BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Vissen in Geilo

Sportvissen is een belangrijk onderdeel van de Noorse cultuur. De activiteit is voor iedereen geschikt.

Geilo en de gemeente Hol bieden vele mogelijkheden op een goede vangst in de rivieren en meren. Het is relatief makkelijk om te vissen - vooral in de berg gemeente in het bovenste gedeelte van Hallingdal.

Visvergunning bij Oost-Hol Jacht en Visserij Vereniging

Het grootste gedeelte van de wateren waar de vereniging over beschikt zijn gelegen binnen het Hallingskarvet Nationaal Park, vanaf de Ynglesdalen Vallei naar onder andere het meer Kyrkjedørsvatnet.

Forel wordt regelmatig uitgezet, zodat de hoeveelheid over het algemeen goed is ten opzichte van de beschikbaarheid aan voedsel. De kwaliteit is over het algemeen uitstekend.

Visvergunning: Kan worden gekocht, onder andere bij de Raggsteindalen Toeristen Hut, Storestølen Fjellstugu, VVV-kantoor Myrland, Statoil Hol en Kiwi Hagafoss.

Visvergunning bij Geilo Jacht en Visserij Vereniging

 Het gebied bestaat, onder andere, uit de waterloop van Ustedals; die centraal door Geilo loopt. Vanaf Kikut en westwaarts naar Grødalen vind je een aantal goede wateren, bijvoorbeeld Store Hakkeset. Boven Skicentrum Hallingskarvet is Halletjønn. Ten noorden van Haugastøl zijn verschillende spannende alternatieven. Tenslotte is er een 1-uur durende wandeling vanaf de Tuva Toeristische Hut naar het verleidelijke Skjerja, waar de gemiddelde gewicht van de forel rond de kilo ligt.

Visvergunning: Onder andere bij diverse sportwinkels, VVV-kantoor Geilo, diverse overnachtingsmogelijkheden.

Andere Informatie: Met het Jacht en Visserij Vereniging van Noorwegen portaal (in het Noors),  www.njff.no  , Kan je meer informatie over de vereniging vinden.

Het meer Budalsvatnet

Het meer is idyllisch gelegen bij de Budalsvegen Weg met een prachtig uitzicht op Hallingskarvet. Een goede hoeveelheid aan forel.

Visvergunning: Kunnen worden gekocht bij de visvergunning post op de oostelijke parkeerplaats.

Het meer Sudndalsfjorden

Gemiddelde bevolking, af en toe grote vissen. Merk op dat delen van het meer niet voor publiek gebruik zijn (zie kaart op de licentie). 
 

Visvergunning: Myrland Toeristisch Centrum en Storestølen Fjellstugu.

Skorpa Statsalmenning

Bij Sveingardsbotn, ten noorden van de FV 50, is het mogelijk om bij de hoge Skorpa te komen. Het is steil terrein en soms moeilijk om te wandelen, maar er wachten vele wateren op je die gevuld zijn met vis.

Visvergunning: Gratis vishengel.

Bakkahellern en omgeving

De meren Geiteryggvatne, Bakkahellertjørnana en Omnsvatnet liggen in een fantastisch berglandschap. Vooral het laatstgenoemde deel van het gebied is zeker een bezoek waard. De forel bevolking is variabel, maar er zijn grote vis in deze waterloop.

Visvergunning: Geiteryggen Tourist Cabin.

Innoset in Hovsfjorden en Westward

Via de onverharde wegen in Zuid-Hovet of "Ruud Bridge" heb je goede toegang tot dit gedeelte van de rivier. De rivier biedt uitstekende vismogelijkheden met de mogelijkheid om grote forel te vangen, vooral in het onderste deel richting Hovsfjorden.

Visvergunning:  Birkelund Camping Holestøl Apartment.

Holsfjorden

Hoewel Holsfjorden dicht bij de FV 50 ligt, kan het een uitdaging zijn om goede vis vanaf de oever te vangen als je niet uit de streek komt. Een boot is gunstig. Er is een grote hoeveelheid aan forel van prima kwaliteit, van 350 gram tot bijna een kilo. Er zijn ook wel eens grotere vissen gezien van 3-4 kilo. Zalm wordt vaak gevangen in de streek.

Visvergunning: onder andere bij Kiwi Hagafoss.

Holselva Rivier

De rivier die uitmondt in de Strandafjorden is, met zijn enorme hoeveelheid aan forel, een begrip geworden voor veel vliegvissers. De rivier staat onder een streng toezicht met specifieke regels over de verschillende vismethoden, de uitrusting, de maximale maten van de vis, bestemmingsplannen, etc. Lees de regels goed door!

Visvergunning: www.inatur.no

Tuva Cooperative

 Er zijn vele mogelijkheden in het gebied rond de Tuva Tourist Cabin voor degenen die willen een gemakkelijk terrein, evenals een relatief korte afstand naar de viswateren, maar toch het gevoel van het zijn in de Hardangervidda.

Visvergunning: onder andere bij Tuva Tourist Cabin.

Lågen van Upper Svangtjørne en naar het meer Ossjøen en Heinelvi in het westen.

Vanaf Heinelvi in Hardangervidda gaat de rivier verder via het meer Ossjøen, door naar de Seterdalen vallei, en langs het dorp Dagali. De lokale forel is meestal vrij klein; maar op sommige momenten dwalen er grote vissen uit nabijgelegen wateren. Elk jaar zijn er grote vangsten in het meer Ossjøen.

Visvergunning: winkel Joker Dagali Handel, Hotel Dagali, Oset Fjellstue en Åan Tourist Cabin.

Onderste deel van het Skurdalsvatnet meer

Gevarieerde populatie van forel en zalm. Een aangename omgeving omringd door dennenbossen.

Visvergunning: Knut's Hyttegrend en Lia Fjellhotell.

Onderste deel van het Holmevatn meer

Heeft dezelfde hoeveelheid aan vis als bovengenoemd gebied.

Visvergunning: Lia Fjellhotell en Arne Lien.

Andere Informatie: Stuur een e-mail naar: lia@fjellhotell.no 
De prijzen voor een 1-daagse vergunning in de bovengenoemde gebieden zijn meestal rond de NOK 50-70. Kinderen onder de 16 jaar kunnen gratis vissen. 

Tips

Vergeet niet dat het ijs in de bergen pas laat begint te smelten. De hoger gelegen wateren zoals Skorpa en Hallingskarvet hebben vaak nog ijs tot ver in juli. Als het in de late zomer en herfst weer koud is kan de vis soms niet bijten. Het is dan beter om naar de wateren in de lagere gebieden te gaan.

Het aantal voedingsstoffen is vaak beperkt in de bergen, waardoor het water bijna glashelder is. Dit zorgt ervoor dat de vissen snel schrikken en bang zijn. Let op terwijl je langs de oever loopt (de forel kan zeer dicht bij de oever zwemmen), en gebruik de juiste dikte aan vislijnen. Als je gebruik maakt van een kleurrijke Multi filament, is het goed die op een leider te binden met een "onzichtbaar" mono filament vislijn.

Vislokkers geven over het algemeen het beste resultaat, vooral in de bergen. Kleuren en variaties zijn niet alles - presentatie is belangrijker. Haring nepaas is altijd effectief, omdat ze wat verder worden gegooid en dieper in het water zakken. In gedeeltes met minder water, waar afstand niet zo veel uitmaakt, zijn traditionele dobbers, spinhengels en kunstaashengels voldoende.

Op warme dagen met veel insecten op het wateroppervlak is een vliegaas een goede keuze.

Bewolkt weer met een licht briesje is een goede tijd voor de vis om te bijten. Laat je niet verleiden door categorisch advies en tips. De grote vangst heeft de neiging op te dagen wanneer je die het minst verwacht.

Goede vangst!