Werkwijze
Ca. 2 uur voor 4 porties + kliekje
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Strooi peper en zout over het varkensgebraad.
3. Verhit wat boter in een koekenpan en bak het gebraad aan alle kanten bruin.
4. Leg het gebraad in een ovenschaal, gebruik een vleesthermometer en laat het gebraad in de oven opwarmen tot 65°C. Dat duurt ongeveer 1 uur.
5. Terwijl het gebraad gaart, kun je de jus vast klaarmaken.
6. Snijd de prei in fijne ringetjes en de ui in kleine stukjes en fruit ze samen een paar minuten in een droge pan.
7. Voeg de appelcider toe en laat het geheel ongeveer de helft indikken. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
8. Voeg de bouillon toe en laat alles ca. 10 minuten zachtjes koken.
9. Bind de saus in met maïzena en breng die op smaak met gember, citroensap en een beetje suiker.
10. Laat het gebraad minstens een half uur rusten voordat je het aansnijdt.
Serveer het varkensgebraad met gekookte aardappelen, wortels en ciderjus.
Bron: Sigstad Gård