Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Oslo.
Photo: VISITOSLO Munchmuseet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Een dag in de voetstappen van Munch

Vanuit Oslo kun je verschillende historische plaatsen bezoeken die je een uniek inkijkje bieden in het leven en werk van Munch.

Geniet van De Schreeuw in de National Gallery, bekijk de indrukwekkende collectie met werken van Munch in het Munch Museum in Tøyen en bezoek daarna zijn huis en atelier in Ekely. Natuurlijk kan een rondleiding door de hoofdstad dan niet ontbreken.

Elke kenner weet dat Munch een rusteloze man was. Op zijn zoektocht naar gemoedsrust ontsnapte hij aan de grote stad en bezocht hij de idyllische eilandengroepen van het Oslofjord en de statige herenhuizen op het platteland.

Oslo

Turbulent liefdesleven

Op ongeveer een uur reizen van het stadscentrum ligt Åsgårdstrand. Dit prachtige stadje is gelegen tussen Horten en Tønsberg en bevat talloze lokale ateliers en ambachtelijke winkels. Munch zou hier vanaf halverwege de jaren 80 van de 19e eeuw veel zomers doorbrengen. Een stormachtige affaire leidde tot talloze schilderijen, zoals Melancholie, Twee mensen, De stem, Scheiding en ­ een van zijn beroemdste werken ­ Meisjes op de pier. Hij kocht er een eigen huis, dat sinds 1947 is ingericht als museum; tot op de dag van vandaag kun je er een bezoekje brengen. In de zomer worden er bovendien rondwandelingen met een gids georganiseerd, waardoor je een uniek inkijkje krijgt in het leven van Munch.

Een ander landschap

Jaren na de zomers in Åsgårdstrand zou Munch naar de andere kant van het Oslofjord trekken. Wanneer je de korte bootreis van Horten naar Moss maakt, kun je Jeløya aandoen.

Hier woonde Munch van 1913 tot 1916 in het machtige herenhuis Grimsrød. Hij schilderde het uitzicht vanuit de tuin, de landschappen van het bekoorlijke schiereiland, zijn honden en de glazeniers wanneer ze vanuit hun werk naar huis trokken.

De prachtige, eilandachtige omgeving biedt alle ingrediënten voor een mooie rondwandeling. Ervaar zelf de omgeving waaruit Munch zijn inspiratie putte voor een aantal van de meest alledaagse werken uit zijn carrière.

Slapen in het bed van de schilder

Halverwege de terugreis naar Oslo ­ die ongeveer een uur duurt ­ ligt Hvitsten. Recht boven het strand, in de uitlopers van het bos, vind je Ramme Gård. Deze ecologische en inspirerende boerderij serveert groenten direct uit de bodem. Om de sfeer compleet te maken, wordt je begroet door rondspringende dieren.

Er zijn maar weinig mensen die weten dat Munch talloze jaren op Ramme Gård werkte en leefde.

In 2016 wordt de eerste tentoonstelling op de boerderij geopend. Pak je kans en overnacht in de slaapkamer van de schilder ­ een omgeving die in de afgelopen eeuw nauwelijks veranderingen onderging.

Click to activate
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Soortgelijke aanbiedingen

Stof tot nadenken