Skip to main content

Plan je reis naar Jotunheimen

Geniet van het uitzicht vanaf de hoogste Noorse berg Galdhøpiggen, wandel langs de beroemde Besseggen bergkam en proef een aantal traditionele streekgerechten.

Het nationaal park Jotunheimen is een enorm berggebied in Oost-Noorwegen met een oppervlakte van circa 3.500 vierkante kilometer. De bergketen is het populairste nationale park van Noorwegen.

De meest spectaculaire wandelingen in Jotunheimen zijn Besseggen (1.743 meter boven de zeespiegel), Galdhøpiggen (2.469 meter boven de zeespiegel) en Glittertind (2.464 meter boven de zeespiegel). De laatste twee zijn de hoogste bergen van Noorwegen.

Jotunheimen is ideaal voor langlaufers, skiërs, fietsers en bergbeklimmers die willen genieten van de ongerepte natuur en de zuivere lucht.

Andere populaire activiteiten in Jotunheimen zijn gletsjerwandelingen, raften, bergbeklimmen, speleologie, canyoning en paardrijden.

Jotunheimen heeft een lange culinaire traditie, en gewilde lokale lekkernijen zijn kruiden, gezouten vlees, worstjes, kaas, jam en brood.

Er zijn veel manieren om in het Jotunheimen-gebied te overnachten, van hotels en berghutten tot in de wildernis kamperen.

Gedetailleerde reisinformatie vind je op de website over de nationale parken en op de officiële website van Visit Jotunheimen.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Vind meer activiteiten

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële websites van Nasjonalparkriket en Visit Jotunheimen.
Plan je reis naar Jotunheimen met Entur.

Bergen en valleien in Oost-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Jotunheimen biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's