Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trail cycling in the mountains of Trysil
Trysil.
Photo: Peter Petrowskji
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Meer dan 100 kilometer natuurlijke paden… Trysil is fantastisch voor mountainbikers, maar je moet wel weten waar je naartoe moet. Trysilguidene helpt je op weg.

Het is een warme, zonnige dag en de paden zijn gortdroog. Bij de ingang van het Radisson Blu Hotel staat fietsgids Robin von Braun klaar om een tocht te gaan maken. Hij wacht op twee fanatieke mountainbikers die bij Trysilguidene een tocht van twee uur hebben geboekt. Steve Glazebrook en Johan Persson verheugen zich erop om vandaag een nieuwe trail te verkennen.

'Er zijn eindeloos veel uitstekende fietsroutes in Trysil, maar ze zijn dikwijls moeilijk te vinden', zegt Johan. 'Trysilguidene kent het terrein hier op hun duimpje, ook alle mooie minder bekende paden. Ze weten bovendien waar je tijdens de excursie de beste fietsomstandigheden vindt.'

Planning a trail cycling trip in Trysil
Trysil.
Photo: Peter Petrowskji

Een passende uitdaging

Na een kort praatje met Steven en Johan weet Robin op welk niveau ze fietsen en wat voor soort ervaring ze vandaag zoeken. Op basis daarvan stelt hij voor om naar het oosten te rijden. Die tocht voert over de Trysilelvarivier en dan door het centrum van Trysil. Daarna gaat het bergopwaarts.

'We gaan de Bergvegen op, naar Ås, en om Bjønnåsen heen. Daar is een fantastische afdaling met veel flow die perfect is voor deze jongens. We kunnen afdalen via Ljørdalsvegen of Gravavegen. Vandaag denk ik dat Ljørdalsvegen het beste is. Het is een redelijk technische trail, dus een prima uitdaging voor deze MTB-ers', aldus Robin.

Verbeter je techniek

Hoewel Steve en Johan al behoorlijk wat fietservaring hebben, staan ze open voor suggesties, hints en tips van de gids: hoe meer ze weten, des te leuker de route. Om de zoveel tijd stoppen ze even om het terrein te bespreken.

'Wij helpen onze gasten graag met het verbeteren van hun techniek', verklaart Robin. 'De kleinste tips en aanpassingen kunnen al een enorm verschil maken. En het is echt heel nuttig om te stoppen om het terrein te beoordelen, zoals we nu doen, en door te nemen hoe je de perfecte sprong kunt maken.'

Trail cycling in a forest near Trysil
Trysil.
Photo: Peter Petrowskji

Terug in het hotel vat Robin de tocht nog even samen. De jongens vonden het fantastisch, maar zijn nog lang niet uitgefietst. Robin hoeft maar een paar trails aan te wijzen op de kaart of ze stappen alweer op de fiets om een nieuw MTB-avontuur te zoeken.

Robins favoriete tocht in Trysil:

Vanaf Bjønnåsen omlaag via Sponbergvegen (nummer 96) naar Skumlesvingen (nummer 84). Deze trail heeft zo’n beetje van alles wat. Hij begint heel makkelijk, zodat je veel flow en snelheid kunt opbouwen, en aan het eind is hij heel erg technisch. Onderweg kom je grote rotsen en wortelstronken tegen en er zitten ook behoorlijk steile stukken tussen.

Top tips:

Stop een fles water in je rugzak, een reservebuis, plattegronden, een EHBO-trommeltje en energierepen of iets anders te eten.

Trailriding is geweldig als sociale activiteit. Kom met een paar vrienden!

Vergeet niet je mobiele telefoon op te laden voordat je vertrekt. Dat is niet alleen prettig als je foto’s wilt maken, maar ook handig als je onderweg hulp nodig zou hebben. Deel je foto's op sociale media onder de hashtag #trysilbikearena.

Fietsen in Trysil

Het gezinsvriendelijke Trysil is uitgegroeid tot een hot spot voor fietsvakanties in de zomer. De Trysil Bike Arena heeft 100 km aan natuurlijke singletracks, maar ook kilometers aan aangelegde fietspaden.

Seizoen

Het hoogseizoen duurt van 15 juni tot 15 oktober. De routes zijn geopend zolang er geen sneeuw ligt.

Lees meer over fietsen in Trysil.

Ontdek meer fietsmogelijkheden in Trysil

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven