Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Een groene reis in en om Lillehammer

7 duurzame dingen om te doen
Je kunt Lillehammer op veel manieren ontdekken, bijvoorbeeld op een paard of op een offroadfiets.
Maihaugen, Lillehammer
Maihaugen, Lillehammer.
Photo: frkmags / Foap / visitnorway.com

  De bruisende stad Lillehammer is omgeven door hoge bergen en een gevarieerd cultureel landschap en is een ideale bestemming voor wie groen wil reizen.  

  Dat laatste is de absolute passie van Lars Giæver, die in de regio veel tijd en energie heeft gestoken in het creëren van meer bewustzijn voor het milieu en duurzame principes.

  Hij is de lijsttrekker van de Noorse Groene Partij in Lillehammer en oprichter van Veggispreik, een Facebookpagina waar ruim 20.000 Noren vegetarisch eten bediscussiëren.

  Als je in het mooie Lillehammer bent, mag je de volgende milieuvriendelijke aanraders van Giæver niet missen!

 1. 1. Terug in de tijd in Maihaugen

  Altijd al een tijdmachine willen uitproberen? Nou, dit komt dicht in de buurt! Bij Maihaugen in Lillehammer kun je een nostalgische trip naar het verleden maken. Maihaugen is een van de grootste openluchtmusea van Noorwegen, waar je ruim 200 gebouwen kunt bezoeken uit alle periodes vanaf de 11e eeuw tot nu.

  Maihaugen is op-en-top milieubewust en ontving in 2012 het 'Eco-Lighthouse’-certificaat.

 2. 2. Ga voor groen bij Stasjonen

  Bij Stasjonen in het centrum van de stad vind je altijd een kamer die bij je budget past. Het hotel annex jeugdherberg biedt moderne faciliteiten in een informele sfeer.

  Stasjonen houdt er duurzame praktijken op na en was een van de eerste hostels ter wereld die een ‘HI Quality Hostel’-certificaat voor beste praktijken en standaarden ontving.

 3. 3. Breng mijn paard!

  Een tocht te paard is een fantastische manier om Lillehammer te ontdekken – van de bergen tot de beboste heuvels en pittoreske meren.

  Dalseter arrangeert al sinds 1950 paardrijtochten in de bergen en organiseert begeleide tochten voor ruiters van alle niveaus.

 4. 4. Een kleurrijke wandeling in Bjørnsons tuin

  Aulestad ligt 18 kilometer ten noordwesten van Lillehammer. Het was de woonplaats van Bjørnstjerne Bjørnson, een beroemd debater en winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur. Bezoek Bjørnsons huis en geniet er van de frisse lucht en de heerlijke geur van de bloemen in de tuin, waar je duidelijk de invloed van zijn vele reizen aan andere Europese landen zult zien.

  Aulestad werkt onophoudelijk om haar invloed op het milieu te minimaliseren en ontving in 2012 het ‘Eco-Lighthouse’-certificaat.

 5. 5. Een onvergetelijke fietstour

  Behoefte aan een adrenalineshot? Huur een offroadfiets bij Hafjell Bike Park en beleef het 830 meter hoogteverschil op verschillende fietsroutes, aangepast voor zowel beginners als ervaren fietsfanaten.

  Naast offroadfietsen heeft het Hafjell Bike Park ook ruim baan gemaakt voor mountainbikers die het wat rustiger aan willen doen. Neem vooral ook de milieuvriendelijke gondellift naar de Mosetertoppen om je daar te vergapen aan de pittoreske omgeving.

 6. 6. Groene goodies

  Bij café Lykkelige Dager in het hartje van Lillehammer kun je allerlei heerlijks bestellen, van salades en verschillende soorten soep van lokale, biologische boerderijen tot ‘raw-food’ chocoladetaart en biologische koffie.

  Lykkelige Dager betekent in het Nederlands letterlijk ‘gelukkige dagen’ en inderdaad, na een maal bij dit café is de kans groot dat je de zaak verlaat met een dikke grijns op je gezicht.

 7. 7. Beleef het huis van Undset

  Geloof het of niet: Bjørnstjerne Bjørnson was niet de enige Nobelprijswinnaar uit de regio Lillehammer. Op een kleine afstand van het stadscentrum kun je zo de wereld van Sigrid Undset binnenlopen, namelijk in haar voormalige huis Bjerkebæk.

  Het kleine houten huis is nog steeds zo ingericht als destijds in de jaren 30 van de vorige eeuw en je vindt er naast talloze artefacten ook haar persoonlijke verzameling boeken. Museum Bjerkebæk is bekroond voor zijn talloze milieu-inspanningen.

Hou het groen

De regio Lillehammer biedt verder nog...

Voor een overzicht van duurzame producten klik je op ‘Zoekopdracht verfijnen’ hieronder en selecteer je vervolgens ‘Groen reizen – eco-gecertificeerde leveranciers’.

×
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven