Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hammerfest Hammerfest Hammerfest
Hammerfest Hammerfest
Credits
Hammerfest.
Photo: Hammerfest Turist
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hammerfest: de meest Noordelijke stad in de wereld

Ervaar de echte arctische winter in deze stad op 70 graden noorderbreedte, dichtbij de Barentszzee. Hier ontmoeten traditie en modern. Hammerfest heeft namelijk een actief stadsleven met verschillende culturele activiteiten. Allemaal in een prachtige omgeving.

Hammerfest is levendig en dynamisch, waar gebouwen van na de 2e Wereldoorlog worden aangevuld met hedendaagse architectuur. De pomor handel met Rusland en de rijke traditie van jagen en vissen zijn goed terug te vinden – net zoals de brand tijdens de 2e Wereldoorlog. De huidige industriële ontwikkeling op het gebied van energie en gas maken deze stad heel modern.

Bezoekers kunnen deze stad het beste ervaren door een rondje te lopen in het centrum, een bezoek te brengen aan het Museum van Reconstructie en de Syvstjerna gallerij. Wordt lid van de IJsbeer Organisatie of ga op een begeleide tocht.

Hammerfest
Hammerfest
Hammerfest Turist
Hammerfest
Hammerfest
Ziggy / Hammerfest Turist
Hammerfest
Hammerfest
Ziggi / Hammerfest Turist
Hammerfest
Hammerfest
Ziggi
Hammerfest
Hammerfest
Hammerfest Turist
Hammerfest
Hammerfest
Ziggi /Hammerfest Turist
Ad

In het ijs

Door de ligging bij de Arctische Zee is Hammerfest een thuis voor ruige zeevaarders, vissers, jagers en poolreizigers. Op deze tocht leer je over het tijdperk van de ontdekkingsreizen, in het bijzonder over de Zuidpool expeditie van Roald Amundsen.

Samen met de lokale held Adolf Henrik Lindstrøm zette Amundsen als eerste mens voet op de Zuidpool. Lindstrøm, geboren in Hammerfest in 1866, was een chefkok en bekend om zijn vele talenten, zijn positieve blik op het leven en zijn speciale gerecht - Biff á la Lindstrøm.

Je krijgt een Noordpoolexpeditie outfit en wordt naar de berg Salen gebracht. Vanaf hier wandel je naar de top, waar je de Noorse vlag plaatst en foto’s kunt maken. De volgende halte is Kamp Framheim, een gezellige tent met een haard, waar je Biff á la Lindstrøm geserveerd krijgt, samen met wat warme taarten en meer expeditie verhalen.

Prijs: vanaf NOK 690 p.p.


Hoe kom je er?

Met het vliegtuig:
  • De luchthaven van Hammerfest heeft connecties met Tromsø, Alta, Honningsvåg en vele andere bestemmingen in Finnmark.

Lees meer over reizen naar Noorwegen

Met de boot:
  • De mooiste manier om in Hammerfest te komen is waarschijnlijk met de stoomboot Hurtigruten, die 2 keer per dag aanmeert. De meeste schepen kunnen auto’s vervoeren.

Boek een reis met Hurtigruten

Over land:
  • Hammerfest is goed met de auto te bereiken. Vanuit het zuiden volg je de E6 totaan Alta. Volg de weg naar het noorden over het bergplateau Sennalandet. Bij het kruispunt in Skaidi volg je de Rv94 over de brug Kvalsundbrua en verder door naar Hammerfest. Vanaf de Noordkaap volg je de Rv94 tot aan Hammerfest.
  • Er is een busverbinding naar Hammerfest vanaf Skaidi (1 uur), Alta (2,5 uur) en Honningsvåg (3,5 uur).

Wat te doen


Waar te verblijven


Noorderlichtverwachting

 

Hammerfest biedt meer

In en rond Tromsø is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad