Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Brekkeseter, Høvringen A group of people having dinner outdoors at Brekkeseter
Brekkeseter, Høvringen.
Photo: CH / visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Natuurlijk eten in een natuurlijke omgeving

Ga wandelen in Noorwegen en geniet van de traditonele gerechten gemaakt van verse ingrediënten. Zowel Noren als bezoekers hebben steeds meer interesse en anthousiasme voor de lokale producten uit de bergen. De chefs Arne Brimi en Øyvind Hjelle zijn gevraagd om enkele eetgelegenheden in wandelgebieden op een rijtje te zetten.

Aanbevelingen van Arne Brimi: 

1. Kongsvold Fjellstue 

Menu: 

Kongsvold Fjellstue serveert al sinds 1720 elke zomer heerlijke gerechten. Het menu bestaat uit allerlei lokale specialiteiten, inclusief de berg amandel aardappelen, korhoenders en muskusos. Het meer casual Kroa café staat bekend om zijn zalige huisgemaakte gebak.

Locatie:

Je vindt het restaurant in het wandelparadijs Dovrefjell in de provincie Oppdal. Het ligt vlakbij de E6, een tamelijk kalme weg, 


2. Bessheim Berghut

Menu:

Een 3-gangen diner met lokale ingrediënten, vaak met rendier. Het café naast de deur heeft heerlijk gebakken brood en gebakjes. Een verleidende lunch die goed is te combineren met een wandeling vooraf. 

Locatie:

Gelegen tussen Valdres en Gudbrandsdalen, vlakbij de bekende wandelbestemming Besseggen in het Jotunheimen gebergte. 


3. Nythun Berghotel, Valdres

Menu:

De Noorse officiële voedselgids 'Spis her' benoemde Nythun als de op 2 na beste eetgelegenheid in de Noorse bergen. Het heeft ook zilver gekregen in de zeer gewaardeerde 'beste ontbijt competitie van hotels' in Noorwegen.

Locatie:

Gelegen in Valdres tussen Oslo en Bergen. Nythun heeft de ideale locatie voor enthousiaste wandelaars. De regio bestaat uit weelderige valleien in het zuiden en de Jotunheimen bergketen in het noorden. 


4. Restaurant Hallingstuene, Geilo

Menu:

Hallingstuene serveert traditionele Noorse gerechten met een modern tintje. Hun specialiteit is Nevamat, een combinatie van 4 kleine gerechten, gemaakt van ingrediënten uit de bergen. 

Locatie:

Wandelaars zullen de locatie in het hart van Geilo waarderen, een van de meest ontwikkelde bergregio's met de reputatie voor luxe vakantiehuizen. De trein tussen Oslo en Bergen stops enkele meters van het restaurant.


Aanbevelingen van Øyvind Hjelle:

1. Restaurant Karoline, Nusfjord

Menu:

Vernoemd naar een vissersboot en gelegen in een voormalig pakhuis voor stokvis. Het eten bij Karoline reflecteerd de tradities van Lofoten. Tongen van de kabeljauw is hun specialiteit.

Locatie:

Karoline ligt in de vissersgemeenschap Nusfjord, gelegen in het populaire wandelgebied van de westerse Lofoten.


2. Mogen Turisthytte, Vinje

Menu:

Alle maaltijden zijn gebasseerd op lokaal geoogste ingrediënten. Je kan de identiteit van het landschap letterlijk proeven. Het menu is van te voren vastgesteld en wordt pas bekend gemaakt als iedereen aan tafel zit.

Locatie:

De hut is bekend als toegangspoort tot eindeloze wandelmogelijkheden bij Hardangervidda. Het is ook een historische plek, het is namelijk één van de oudste hutten in dit gebied. Het meer Møsvatn biedt boodtochten met lunch inbegrepen.


3. Bios café, Nordreisa

Menu:

Bios begon in het midden van de jaren 1960 als een eetgelegenheid voor de lokale bevolking en reizigers. Het is uitgeroepen tot "de beste plek om onderweg te eten" door de officiële Game Art Association.

Locatie:

Bios is perfect gelegen voor wandelingen langs de kust in Nordreisa, een gemeente in de provincie Troms in Noord-Noorwegen. Het is slechts een korte afstand van de E6, de belangrijkste wegverbinding tussen de zuidelijke en de noordelijke delen van het land. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Bios Café.

Bios Café

Bios Café.
Photo: Ørjan Bertelsen

4. Vianvang, Lom

Menu:

Verwacht een sterke focus op het culturele erfgoed van de bergen, de hele weg terug naar het stenen tijdperk, gemengd met moderne Europese gerechten. Vianvang wordt gerund door de beroemde chef-kok Arne Brimi, die meestal aanwezig tijdens de maaltijden. De naam van het restaurant is een oude Noorse woord voor berg koningin.

Locatie:

Vianvang is een ideaal startpunt voor wandelaars, gelegen tussen de iconische  Jotunheimen en Rondane bergen in de gemeente van Vågå en Lom. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Vianvang

Vianvang

Vianvang.
Photo: Brimi.no

Plan je wandeling

Click to activate

Lees meer over de Noorse keuken

 Tips voor een geslaagde bergwandeling in de zomer

Lees meer

Your Recently Viewed Pages