Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hiking in Vesterålen
Måtind, Andøy, Vesterålen.
Photo: Bjørn Eide/visitvesteralen.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Dag en nacht wandelen

In Noord-Noorwegen wordt het de hele zomer niet donker. Blijf dag en nacht wakker en geniet van fjorden, bergen, hoge plateaus en ontelbare eilanden in een prachtig nieuw licht. Noord-Noorwegen is een 1000 kilometer lang trailparadijs, met een eindeloze variëteit aan wandelingen.

Wandelaanbiedingen in Noord-Noorwegen

Zware tocht langs de Queen's Route in Vesterålen

Dronningruta (de Queen's Route) in Vesterålen is de glorieuze, 15 kilometer lange weg naar het verlaten vissersdorpje Nyksund.

De route loopt tussen de zee en de bergen en is een hele uitdaging, maar voor iedereen in goede conditie die gewend is aan een stevige wandeling is het uitzicht zeker de moeite waard.

Volg oude paden rond de vuurtoren van Slettnes

De vuurtoren van Slettnes is de noordelijkste vuurtoren gelegen op het vasteland ter wereld, op het zeer noordelijk gelegen schiereiland Nordkinn.

Dit afgelegen stipje op de kaart is het beginpunt van een netwerk van 12 kilometer aan eenvoudige wandelpaden langs de Noordelijke IJszee. Het eerste gedeelte gaat door een gebeid wat voorheen was bewoond, en de sporen van deze bewoning vind je nog overal terug, zoals ruines, stenen muren, en zelfs een Samilabyrint uit de IJzertijd. Alles staat goed aangegeven, en de oneindigheid van de Noordelijke IJszee in het noorden wordt enkel af en toe eens onderbroken door de aanwezigheid van een schip.

De treugtocht gaat langs wat meertjes met een rijk zee­ en weidevogelleven. Wanneer je deze wandeling 's nachts maakt, kun je de middernachtzon zien boven de Noordelijke IJszee.

Kinnarodden ­ - het noordelijkste punt op het Europese vasteland

De kaap Kinnarodden, het norodelijkste punt op het Europese vasteland, is een solide uitdaging voor iedere ervaren bergwandelaar in goede conditie. De 46­ kilometer lange wandeling is goed gemarkeerd, en een beschut dalletje dichtbij de eigenlijke kaap is een goede plek om de nacht in een tent door te brengen. Het terrein variëert van betrekklijk eenvoudig tot rotsachtig en moeizaam.

Een nacht in een tent doorbrengen is in principe noodzakelijk. Neem contact op met de VVV­kantoren in Mehamn of Kjøllefjord voor meer informatie en voor een weersverwachting.

Wandelgids van de Lyngen Alpen

Ontdek de ongelooflijke wandelingen en bezienswaardigheden in de gratis wandelbrochure van het Lyngenfjord.

Deze brochure laat je de beste routes met verschillende moeilijkheidsgraden en thema's zien. Wandelingen langs de uitgestrekte kustlijn, pittige klimtochten naar indrukwekkende bergtoppen, gletsjerwandelingen, culturele uitstapjes ... voor ieder wat wils om de rijke fauna, het mijnverleden en de oorlogsgeschiedenis van Noorwegen te ontdekken.

Je kunt ook de stapel stenen bezoeken die het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland vormen, of verover de hoogste berg van Finland!

Kijk eens aan

Bekijk alle interessante aanbiedingen rond Noord-Noorwegen op de landkaart.

Aanbevolen wandelbestemmingen
De 15 kilometer lange Dronningruta (de Koninginneroute) is zo’n beetje de bekendste van de vele wandelroutes die via de kust van de weidse oceaan naar… Read more
Wandelen in Vesterålen
De 1800 meter hoge Lyngenalpen herbergen een prachtig gebied met een grote variatie aan wandelroutes: van kustpaden en gletsjerroutes tot de hoogste… Read more
Wandelen in Lyngenfjord en de Lyngenalpen
Nordkyn, net ten oosten van de Noordkaap, is een schiereiland met een steile, rotsachtige kustlijn en verrassend eenvoudig wandelterrein. Loop naar… Read more
Wandelen in Nordkyn en Kaap Kinnarodden
Aanbevolen wandelproducten
The Queen’s Route is a marked hiking trail between the historical fisherman’s villages Nyksund and Stø in the Vesterålen archipelago. The route is a… Read more
The Queen's Route
The world's northernmost mainland lighthouse was built in 1905, destroyed in 1944 and rebuilt in 1945-48. Situated on a vast coastal plain between the… Read more
Slettnes lighthouse
Cape Kinnarodden, the northernmost point on mainland Europe, is a solid challenge for the experienced hiker in good shape. Read more
Kinnarodden ­ - het noordelijkste punt op het Europese vasteland
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Reizen naar en in de omgeving

  Meer reisinformatieis te vinden op de officiële website van Noord-Noorwegen.

  • Noord-Noorwegen cycling/hiking car

   Per auto

   Autorijden is een mooie manier om door Noord-Noorwegen te reizen, maar vergis je niet in de afstanden tussen de grote steden want die liggen verder uit elkaar dan je denkt. Op alle vliegvelden in Noord-Noorwegen kun je een auto huren.

  • Noord-Noorwegen cycling/hiking boat

   Per boot

   Een andere optie is met rederij Hurtigruten in zee gaan. De voormalige postboot legt aan in 25 havens, waaronder in Vesterålen, Tromsø, Hammerfest, Nordkyn en in Kirkenes.

  • Noord-Noorwegen cycling/hiking plane

   Per vliegtuig

   De steden Bodø, Harstad/Narvik, Tromsø, Alta, Kirkenes en Longyearbyen hebben zelf een vliegveld. Er zijn ook een 20-tal vliegvelden met korte start- en landingsbanen. De reistijd tussen Oslo en Tromsø is een kleine twee uur.

  Veiligheid in de bergen

  Zorg dat je weer eens terug kunt komen naar onze bergen

  Noorwegen is een ongelooflijk mooie plek om te ontdekken, met ongetemd mythisch landschap, bergen, valleien en fjorden. Lees voordat je de natuur instapt de volgende negen simpele regels van de Noorse bergcode - zo blijf je veilig!

  1. Onderneem geen tochten waarvoor je ervaring en conditie ontoereikend is.
  2. Hou mensen op de hoogte van je route en rond welke tijd je terug verwacht te komen.
  3. Hou de weersverwachting in de gaten.
  4. Wees voorbereid op slecht weer, zelfs op korte tochten.
  5. Luister naar het advies van ervaren bergsporters die met de omgeving bekend zijn.
  6. Neem navigatieapparatuur mee (kaart, kompas, GPS) en leer dit te gebruiken.
  7. Ga niet alleen de bergen in.
  8. Keer op tijd terug. Als je het vandaag niet meer kan halen is er morgen weer een dag.
  9. Spaar je krachten. Als je vast komt te zitten voor de nacht, maak een sneeuwhut voordat je bent uitgeput.

  Lees de Noorse bergcode met aanvullend commentaar.

  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven