Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Magic Moose in Trysil
Trysil.
Photo: Hans Martin Nysæter
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

De Magic Moose-fietsroute is in twee jaar tijd maar liefst 70.000 keer gefietst. Daardoor is het een serieuze kanshebber op de titel meest populaire zomerattractie van Trysil.

Er kon twee jaar geleden al op de Magic Moose-route gereden worden, maar afgelopen zomer was het fietspad pas helemaal klaar. Het loopt nu vanaf de top van de Fjellekspressen tot helemaal beneden en is maar liefst zeven kilometer lang.

Klinkt als een makkie, toch? Als je dat denkt heb je de route waarschijnlijk zelf nog niet gefietst.

Magic Moose bezorgt zelfs de meest ambitieuze mountainbikers een ware adrenalinekick, en goed kans dat je de volgende dag je benen wel zult voelen. Maar, en dat is het belangrijkste, de mensen die deze uitdaging aangegaan zijn hebben stuk voor stuk een glimlach op het gezicht. Omdat het echt heel leuk is - zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Trysil's Magic Moose
Trysil's Magic Moose.
Photo: Marcus Möller / Destinasjon Trysil SA
PLAY VIDEO

In vloeiende bewegingen de berg af

Wat is er zo speciaal aan dit fietspad? In Scandinavië is Magic Moose echt uniek. Binnen deze categorie is het zelfs één van de langste fietspaden van Noord-Europa. Al gaat het bergafwaarts, toch is het geen route voor downhill cycling. Het is eerder een pad met vloeiende bochten, een paar jumps (die je overigens prima rustig en gecontroleerd kunt nemen) en enkele verrassingen waar je wat behendigheid voor nodig hebt. Magic Moose is een zogenoemde blauwe route, dus niet geschikt voor iedereen. Maar heb je je remmen goed onder controle en heb je het kleine zusje van Moose - Sweet Dreams in Gullia - al overwonnen, dan ben je klaar voor de magie.

We adviseren je een instructeur van Trysilguidene wat tips en trucs te vragen die de rit zowel veiliger als leuker maken.

Vergelijkbaar met skiën

Magic Moose heeft veel gemeen met skiën. De lift brengt je naar boven en je fietst naar beneden, de lift brengt je naar boven en je fietst naar beneden, je gaat lekker lunchen en daarna brengt de lift je naar boven en fiets je naar beneden. En voor je het weet is de dag al om. Registreer je bij My SkiStar en houd het aantal ritjes met de lift en de hoogte bij. Je kunt ook badges verzamelen en jouw gegevens vergelijken met die van vrienden. Wie scoort er deze zomer de meeste hoogtemeters?

Volg de Facebook-pagina van Trysil Bike Arena voor updates en nieuws.

Fietsen in Trysil

Het gezinsvriendelijke Trysil is uitgegroeid tot een hot spot voor fietsvakanties in de zomer. De Trysil Bike Arena heeft 100 km aan natuurlijke singletracks, maar ook kilometers aan aangelegde fietspaden.

Seizoen

Het hoogseizoen duurt van 15 juni tot 15 oktober. De routes zijn geopend zolang er geen sneeuw ligt.

Lees meer over fietsen in Trysil.

Veiligheid op twee wielen

​Tips om u recht en smal te houden

Op de wegen in Noorwegen gelden dezelfde verkeersregels en verkeersborden voor fietsers als automobilisten. Blijf rechts rijden, geef aan wanneer je wilt afslaan, en rijdt niet onder invloed.

Houd je aan de algemene verkeersregels en -borden. Op voetpaden mag gefietst worden, maar je moet er wel je snelheid aanpassen. Fietsen is verboden op de snelweg en andere vierbaanswegen. Steek bij het links of rechts afslaan je hand uit om richting aan te geven. Draag op de fiets altijd een helm.  Een reflecterend hes is altijd een goed idee, vooral op drukke wegen. Alleen kinderen onder de 10 jaar mogen als passagiers mee op de fiets.

Wat je fiets moet hebben

In het donker of bij slecht zicht: wit of geel licht vóór en rood licht achter, een rode reflector achter, witte of rode reflectoren op de pedalen, twee onafhankelijk van elkaar werkende remmen, een fietsbel.

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven