Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Tim Wendelboe, Oslo Tim Wendelboe, Oslo
Credits
Tim Wendelboe, Oslo.
Photo: Benjamin A Ward/ Tim Wendelboe
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Winkels, bars en eetgelegenheden die alleen in Oslo te vinden zijn

In Oslo vind je veel unieke producten en onovertroffen services.

Håvard Schei is de man achter het boek Mitt Oslo (Mijn Oslo). Een eerbetoon en gids voor de alternatieve plekken, in een stad die eigenlijk al best ongebruikelijk is. 'Veel mensen zijn het beu om te winkelen in de algemene winkels. Wij houden van kleine, zelfstandige winkels, beheerd door echte enthousiastelingen. Zo ontstaat een stadscultuur', vertelt Schei. 

'Het doel met Mitt Oslo is om de hardwerkende mensen in het zonnetje te zetten'. Buurten als Gamlebyen, Grønland, Markveien, Torshov en Torggata zijn omgetoverd tot 24 uur durende feesten. 

Håvard ScheiFoto: Håvard Schei

Håvard Schei raadt de volgende unieke plekjes aan voor een alternatieve ervaring in Oslo: 

De ongewone winkels van Oslo

Dapper

Dapper is een winkel gericht op fietskleding en andere fietsuitrusting. Het Krankenhaus, naast de deur, is de leverancier voor de iconische Brompton vouwfiets. 

Adres: Nordre gate 13, 0551 Oslo

Kollekted by

Meubels en design objecten, gesigneerd door zowel bekende Scandinavische designers als nieuwe, opkomende designers.

Adres: Rathkes gate 4, 0558 Oslo.

Embla Keramikk

Embla is een leverancier van keramisch aardewerk aan onder andere het Oslo driesterrenrestaurant Maaemo. Als je door het raam kijkt zie je de keramisten hard aan het werk.

Adres: Hegdehaugsveien 14, 0167 Oslo.

Ruth 66

Ruth is een ouderwetse Noorse vrouwennaam en Route 66 is een legendarische Amerikaanse snelweg. Hege Nylund beheert deze winkel die is gespecialiseerd in Americana en andere merkwaardigheden. 

Adres: Torshovgata 3, 0476 Oslo.

Ruth 66
Credits
Ruth 66.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Credits
Ruth 66.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Neseblod Records

Een winkel en museum voor de heavy metal fans. Mensen komen naar Oslo enkel en alleen om een winkel te bezoeken die letterlijk bloedneus heet. 

Adres: Schweigaards gate 56, 0656 Oslo.

Råkk & Rålls

Een minder genre specifieke platenzaak en muziek café alternatief is Råkk & Ralls Brukthandel, de grootste markt in Noorwegen voor vintage platen.

Adres: Akersgata 39, 0158 Oslo.

Sinsen Bruktkhall

De Noorse permanente grote rommelmarkt. Je vindt hier letterlijk alles wat met Noorwegen te maken heeft. Een goedkoop en vrolijk alternatief van de gebruikelijke toeristische souvenirs.

Adres: Sinsenveien 11, 0572 Oslo.

Naturens mangfold

Een winkel met de oudste trends in de natuur: Fossielen, mineralen, meteorieten, insecten etc. De schepper van deze winkel, Rune Frøyland, deelt zijn passie en kennis over de natuur, het milieu en wetenschap. Als je er toch bent, waarom breng je dan niet een bezoek aan het vlakbije Nationaal Historisch museum en de Botanische tuin van Oslo?

Adres: Hagegata 1, 0577 Oslo.

Pentagon

Een unieke plek, wat lijkt op een soort supermarkt voor de hedendaagse Viking, met een ongeëvenaarde mix aan Viking outfits, filmeffecten, uniformen, messen, sabels, maskers, harnassen en bijna alles wat je nooit wist dat je nodig had. Een speeltuin voor volwassenen.

Adres: Storgata 37, 0182 Oslo.


Cafés, restaurants en andere vermakelijke horecagelegenheden

De vissers op de kade bij het Stadhuis

Koop vers gevangen en gekookte garnalen. Geniet terwijl je ontspant op een van de vele bankjes rond het grote plein voor het stadhuis. Een ontmoeting met de vissers, die vroeg arriveren, is een oude traditie in het centrum van de hoofdstad. 

Adres: Rådhusbrygge 1, 0037 Oslo.

Laksen Fisk & Vilt

Troste chef-koks die worden gerespecteerd voor hun eenvoudige, lokaal bereide visgerechten. Goedkoop en vrolijk in een buurt die steeds populairder wordt.

Adres: Maridalsveien 188, 0469 Oslo.

Laksen Fisk og Vilt, Bjølsen
Credits
Laksen Fisk og Vilt, Bjølsen.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Credits
Laksen Fisk og Vilt, Bjølsen.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Orlando’s Pub

Een gezellige plek, bekend bij mensen uit alle delen uit de stad. Het is een rustige locatie, met af en toe spontane muzikale evenementen. 

Adres: Rostedsgate 7, 0178 Oslo.

Lille Kampen

Een populaire hangplek en eetcafé dat is uitgegroeid tot een soort van cultureel centrum. Bomvol geplande als spontane muzikale verrassingen.

Adres: Bøgata 25C, 0655 Oslo.

Retrolykke kaffebar

Nostalgisch café waar alles waar je op zit en ziet, te koop is.

Adres: Markveien 33, 0554 Oslo.

Bare Jazz

De concert en café menigte is min of meer permanent te vinden in deze kleurrijke binnenplaats.

Adres: Grensen 8, 0159 Oslo.

Café Brasil

 Een stukje Brazilië op een plein van cafés en restaurants. Een populair uitgaansplek in de avond.

Adres: Møllergata 12, 0179 Oslo.

Tim Wendelboe

Deze espressobar, koffiebrander en bonen gemeenschap is te danken aan de oprichter en eigenaar. Tim Wendelboe wordt beschouwd als een internationale goeroe op het gebied van koffiebonen.

Adres: Grüners gate 1, 0552 Oslo.

Syverkiosken

Kleine, houten outlets die worsten verkopen is een typisch Noors fenomeen, maar met de nieuwe voedsel trends blijven er maar weinig over in Oslo.

De rood geschilderde Syverkoisken wordt beshouwd als de enige die de cultuur in stand weet te houden. 

De vele trouwe klanten komen hier graag voor hun dagelijks worstje. Afgezien van een groot aantal keuzes in ketchup en mosterd, is een van hun specialiteiten een shotgun; 2 worsten gewikkeld in wit brood.

Adres: Maridalsveien 45b, 0175 Oslo.

Lille Herber’n

Dit zeer charmante restaurant ligt op een klein eiland. Sinds 1929 wordt er hier eten geserveerd, dat vroeger werdt gebruikt voor het laden en lossen van goederen in de haven van Oslo. 

Het menu bestaat voornamelijk uit verse vis en het heeft zeer goede recensies.

Adres: Herbernveien 1, 0286 Oslo.

Ostebutikken, Birkelunden
Credits
Ostebutikken, Birkelunden.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Credits
Ostebutikken, Birkelunden.
Photo: Håvard Schei / Mitt Oslo

Ostebutikken

Deze kleine kaaswinkel en eetcafé zit tussen de populaire bars in Grünerløkka. Het bewijs dat de Noorse kaas nu veel meer is dan de traditionele brunost.

Adres: Thorvald Meyers gate 27

Big Boy

Een plaatselijke bezienswaardigheid, die nu iets verder gaat dan oorpspronkelijke concept als een homo-georiënteerde salon en winkel.

Adres: Schæffers gate 1, 0558 Oslo.

Focacceria

Een eetgelegenheid in een Italiaanse winkel, naast het populaire pizza restaurant Villa Paradiso, wat een van de vele plekken is van de ondernemer Jan Vardøen. Het is net naast de hoofdstraat in het oosten van Oslo, Grünerløkka.

Adres: Markveien 34, 0554 Oslo.

Blå

Een plek voor concerten en een lokale uitgaansplek die een sterk internationaal tintje krijgt met hulp van opmerkelijke kunstenaars. Idyllisch gelegen aan de rivier van Akerselva dat het westen van Oslo scheidt van het oosten.

Adres: Brenneriveien 9, 0182 Oslo.

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad