BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Cool art in Oslo.
Photo: VisitOSLO

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Isabella duikt in de kunst van Oslo

De gasten van #visitoslo2018 namen uitgebreid de tijd voor straatkunst, het Munch Museum en de Vigeland-Aanleg (openluchtmuseum en beeldenpark) in Oslo en bezochten niet alleen concerten van Kygo en A-ha, maar verkenden ook het operagebouw van de Noorse hoofdstad.

Zich begaven zich op het culturele toneel

Als de ziel van een stad bestaat haar kunst, cultuur en muziek, dan is Oslo koploper.

Een aantal van de tien gasten van #visitoslo2018 plaatsten kunstzinnige foto's op Instagram om te laten zien waar de Osloërs het op dit moment over hebben, wat hen bezig houdt en waar ze op dansen.

Al ruim voordat ze in de hoofdstad aankwamen kreeg iedereen een persoonlijke Oslo-buddy toegewezen met wie ze via Skype en sociale media contact hadden. De Oslo-buddies hadden ook een aantal verrassingen in petto voor de gasten.

De Japans-Noorse band

De Italiaanse Isabella Allievi woont in Tokyo, en één van haar favoriete plekjes daar is espressobar Fuglen dat van origine Noorse roots heeft. Daar leerde ze een paar mensen van Fuglen Oslo kennen.

'Het was dan ook een heel leuke verrassing dat ik Einar van Fuglen Oslo als buddy toegewezen kreeg. We zijn samen de decoratieve kunst van de 30-er jaren in het raadhuis gaan bekijken. Ook zijn we bij cocktailbar Kulturhuset geweest. Dat was echt tof want je kunt er wat eten, een kopje koffie drinken én een concert bijwonen! We bezochten ook het Astrup-Fearnleymuseum voor Moderne Kunst met architectuur van Renzo Piano. Daar stond echt een enorme collectie internationale kunst. Het museum ligt in winkel- en uitgaansgebied Aker Brygge in Tjuvholmen - echt een leuke buurt, heel modern en anders dan de rest van de binnenstad.'

Hoe verschilt Oslo van andere hoofdsteden waar je geweest bent? 
'Oslo is een stad voor jonge mensen. Er is enorm veel te zien en te beleven, en de concerten zijn ook geweldig. Er zijn veel cafés, restaurants, culturele dingen en musea.'

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO / Didrick Stenersen

De Braziliaanse Clara maakt kennis met straatkunst

De gasten ontdekten ook een levendig kunst- en muziekgebeuren, en de Braziliaanse Clara Morrison maakte zelfs een stadswandeling om kunst in de open lucht te ontdekken.

'Als fotograaf van natuurlijk licht en het buitenleven vind ik het erg leuk op zoek te gaan naar straatkunst. Mijn Oslo-buddy Aga snapte dat en liet me in de hoofdstad heel wat straatkunst en de underground scene zien. Het was een leuke verrassing dat ze me kennis liet maken met straatkunstenaar Adrian Platkovsky die zelf ook in Oslo woont. Ik heb ook geleerd dat, hoewel straatkunst in Oslo best ruig is, iedereen gemakkelijk galerieën kan binnenlopen of natuurlijk gewoon op straat rondkijken.'

Hoe vat je jouw verblijf in Oslo samen? 
De architectuur is prachtig en de natuur overweldigend. Oslo is the place to be!'

'Het is een stad voor jonge mensen. Er is enorm veel te zien en te beleven, en de concerten zijn ook geweldig.'

Oslo
Oslo.
Photo: VisitOSLO / Didrick Stenersen

Adriana uit Roemenië ontdekte de kunstschatten van Oslo

'Ik kende mijn Oslo-buddy alleen via Instagram. Dat is toch anders dan in het echt: ze is gewoon heel warm en hartelijk. Ze liet me kennismaken met de geschiedenis van de Vigeland-Aanleg (openluchtmuseum en beeldenpark), en later hebben we allebei genoten van de uitleg bij het beroemde Scream-schilderij van kunstenaar Edvard Munch. Het was zo'n persoonlijke ervaring om Scream en de rest van de collectie te bekijken ... dat was echt voedsel voor mijn ziel.'

De groep gasten van #visitoslo2018 ging ook naar het operagebouw van de Noorse hoofdstad om te ontdekken waarom de architectuur van Snøhetta zo veel internationale aandacht trekt. Als afsluiter woonden ze samen met de locals concerten van zowel A-ha als Kygo bij.

Volg hen op Instagram:
Clara op Instagram:  miss_morisson_in_the_house
Adriana op Instagram: anda_stanciu
Isabella op Instagram: hajimemashiteisabella

Lees meer over hun Oslo-avontuur

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven