Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A family on an easy hike on Blefjell
Blefjell.
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Je hoeft geen bergbeklimmer te zijn om van de Noorse bergen te genieten. Er zijn meer dan genoeg gezinsvriendelijke wandelexcursies die geschikt zijn voor iedereen.

De Noren zien zichzelf graag als bedreven wandelaars, en dankzij de talloze paden is Noorwegen een waar paradijs voor iedereen die graag natuurwandelingen maakt.

'Hier zijn echt wandelingen voor iedereen: zowel korte als lange routes tussen de 3 en de 18 kilometer. De paden zijn goed te belopen en je hebt toch het gevoel alsof je in de bergen bent. Ondanks dat we niet erg hoog boven de zeespiegel liggen is het uitzicht bewonderenswaardig, en bovendien is het hier groen en mooi', zegt Unni Stokstad.

Ze beheert samen met haar man Kai Nilsen in nationaal park Langsua verhuurchalet Liomseter van de Norwegian Trekking Association (DNT). Liomseter is één van de chalets van de DNT met personeel en ligt dicht bij de hoofdstad.

Het chalet ligt op maar 3,5 uur rijden van Oslo. Deze afstand is goed te doen voor veel bezoekers die graag willen genieten van een weekendje in de bergen. Het is dan ook een uitstekend beginpunt voor dagtochten en om van het ene chalet naar het andere te trekken.

Liomseter
Liomseter.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Negen wandelingen voor iedereen

De Noren zingen ieder jaar op 17 mei - de nationale feestdag - uit volle borst over 'Waarheen je ook gaat tussen de heuvels en in de bergen'. En dat is een waarheid als een koe, want in Noorwegen ben je eigenlijk altijd wel in de buurt van een pad of uitkijkpunt – of je nou in een stad bent of ergens diep in de wildernis.

En het mooiste is dat wandelroutes echt niet altijd lastig zijn. Neem nou bijvoorbeeld Oslo: even in de metro en je bent al bij de recreatiegebieden Nordmarka en Østmarka. Die zijn doorspekt met paden, dus ideaal voor dagtochten.

Met andere woorden: je hoeft echt geen bergbeklimmer te zijn om vakantie te vieren in de Noorse bergen. Houd er wel rekening mee dat het zelfs voor korte uitstapjes belangrijk is dat je altijd een landkaart, kompas en extra kleding in je rugzak hebt zitten. Het is ook geen schande om rechtsomkeer te maken als de wandeling je te lastig wordt.

Hieronder geeft de Norwegian Trekking Association negen tips voor gemakkelijke wandelingen in Noorwegen.

Veiligheid in de bergen

Voorkom onveilige situaties door de volgende regels in acht te nemen:

1. Onderneem geen tochten waarvoor je ervaring en conditie ontoereikend is.

2. Hou mensen op de hoogte van je route en rond welke tijd je terug verwacht te komen.

3. Hou de weersverwachting in de gaten.

4. Wees voorbereid op slecht weer, zelfs op korte tochten.

5. Luister naar het advies van ervaren bergsporters die met de omgeving bekend zijn.

6. Neem navigatieapparatuur mee (kaart, kompas, GPS) en leer dit te gebruiken.

7. Ga niet alleen de bergen in.

8. Keer op tijd terug. Als je het vandaag niet meer kan halen is er morgen weer een dag.

9. Spaar je krachten. Als je vast komt te zitten voor de nacht, maak een sneeuwhut voordat je bent uitgeput.

Lees de gedragscode voor in de bergen en de aanvullende opmerkingen.

 • Van Vinddalen naar Skåpet

 • Looptijd: dagtocht - maar je kunt hier ook je eigen blokhut huren om te overnachten. Denk eraan dat je vóór 19.00 uur aanwezig moet zijn, anders loop je het risico dat de blokhut niet meer beschikbaar is..

  Verhuurchalet Skåpet ligt bij het pad dat naar de eindeloze wandelmogelijkheden in Frafjordheiene ten zuiden van het Lysefjord loopt. Iedereen kan naar het chalet wandelen. Vanaf de parkeerplaats in Vinddalen ben je dan zo'n 1,5 uur te voet onderweg.

  Houd er rekening mee dat dit chalet erg populair is en dat je ruim op voorhand moet boeken als je in één van de kleinere verblijven wilt overnachten.

  Skåpet
  Skåpet.
  Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
 • Het bergplateau Hedmarksvidda

 • Looptijd: 3 dagen. Route: Lavlia – Sandfløten – Snippkoia – Lavlia

  Het bergplateau Hedmarksvidda heeft korte wandelstukken en het is een mooi gebied voor gezinnen die voor het eerst van blokhut naar blokhut gaan trekken.

  Hedmarksvidda
  Hedmarksvidda.
  Photo: Per Roger Lauritzen / Den Norske Turistforening
 • Weekendje op de Skrim

 • Looptijd: 3 dagen. Route: Ivarsbu – Sørmyrseter bij de berg Styggemann – Ivarsbu

  Een weekendje op de berg Skrim staat garant voor ontspannen wandelplezier en gezellige berghutten. Als het weer het toelaat kun je zelfs op de berg Styggemann wandelen.

  Styggemann, Skrim
  Styggemann, Skrim.
  Photo: Tønsberg Turistforening
 • Paradijs in Kjekstadmarka

 • Afstand: Heen en terug 4,7 kilometer

  De Norwegian Trekking Association heeft een verrassing voor je in petto, en die heet Småvannsbu. Dit juweeltje in Kjekstadmarka is een recreatiegebied in de open lucht. De vele paden lopen over gevarieerd terrein: door open stukken, dichte dennenbossen en ruige ravijnen.

  Dit gebied is een waar wandelparadijs in de natuur met leuke natuurspeelplekken en cultureel erfgoed.

  Småvannsbu, Kjekstadmarka
  Småvannsbu, Kjekstadmarka.
  Photo: Hans Raftevold / Den Norske Turistforening
 • Een bezoekje aan het bergplateau Hardangervidda

 • Looptijd: 3 dagen. Route: Tinnhølen – Sandhaug – Tinnhølen

  Wil je een bezoekje aan het bergplateau Hardangervidda combineren met korte dagwandelingen en absolute ontspanning, dan is de wandeling naar Sandhaug. echt iets voor jou! Vergeet ook je vishengel niet als je nog een visje aan de haak wilt slaan.

 • Kindvriendelijk recreëren in Femundsmarka

 • Looptijd: 4 dagen. Route: Elgå – Svukuriset – Røvollen – Synnervika – Røros

  Recreatiegebied Femundsmarka is misschien wel één van de meest avontuurlijke plekken van Noorwegen om te wandelen. Hier wandel je door het sprookjesachtige, eeuwenoude bos met oneindig veel bomen en rotsblokken om op te klimmen. Het is ook een heerlijke plek om te vissen.

  Lees meer over wandelen in Femundsmarka (Engels).

  Femundsmarka
  Femundsmarka.
  Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
 • De landelijke paden van Langsua

 • Looptijd: 3 dagen. Route: Storhøliseter – Storkvelvbu – Skriurusten – Storhøliseter

  In Langsua is het vaak lekker weer en het regent er niet veel. Het is gemakkelijk wandelterrein, en de stukken zijn kort als je je wandeling vanaf het noorden begint.

 • Een voorproefje van de fjordenroute

 • Duur: 3 dagen. Route: Trollstua – Gullsteinvollen – Imarbu

  De fjordenroute loopt rond het meer van Vinjefjorden in Nordmøre en heeft 13 verhuurchalets. Alle chalets zijn goed te bereiken omdat ze langs de route liggen, dus je hoeft niet ver te zoeken.

 • De betoverende Bergsdalen-vallei

 • Looptijd: binnen drie uur wandel je van Bergsdalen naar Gullhorgabu. Je kunt in de blokhut zelf koken, en buiten lopen er meerdere leuke wandelpaden.

  Maak gebruik van de kindvriendelijke faciliteiten van blokhut Gullhorgabu - een prima uitvalsbasis voor mooie wandelingen in Bergsdalen. Het pad naar de blokhut loopt langs de culturele Militærvegen-route. Het werd tegen het eind van de twintiger jaren aangelegd als aanvoerweg tussen Voss en Samnanger, en is voor jong en oud een geweldige wandeling.

  Gullhorgabu, Bergsdalen
  Gullhorgabu, Bergsdalen.
  Photo: Torill Refsdal Aase / Den Norske Turistforening

Zoek jouw gemakkelijke wandeling

9 wandelen voor iedereen
Je hoeft echt geen bergbeklimmer te zijn om de Noorse bergen in te trekken. Er zijn een behoorlijk aantal gezinsvriendelijke wandeltochten die prima geschikt zijn voor…
Lees meer
Parkeer je in Vinddalen, dan wandel je op een uurtje over het goed begaanbaar terrein naar Skåpet. Read more
Vinddalen
Het Hedmarksvidda-bergplateau heeft veel korte wandelroutes. Daardoor is dit gebied geweldig voor avontuurlijke gezinnen die voor het eerst van… Read more
Hedmarksvidda
Tijdens een weekendje weg kun je op de berg Skrim kortere wandelingen maken en genieten van comfortabele blokhutten. Read more
Skrim
Het wandelroutenetwerk in Kjekstadmarka heeft echt voor ieder wat wils: van prachtige groene dennenbossen tot spannende ravijnen. Read more
Kjekstadmarka
Wil je graag het Hardangervidda-bergplateau combineren met dagtochten en absolute rust, dan is de wandeling naar Sandhaug echt iets voor jou! Read more
Hardangervidda
Zet nationaal park Femundsmarka maar vast op je lijstje voor een wandeling door het sprookjesachtige, oeroude bos met eindeloos veel bomen en… Read more
Femundsmarka
Het terrein in nationaal park is Langsua gemakkelijk begaanbaar en de stukken zijn kort als je je wandeling vanaf de noordkant begint. Read more
Langsua
De Fjordruta (fjordenroute) loopt rond het Vinjefjord in Nordmøre en heeft maar liefst 13 overnachtingsmogelijkheden voor bezoekers. Read more
Fjordruta
Reserveer de Gullhorgabu blokhut die speciaal ontworpen is voor gezinnen met kinderen. Een prima beginpunt voor mooie wandelingen in Bergsdalen. Read more
Bergsdalen
8 Wandelingen door Noorse bossen
Met goede wandelschoenen aan je voeten en wat te eten in je rugzak wandel je naar een omgeving waar het zo rustig is dat je alleen je eigen hartslag hoort. Dit zijn de…
Lees meer
Trek eropuit naar het woeste en indrukwekkende Vassfaretdal. Beleef de natuur en proef de geschiedenis van deze bijzondere streek. Read more
De driehoek bij Vassfaret
Goliaten, Finnemarka
Boswandelingen in Finnemarka
Finnemarka, ten noorden van Drammen, herbergt uitgestrekte bossen en talloze blokhutten.
Boswandelingen in Finnemarka
Romeriksåsen
De trein naar Romeriksåsen
Eén van de meest toegankelijke bossen van Noorwegen en ligt net buiten Oslo.
De trein naar Romeriksåsen
Het Krokskogen bos loopt ten oosten en noorden van de snelweg E16 door Bærum via Sollihøgda,helemaal tot Jevnaker. Read more
Aangename weekendwandelingen in het Krokskogen bos
De Spiker’n vluchtroute ontstond tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd nooit ontdekt door de Duitsers. De route was tot het einde van de oorlog in… Read more
Een wandeling langs de vluchtroute
De ruim 100 jaar oude Mjåvasshytta-blokhut in Austheiene is prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht over het Mjåvatnet-meer. Read more
De driehoek van Nesvatn
Wandelen door de Zweedse delen van Femundsmarka staat synoniem voor een unieke door woest bebost terrein. Read more
Een vleugje Zweden in Femundsmarka
Dividalen in de provincie Troms is een prima beginpunt voor wandeltochten. Read more
Voel de wildernis in Dividalen
De mooiste bergwandelingen
De Norwegian Trekking Association presenteert haar favoriete en meest spectaculaire Noorse bergwandelingen.
Slogen is arguably the finest summit in the Sunnmøre Alps and the view is impressive! From the fjord a triangular pyramid-like feature rises straight… Read more
Hiking trip to Slogen (1564 m.o.h.)
Trollheimen triangle via three lodges, Gjevilvasshytta, Jøldalshytta and Trollheimshytta, It's one of two classic tours in Trollheimen, and it's… Read more
Trekanten - Hiking tour in Trollheimen mountain area
The most beautiful hike in Norway! The trip across the Romsdalseggen ridge is to be found in the middle of the most stunning mountain area of Norway!… Read more
Romsdalseggen
Dronningruta [The Queen's Route] is a marked trail about 15 km long and is a 'round trip' along the shoreline and over the mountain between Nyksund… Read more
Dronningruta [The Queen's Route]
Moderne berghutten
Steeds meer blokhutten in de bergen hebben een nieuw en spannend design en liggen ver verwijderd van de gebaande paden.
Lees meer
The lodge Preikestolen fjellstue is situated idyllically in the Ryfylke moorlands, overlooking the Refsvatn lake. The lodge is located at the starting… Read more
Preikestolen fjellstue
Gullhorgabu, Bergsdalen
Gullhorgabu
Located in the mountains of Bergsdalen, Gullhorgabu is built with the future in mind in terms of the environment, architecture, and smart solutions.…
Gullhorgabu
Skåpet
Skåpet
The main cabin has a common room, kitchen, and sleeping quarters for twelve people. In addition, you’ll find six smaller cabins for sleeping, a sauna…
Skåpet
Kvitlen, Kvitladalen
Kvitlen
Kvitlen is beautifully situated on a ridge above Kvitladalen Valley. From the lodge, you have panoramic views of the valley and of the tempting…
Kvitlen
Jonstølen, Ryfylkeheiene
Jonstølen
This modern and innovative self-service cabin features the best elements from over 100 years of cabin construction. It is easy to get to, and…
Jonstølen
Rabothytta, Helgeland
Rabothytta
Situated at Okstindbreen glacier at 1,200 meters. The windows can withstand a hurricane, and the panelling was retrieved from the surrounding area.
Rabothytta
Skålabu, Skåla
Skålabu
The architecture of the cabin is adapted to its special location and is an attraction in itself. With beds for a total of 20 people, it replaces…
Skålabu
Høgevarde, Norefjell
Høgevarde
Just about everything the lodge is built of can be recycled. The new Høgevardehytta no-service cabin rests upon a steel construction one meter above…
Høgevarde
Turtagrø
Turtagrø hotel
Just about everything the lodge is built of can be recycled. The new Høgevardehytta no-service cabin rests upon a steel construction one meter above…
Turtagrø hotel
Hammerfest
Blokhut voor daguitstap in Storfjellet
Just about everything the lodge is built of can be recycled. The new Høgevardehytta no-service cabin rests upon a steel construction one meter above…
Blokhut voor daguitstap in Storfjellet
Wandelen in Noorwegen
Of je al weet wat je wilt, of nog op zoek bent. Je vindt alle informatie die je moet weten over de Noorse wandelbestemmingen aan de hand van deze map.
campaign
Måtind, Andøy, Vesterålen
Zie de Lofoten en de Noordkaap in een nieuw licht tijdens je wandelvakantie onder de middernachtzon. Read more
Wandelen in Noord-Noorwegen
campaign
A dog running towards the farm Borkerud on the pilgrimage path to Trondheim, Norway
Beleef de Noorse cultuur, leer iets over de Noorse geschiedenis en neem deel aan een Europese traditie. Het maakt niet uit hoe spiritueel je bent… Read more
Pelgrimstocht op de St. Olavspaden
campaign
Besseggen
7 nationale parken, 200 bergen van minstens 2000 meter hoge pieken kan je geluk hier niet op. Read more
Wandelen in Jotunheimen
campaign
Hydalen Valley near Hemsedal
Ontdek de wandelmogelijkheden in de bergen rondom Hemsedal, ook wel bekend als 'de Scandinavische Alpen'. Read more
Wandelen in Hemsedal en Golsfjellet
campaign
Hiking, Romsdalseggen
In Fjord-Noorwegen trekken de bergen en fjorden de meeste aandacht. Om ze op hun best te ervaren, pak je je wandelschoenen in en ga je ze ter plekke… Read more
Wandelen in Fjord-Noorwegen
campaign
Gaustatoppen
Topbestemmingen als Telemark en Setesdal hebben een gevarieerd landschap met wandelmogelijkheden voor de hele familie. Read more
Wandelen in Telemark en Setesdal
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  ×
  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven