Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Vulkana, Tromsø
Vulkana, Tromsø.
Photo: CH / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Begeef je onder de arctische bewoners

Ontdek de alternatieve binnenstadse scene in de grootste Noorse stad ten noorden van de poolcirkel.

 

Tromsø  is de hoofstad voor ontdekkers – ook voor degenen die op jacht zijn naar trendy cafés en bars. De avontuurlijke plekken van Tromsø zijn nu aangegeven in de 'de arme fijnproever gids van Tromsø'.

Deze handige en maffe gids is uitgegeven door Erlend Mogård-Larsen en geschreven door oa Sondre Sommerfeldt. 

 

Erlend Mogård-Larsen
Foto: Erlend Mogård-Larsen

Erlend Mogård-Larsen geeft de volgende tips voor een ongebruikelijke tocht in Tromsø :

Ad

Eten & drinken

Hildr gastrobar

De kleine gerechten zijn gebaseerd op de vangst van de dag en de stemming van de chef-kok. Binnen vind je allemaal souvenirs uit de jaren 60. Zorg dat je er vroeg in de avond bent, want het kan snel vol zitten. 

Adres: Skippergata 11, 9008 Tromsø

Burgr bar

Mensen komen hiernaartoe om te eten en te spelen. De beste burgers zijn hier te vinden, en overal hangen er game posters. Een jaren 70 Arcade machine, met meer dan 2000 spellen, zorgen ervoor dat je hier de hele avond blijft hangen. 

Adres: Skippergata 6, 9008 Tromsø

 

Aunegården

Het oudste café in de stad biedt smaakvolle cakes, pop-up events, en af en toe een DJ. Plus ze hebben de meest fatsoenlijke koffie van het noordpoolgebied. 

Adres: Sjøgata 29, 9008 Tromsø

Presis Tapas

Tapas heeft zijn weg gevonden naar Noorwegen, zo'n 2500 kilometer ten noorden van het Iberisch shiereiland. Het resultaat is onder andere bewaarde en gefermenteerde rendieren. Circa café & bar is een soortgelijk café, direct naast de deur. 

Adres: Storggata 36, 9008 Tromsø

Bardus Bistor & Bar

Eet Tromsø: De slogan van dit eetcafe is: 'lokale verankering, internationale ambiance'. Bardus is een van de beste bistro's in de stad, en beschikt over een bar. Ga voor de Tromsø Mix, dat is een bier met tequila, sinaasappel en kaneel.

Adres: Cora Sandelsgate 4, 9008 Tromsø

Raketten

Try arctic fastfood. Raketten (The Rocket) is the best, smallest and most wooden sausage outlet in Norway, built in 1911. It got its name after the pointed, spire-like shape of the roof.

Address: Erling Bangsunds plass 1, 9008 Tromsø

Tromsø


Wat te doen

Blå Rock

Tromsø is de thuisbasis van vele rockbands en Blå Rock is sinds 1991 hun thuisplek. De eigenaren zijn trots op de inrichting en de permanente tentoonstelling van originele rock relikwieën, zoals gesigneerde foto portretten door onder andere Elvis Presley en Frank Zappa.

Adres: Strandgata 14, 9008 Tromsø

Tromsø bruktbokhandel

De meest wilde en prachtige winkel in de stad is ook de meest drukke. Deze tweedehands boekenwinkel herbergt afdelingen van Lego, Hobbit-relikwieën en – uiteraard – games.

Adres: Kirkegata 6, 9008 Tromsø

Vulkana is een klein schip met een drop-in spa, gelegen in de haven van Tromsø. Het is door Finnair magazine uitgeroepen tot het beste Scandinavische ontspanningscentrum. 

Adres: Søndre Tollbodgate 17, 9008 Tromsø

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad