Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Måtind, Andøy, Vesterålen Hiking in Vesterålen
Måtind, Andøy, Vesterålen.
Photo: Bjørn Eide/visitvesteralen.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Dag en nacht wandelen

In Noord-Noorwegen wordt het de hele zomer niet donker. Blijf dag en nacht wakker en geniet van fjorden, bergen, hoge plateaus en ontelbare eilanden in een prachtig nieuw licht. Noord-Noorwegen is een 1000 kilometer lang trailparadijs, met een eindeloze variëteit aan wandelingen.

Kust- en fjordwandelingen

De Noord-Noorse kustlijn is een uitdagend maar tegelijkertijd veilig en fantastisch wandelgebied. Talrijke gemarkeerde wandelroutes voeren naar plateaus en bergtoppen waar je – op hoogten tussen de 200 en 1200 meter ¬– van het geweldige uitzicht kunt genieten. Ervaren bergwandelaars gaan natuurlijk voor de hoogste toppen, waar ze na een zware beklimming van enkele uren worden beloond met adembenemende vergezichten over fjorden, eilanden, bergtoppen en gletsjers. Maar er zijn ook talloze makkelijke en middelmatig zware routes, dus je kunt zonder meer een niveau kiezen waar je je prettig bij voelt. Dit is een schitterend onbewoond gebied, met een rijke historie en interessante culturele kalender. In de gehuchten en dorpen langs de kust kun je kiezen uit uiteenlopende soorten accommodatie, van rustieke eenvoud tot pure luxe, en je vindt er een heerlijke lokale keuken.

Seizoen

Juni-september

Wandelen langs de Finnmark-kust

De Finnmark-kust biedt een paar van de makkelijkste, maar tegelijkertijd meest lonende wandelroutes van Noord-Noorwegen. Het terrein is er zacht en begroeid met hei en de glooiende heuvels zijn niet moeilijk te bewandelen. Daarnaast heb je er een weergaloos uitzicht op schepen op de weidse oceaan, die helemaal naar de Noordkaap reikt. Goed aangegeven wandelroutes komen uit in afvaarplaatsen, afgelegen nederzettingen, verlaten dorpen en natuurwonderen, en onderweg kun je rendieren zien grazen in de zomerse weide. In de visserplaatsjes is het niet moeilijk om een comfortabele slaapplaats te vinden en er zijn veel simpele eethuisjes waar je een voedzame maaltijd kunt krijgen. Stap vooral ook eens binnen bij de lokale musea en expositieruimtes om wat te weten te komen over het leven op de uiterste noordelijke rand van Europa.

Een pittige uitdaging: de landinwaartse kiel

De ruggengraat van het Scandinavisch Schiereiland, de Kielreeks, is een afgelegen, onbewoond gebied met bergtoppen die boven de 1000 meter reiken, gletsjers, valleien en een netwerk van met elkaar verbonden meren. Dit terrein is alleen geschikt voor ervaren wilderniswandelaars: er is beperkte markering op de routes, berghutten zijn er schaars en het weer is er onvoorspelbaar.

Favoriete trajecten zijn onder meer de Nordlandroute door de gletsjerrijke Okstindanreeks ten zuiden van de poolcirkel, en de Nordkalottenroute die kriskras over de grenzen tussen Noorwegen, Finland en Zweden loopt.


Wandelaanbiedingen in Noord-Noorwegen

Zware tocht langs de Queen's Route in Vesterålen

Dronningruta (de Queen's Route) in Vesterålen is de glorieuze, 15 kilometer lange weg naar het verlaten vissersdorpje Nyksund.

De route loopt tussen de zee en de bergen en is een hele uitdaging, maar voor iedereen in goede conditie die gewend is aan een stevige wandeling is het uitzicht zeker de moeite waard.


Volg oude paden rond de vuurtoren van Slettnes

De vuurtoren van Slettnes is de noordelijkste vuurtoren gelegen op het vasteland ter wereld, op het zeer noordelijk gelegen schiereiland Nordkinn. Dit afgelegen stipje op de kaart is het beginpunt van een netwerk van 12 kilometer aan eenvoudige wandelpaden langs de Noordelijke IJszee.

Het eerste gedeelte gaat door een gebeid wat voorheen was bewoond, en de sporen van deze bewoning vind je nog overal terug, zoals ruines, stenen muren, en zelfs een Samilabyrint uit de IJzertijd. Alles staat goed aangegeven, en de oneindigheid van de Noordelijke IJszee in het noorden wordt enkel af en toe eens onderbroken door de aanwezigheid van een schip.

De treugtocht gaat langs wat meertjes met een rijk zee­ en weidevogelleven. Wanneer je deze wandeling 's nachts maakt, kun je de middernachtzon zien boven de Noordelijke IJszee.


Kinnarodden ­ - het noordelijkste punt op het Europese vasteland

De kaap Kinnarodden, het norodelijkste punt op het Europese vasteland is een solide uitdaging voor iedere ervaren bergwandelaar in goede conditie.

De 46­ kilometer lange wandeling is goed gemarkeerd, en een beschut dalletje dichtbij de eigenlijke kaap is een goede plek om de nacht in een tent door te brengen. Het terrein variëert van betrekklijk eenvoudig tot rotsachtig en moeizaam. Een nacht in een tent doorbrengen is in principe noodzakelijk.

Neem contact op met de VVV­kantoren in Mehamn of Kjøllefjord voor meer informatie en voor een weersverwachting.


Herfstlichten in de Lyngenalpen

Na 2 maanden aanmiddernachtzon, worden de herfstdagen korter en donkerder - maar ook meer kleurrijk, als het landschap van groen verandert in geel, oranje en rood. Herfst markeert ook de start van het noorderlicht seizoen.

Ervaar het allemaal op een vier- of vijfdaags verblijf in Lyngen Havfiske & Tursenter. Een begeleide wandeling is inbegrepen, en er zijn tal van optionele activiteiten waar je aan kunt deelnemen: paddestoelen en bessen plukken, een zeesafari, een visreis en een begeleide gletsjerwandeling, om er maar een paar te noemen. 's Avonds kun je ontspannen in de sauna of probeer de hot tub.

Prijs vanaf NOK 6,250 per persoon in een tweepersoonskamer met  with volpension voor 4 dagen, of NOK 7,750 voor 5 dagen. Beschikbaar van 1 september tot 15 oktober 2017.


Aanbevolen wandelbestemmingen
De 15 kilometer lange Dronningruta (de Koninginneroute) is zo’n beetje de bekendste van de vele wandelroutes die via de kust van de weidse oceaan naar… Read more
Wandelen in Vesterålen
De 1800 meter hoge Lyngenalpen herbergen een prachtig gebied met een grote variatie aan wandelroutes: van kustpaden en gletsjerroutes tot de hoogste… Read more
Wandelen in Lyngenfjord en de Lyngenalpen
Nordkyn, net ten oosten van de Noordkaap, is een schiereiland met een steile, rotsachtige kustlijn en verrassend eenvoudig wandelterrein. Loop naar… Read more
Wandelen in Nordkyn en Kaap Kinnarodden
Aanbevolen wandelproducten
The Queen’s route is a round trip of about 15 km which takes between 5-8 hours from start to finish. It was named after Her Majesty Queen Sonja who… Read more
The Queen's Route
This remote point on the map is the starting point of a 12 kilometre network of easy trails along the Arctic Ocean. Read more
Volg oude paden rond de vuurtoren van Slettnes
Cape Kinnarodden, the northernmost point on mainland Europe, is a solid challenge for the experienced hiker in good shape. Read more
Kinnarodden ­ - het noordelijkste punt op het Europese vasteland
Click to activate
Select
    Click to activate


    Lees meer

    Your Recently Viewed Pages