BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Oslo is Cool in the Winter.
Photo: VisitOSLO

muteplay/pauseplay/pause

Tien blind dates met Oslo

Tien ruimdenkende maar behoorlijk kieskeurige mensen die actief zijn op sociale media kwamen van heinde en ver om te ontdekken wat Oslove nou precies is. Ze kregen hierbij hulp van de lokale bevolking, die kennen per slot van rekening het klappen van de zweep.

Om naar een totaal onbekende stad te reizen en - zoals hier - met je voeten zomaar in een ijsbad te stappen ... dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Dit verhaal kreeg dan ook een onverwachte wending toen onze tien gasten op het vliegveld van Oslo in de krakende sneeuw stapten. Ze wisten dan ook niet wat hen te wachten stond.

Meteen verkocht tijdens hun eerste bezoek aan Oslo

De pret begon al toen Lonely Planet plotseling Oslo signaleerde als één van de beste steden ter wereld om in 2018 te bezoeken. Tien mensen werden vervolgens door VisitOSLO uit honderden aanvragen geselecteerd om zelf te zien of de toonaangevende reisgids het wel bij het rechte eind had.

Het moderne restaurant Maaemo dat in 2019 drie Michelinsterren kreeg, heeft ook al andere eetgelegenheden in Oslo geïnspireerd om verse ingrediënten uit de streek in een nieuw culinair jasje te steken. Op meerdere plaatsen krijg je koffie geserveerd door barista's van wereldklasse, en cafés zoals Himkok staat als één van de beste te boek. Dus de tip van Lonely Planet kwam misschien toch niet helemaal uit het niets.

De manier van leven in Oslo is gewoon anders dan in andere steden, soms letterlijk verfrissend. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld een ijsbad nemen in het Oslofjord vanaf saunaboot KOK Oslo en daarna een lekker hapje eten.

'Vanuit de sauna in het ijskoude water springen en daar vervolgens voor de camera's van VisitOSLO iets over vertellen was één van de mooiste ervaringen van mijn leven,' zegt Peruaan Daniel Campos Sanchéz.

'In Oslo draait het niet alleen om dingen ontdekken die al op je lijstje stonden, maar ook om de totaal onverwachte dingen die je er allemaal meemaakt!' zegt Zélia Monteiro.

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO

Zélia Monteiro uit Frankrijk voegt daar snel aan toe: 'Oslo is niet de zoveelste stad op je bucketlist ... in Oslo draait het niet alleen om dingen ontdekken die al op je lijstje stonden, maar ook om de totaal onverwachte dingen die je er allemaal meemaakt. Dit was echt één van mijn mooiste reizen ooit.'

De socialmedia-accounts van onze tien gasten werden snel bijgewerkt met tal van spontane berichten over de aparte mix van het stadsleven en ervaringen uit de natuur. 'Je kunt in Oslo echt ademen, en dat kom je in een hoofdstad maar zelden tegen,' aldus Zélia.

Deze tien kennismakingen met Oslove hebben af en toe iets van een blind date, want de deelnemers kenden elkaar niet, maar ook Oslo niet.

Daniel ziet Oslo zelfs als stad waar bij best langer wil blijven: 'Ik heb het er zó naar m'n zin gehad dat ik best voor een tijdje naar Oslo zou willen verhuizen en de stad dan van daaruit meer bekendheid geven. Dit moeten mensen echt zelf zien en ervaren ... wat een schitterende, geweldige stad!'

Lees meer over hun Oslo-avontuur

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven