskoia-blokhut.

  Fønhuskoia, Vassfaret
  Fønhuskoia, Vassfaret.
  Photo: Marius Dalseg Sætre / Den Norske Turistforening
 • Boswandelingen in Finnemarka

 • Duur: 1 dag
  Moeilijkheidsgraad: enige ervaring vereist

  Finnemarka, ten noorden van Drammen, herbergt uitgestrekte bossen en een behoorlijk aantal blokhutten. Kies je voor een wandeling tussen de DNT-blokhutten Eiksetra en Goliaten, dan heb je veel mogelijkheden om je tocht uit te breiden met routes zoals die naar de blokhutten Svarvestolen of Garsjøkoia.

  Het stuk tussen Eiksetra en Goliaten is afwisselend en loopt door een prachtig open en deels behoorlijk hooggelegen terrein.

  Goliaten, Finnemarka
  Goliaten, Finnemarka.
  Photo: Tore Haare Vestfossen / Den Norske Turistforening
 • De trein naar Romeriksåsen

 • Eén van de meest toegankelijke bosgebieden van Noorwegen ligt net buiten Oslo - en niet in de laatste plaats omdat de trein er vlak langs komt.

  De blokhutten en paden in het Romeriksåsen bos worden minder vaak gebruikt dan die in aangrenzende gebieden, dus heb je grotere kans op rust en stilte.

  Romeriksåsen
  Romeriksåsen.
  Photo: Lene K. Jonasson / Visitnorway.com
 • Aangename weekendwandelingen in het Krokskogen bos

 • Duur: 3 dagen, 20 kilometer
  Moeilijkheidsgraad: geschikt voor iedereen

  Het Krokskogen bos beslaat het oosten en noorden van de snelweg E16 door Bærum via Sollihøgda en loopt helemaal tot Jevnaker.

  Deze gemakkelijke weekendwandeling begint bij hotel Kleivstua en loopt via de blokhutten Myrseter en Presthytta terug naar het hotel. Dankzij de korte wandelstukken heb je genoeg tijd om te ontspannen en van de omgeving te genieten.

  Vesleflåtan, Krokskogen
  Vesleflåtan, Krokskogen.
  Photo: VISITOSLO / Tord Baklund
 • Een wandeling langs de vluchtroute

 • Duur: 2-4 dagen, 38,5 kilometer
  Moeilijkheidsgraad: enige ervaring vereist

  De Spiker’n vluchtroute ontstond tijdens de Tweede Wereldoorlog en loopt van Namnå in Grue via Baksjøberget naar Zweden bij grensmarkering 90. Het werd nooit ontdekt door de Duitsers en de route was tot het einde van de oorlog in gebruik.

  In het bosgebied Finnskogen ontdek je de natuur in volle glorie: van glooiende, beboste heuvels, rustige riviervalleien, blauwe meren in alle vormen en maten tot moerasland aan toe. Onderweg kom je langs oude culturele overblijfselen uit de 17e eeuw die ieder hun eigen verhaal vertellen over de Finse migratie. Er zijn nog steeds sporen van de 'Forest Finn'-cultuur terug te vinden in de bouwwijze, culturele monumenten en geografische namen.

  Ook zijn er onderweg verschillende overnachtingsmogelijkheden, bijvoorbeeld de blokhutten Bjørsjøtorpet, Grusetsætra, de Konttorpet-schuilplaats en de Rotberget-kapel. Er zijn ook prima mogelijkheden om je tent op te zetten.

  Flyktningeruta, Finnskogen
  Flyktningeruta, Finnskogen.
  Photo: Sindre Thoresen Lønnes / Den Norske Turistforening
 • De populaire driehoek van Nesvatn

 • Duur: 3 dagen, 59 kilometer
  Moeilijkheidsgraad: enige ervaring vereist

  De route van Nesvannsdammen naar de blokhutten Granbustø, Hengeltjønn en Mjåvasshytta/Vindil is een populaire wandelroute door de prachtige bossen in het zuiden van Noorwegen. De ruim 100 jaar oude Mjåvasshytta-blokhut in Austheiene heeft een prachtige ligging: op een heuvel met uitzicht over het meer van Mjåvatnet.

  Je mag er gratis gebruik maken van de kano's, en het meer zit boordevol vis. Ook andere meren in de buurt zijn prima geschikt om een hengeltje uit te werpen.

  Austheiene
  Austheiene.
  Photo: Aust-Agder Turistforening
 • Een vleugje Zweden in Femundsmarka

 • Duur: 6 dagen, 122 kilometer
  Moeilijkheidsgraad: enige ervaring vereist

  Door de Zweedse delen van Femundsmarka wandelen staat synoniem voor de tocht van je leven door woest bebost terrein. De dagelijkse wandelstukken zijn ongeveer even lang, en aan beide kanten van de grens staat een comfortabele blokhut op je te wachten.

  Aanbevolen route: Elgå – Rørvollen – Skedbro Fjällstuga – Rogen Fjällstuga – Storrötjärn Fjällstuga – Grövelsjöen Fjällstation – Svukuriset – Elgå.

  Femundsmarka
  Femundsmarka.
  Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
 • Voel de wildernis in Dividalen

 • Duur: 4 dagen, 59 kilometer
  Moeilijkheidsgraad: alleen voor ervaren wandelaars

  Dividalen in de provincie Troms is een prima beginpunt voor wandeltochten. Deze streek bestaat uit mooie bossen, weidse vlaktes en indrukwekkende bergen. Het heeft dus genoeg in huis voor avontuurlijke wandelingen. Grote delen van de streek behoren tot het nationaal park Øvre Dividal dat in 1971 opgericht werd.

  De streek staat bekend om haar adembenemende landschap, de goede vismogelijkheden en talloze wilde dieren, waaronder wolven, veelvraten, lynxen en beren.

  Begin je tocht met een wandeling van de Ventebu-blokhut in Dividalen naar  de Dividalshytta-blokhut. Van daaruit wandel je verder naar de Vuomahytta-blokhut, en vervolg dan je weg naar de blokhutten Gaskashytta en Askahytta. Grote stukken van de wandeling zijn routes van de wandelpaden E1, Nordkalott en Grensesømmen.

  Dividalen
  Dividalen.
  Photo: Magnus Beyer Brattli / Den Norske Turistforening

Zoek je favoriete wandeling

8 Wandelingen door Noorse bossen
Met goede wandelschoenen aan je voeten en wat te eten in je rugzak wandel je naar een omgeving waar het zo rustig is dat je alleen je eigen hartslag hoort. Dit zijn de…
Lees meer
Trek eropuit naar het woeste en indrukwekkende Vassfaretdal. Beleef de natuur en proef de geschiedenis van deze bijzondere streek. Read more
De driehoek bij Vassfaret
Goliaten, Finnemarka
Boswandelingen in Finnemarka
Finnemarka, ten noorden van Drammen, herbergt uitgestrekte bossen en talloze blokhutten.
Boswandelingen in Finnemarka
Romeriksåsen
De trein naar Romeriksåsen
Eén van de meest toegankelijke bossen van Noorwegen en ligt net buiten Oslo.
De trein naar Romeriksåsen
Het Krokskogen bos loopt ten oosten en noorden van de snelweg E16 door Bærum via Sollihøgda,helemaal tot Jevnaker. Read more
Aangename weekendwandelingen in het Krokskogen bos
De Spiker’n vluchtroute ontstond tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd nooit ontdekt door de Duitsers. De route was tot het einde van de oorlog in… Read more
Een wandeling langs de vluchtroute
De ruim 100 jaar oude Mjåvasshytta-blokhut in Austheiene is prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht over het Mjåvatnet-meer. Read more
De driehoek van Nesvatn
Wandelen door de Zweedse delen van Femundsmarka staat synoniem voor een unieke door woest bebost terrein. Read more
Een vleugje Zweden in Femundsmarka
Dividalen in de provincie Troms is een prima beginpunt voor wandeltochten. Read more
Voel de wildernis in Dividalen
9 wandelingen voor iedereen
Je hoeft echt geen bergbeklimmer te zijn om de Noorse bergen in te trekken. Er zijn een behoorlijk aantal gezinsvriendelijke wandeltochten die prima geschikt zijn voor…
Parkeer je in Vinddalen, dan wandel je op een uurtje over het goed begaanbaar terrein naar Skåpet. Read more
Vinddalen
Het Hedmarksvidda-bergplateau heeft veel korte wandelroutes. Daardoor is dit gebied geweldig voor avontuurlijke gezinnen die voor het eerst van… Read more
Hedmarksvidda
Tijdens een weekendje weg kun je op de berg Skrim kortere wandelingen maken en genieten van comfortabele blokhutten. Read more
Skrim
Het wandelroutenetwerk in Kjekstadmarka heeft echt voor ieder wat wils: van prachtige groene dennenbossen tot spannende ravijnen. Read more
Kjekstadmarka
Wil je graag het Hardangervidda-bergplateau combineren met dagtochten en absolute rust, dan is de wandeling naar Sandhaug echt iets voor jou! Read more
Hardangervidda
Zet nationaal park Femundsmarka maar vast op je lijstje voor een wandeling door het sprookjesachtige, oeroude bos met eindeloos veel bomen en… Read more
Femundsmarka
Het terrein in nationaal park is Langsua gemakkelijk begaanbaar en de stukken zijn kort als je je wandeling vanaf de noordkant begint. Read more
Langsua
De Fjordruta (fjordenroute) loopt rond het Vinjefjord in Nordmøre en heeft maar liefst 13 overnachtingsmogelijkheden voor bezoekers. Read more
Fjordruta
Reserveer de Gullhorgabu blokhut die speciaal ontworpen is voor gezinnen met kinderen. Een prima beginpunt voor mooie wandelingen in Bergsdalen. Read more
Bergsdalen
De mooiste bergwandelingen
De Norwegian Trekking Association presenteert haar favoriete en meest spectaculaire Noorse bergwandelingen.
Slogen is arguably the finest summit in the Sunnmøre Alps and the view is impressive! From the fjord a triangular pyramid-like feature rises straight… Read more
Hiking trip to Slogen (1564 m.o.h.)
Trollheimen triangle via three lodges, Gjevilvasshytta, Jøldalshytta and Trollheimshytta, It's one of two classic tours in Trollheimen, and it's… Read more
Trekanten - Hiking tour in Trollheimen mountain area
The most beautiful hike in Norway! The trip across the Romsdalseggen ridge is to be found in the middle of the most stunning mountain area of Norway!… Read more
Romsdalseggen
Dronningruta [The Queen's Route] is a marked trail about 15 km long and is a 'round trip' along the shoreline and over the mountain between Nyksund… Read more
Dronningruta [The Queen's Route]
Wandelen in Noorwegen
Of je al weet wat je wilt, of nog op zoek bent. Je vindt alle informatie die je moet weten over de Noorse wandelbestemmingen aan de hand van deze map.
campaign
Måtind, Andøy, Vesterålen
Zie de Lofoten en de Noordkaap in een nieuw licht tijdens je wandelvakantie onder de middernachtzon. Read more
Wandelen in Noord-Noorwegen
campaign
A dog running towards the farm Borkerud on the pilgrimage path to Trondheim, Norway
Beleef de Noorse cultuur, leer iets over de Noorse geschiedenis en neem deel aan een Europese traditie. Het maakt niet uit hoe spiritueel je bent… Read more
Pelgrimstocht op de St. Olavspaden
campaign
Besseggen
7 nationale parken, 200 bergen van minstens 2000 meter hoge pieken kan je geluk hier niet op. Read more
Wandelen in Jotunheimen
campaign
Hydalen Valley near Hemsedal
Ontdek de wandelmogelijkheden in de bergen rondom Hemsedal, ook wel bekend als 'de Scandinavische Alpen'. Read more
Wandelen in Hemsedal en Golsfjellet
campaign
Hiking, Romsdalseggen
In Fjord-Noorwegen trekken de bergen en fjorden de meeste aandacht. Om ze op hun best te ervaren, pak je je wandelschoenen in en ga je ze ter plekke… Read more
Wandelen in Fjord-Noorwegen
campaign
Gaustatoppen
Topbestemmingen als Telemark en Setesdal hebben een gevarieerd landschap met wandelmogelijkheden voor de hele familie. Read more
Wandelen in Telemark en Setesdal
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  ×
  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven