Skip to main content

Plan je reis naar Asker, Bærum en Drammen

Ten westen van Oslo vind je Asker, Bærum en Drammen, die bekend staan om kunst van wereldklasse en witte stranden. Drammen wordt ook vaak omschreven als een toonaangevende plek voor stadsontwikkeling.

Asker en Bærum liggen op ongeveer een half uur rijden van Oslo en zijn ook gemakkelijk met de boot of fiets bereikbaar. Mooie stranden met duikplanken zorgen ervoor dat dit een topzomerbestemming is als het te warm wordt in Oslo. Verken één van de charmante kustparels zoals Vollen, Sætre, Filtvet, of Holmsbu.

Drammen is de grootste stad aan de westkant van het Oslofjord. De mensen die er wonen mogen trots zijn, want Drammen won de prestigieuze prijs voor de beste stadsontwikkeling van Europa. De rivier Drammenselva splitst de stad in tweeën, waardoor het mogelijk is om in de binnenstad te zwemmen, vissen en wandelen. Ga zeker ook vissen, want de rivier behoort tot de tien beste Noorse rivieren om op zalm te vissen.

Voor wie van winkelen houdt, ligt het grootste winkelcentrum van Noorwegen, Sandvika, op slechts 20 minuten met de auto van Drammen of Oslo.

Het is een paradijs voor kunstliefhebbers, waar je heel wat verschillende kunst en architectuur vindt, en ook een rijke geschiedenis. Volg het kustpad naar het Henie Onstad Kunstencentrum, waar je Noorse en internationale tentoonstellingen van hedendaagse kunst kunt bewonderen. Bezoek het indrukwekkende beeldenpark in een prachtige omgeving bij Bærums Verk. Deze voormalige ijzerfabriek, uit 1610, werd omgetoverd tot een gezellige markt met kunstwerken, galerijen, winkels en restaurants. De straten in Sandvika en Asker zijn dankzij hun kleurrijke streetart een lust voor het oog.

Met de bergen en eindeloze wandelpaden langs de kust is de regio Asker, Bærum en Drammen het hele jaar door een populaire bestemming. In de winter vind je hier geweldige mogelijkheden om te skiën en langlaufen. De kleintjes kunnen zich vermaken met de schattige alpaca's of, als ze wat avontuurlijker zijn, op de hondensleeën bij de boerderij Bergvang.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topbezienswaardigheden

Mis deze toppers niet!

Meer bezienswaardigheden

Populaire activiteiten

Knuffel boerderijdieren, ga snowboarden of wandel langs de kustpaden.

Eten en drinken

Van plaatselijke gastronomie tot toprestaurants. Krijg een voorproefje van wat Asker, Bærum en Drammen te bieden hebben.

Overnachten

Van comfortabele hotels tot gezellige blokhutten. Vind je tweede thuis, weg van huis.

Hoe kom je in Asker, Bærum en Drammen

Plan je reis naar Asker, Bærum en Drammen met Entur.

Reis door Oost-Noorwegen

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Asker, Bærum en Drammen bieden meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's