BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Matoma and Ruben in Oslo city centre
Munch + Music: Matoma featuring Ruben.
Photo: Bleed / Fastland / Innovation Norway

Munch +
Matoma & Ruben

muteplay/pauseplay/pause

Vier bands. Vier schilderijen. Vier verschillende resultaten. Bekijk hier hoe Puberteit van Edvard Munch de wereldberoemde dj Matoma inspireerde om een aanstekelijk nummer te maken in samenwerking met Ruben.

Matoma is één van de bekendste dj’s ter wereld en woont in de op twee na grootste stad van Noorwegen, Trondheim. Hij creëert er zijn typisch Scandinavische muziekstijl waarin dance- en popmuziek overlappen. Achter de naam Matoma schuilt Tom Stræte Lagergren, een producer en componist die de zoektocht naar nieuw geluid vergelijkt met een berg beklimmen.

’Ik maak vrolijke muziek,’ zegt Matoma zelf. Het eerste nummer dat hij uitbracht was een tropical house remix van ’Old Thing Back’ van Notorious B.I.G. Sindsdien werkte hij samen met onder meer Snoop Dogg, Aoki, Coldplay, Sean Paul, Dua Lipa, Enrique Iglesias, Noah Cyrus, Astrid S en nog vele anderen. In totaal werden zijn nummers al meer dan een miljard keer gestreamd.

'Puberteit van Munch is zo rauw
en voelt heel echt aan.' – Matoma

Matoma koos voor de stem van songschrijver en producer Ruben Markussen om dit project rond Edvard Munch helemaal tot leven te wekken. Ruben begon muziek te maken als uitlaatklep om met zijn eigen geestelijke problemen om te gaan. Het gaf hem een manier om uit te drukken wat hij meemaakte. Hij vond de liefde voor muziek op de leeftijd van 13 en gaf zeven jaar later al zijn eerste echte single uit. De electropopartiest heeft op korte tijd miljoenen mensen weten te bereiken op Spotify.

De andere artiesten van het project

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven