Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hemsedal Hemsedal
Hemsedal.
Photo: Nils-Erik Bjørholt - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

De Scandinavische Alpen

Ontdek de top wandeltochten in de bergen rond Hemsedal, een gerenommeerd ski resort dat ook in de zomer een favoriet is voor vakantiegangers.

Hemsedal is behalve een gerenommeerd skioord ook een favoriete plek van veel zomervakantiegangers. Vanwege zijn grillige bergen staat de vallei bekend als de ‘Scandinavische Alpen’.

Ontdek de Top 20 wandeltochten in Hemsedal -  gemarkeerde wandelpaden naar 20 verschillende bergtoppen. Dit is de meest populaire zomeractiviteit in het gebied met meer dan 20.000 geregistreerde bezoekers per jaar.

Je hoeft geen hardcore wandelaar te zijn om van de Noorse bergen en het landschap te genieten. Hemsedal heeft meer dan 40 wandelpaden, met een geweldig uitzicht en een prachtig landschap met watervallen, bergen, rivieren en meren.

De makkelijkste pieken zijn zeer geschikt voor beginners en families, of korte avondwandelingen voor ervaren wandelaars. De langere wandelingen zijn geschikt voor gemiddelde tot ervaren wandelaars.

Summer in Hemsedal


Begeleide tocht naar Høgeloft, de hoogste berg in Hemsedal

Ga naar het hoogste punt in Hemsedal (1920 meter) op een gecombineerde fiets- en wandeltocht. We beginnen met een 4.5 kilometer lange wandeltocht naar de voet van de Høgeloft, gevolgd door een fietstocht van 12 kilometer.

Dit is een vrij veeleisende tocht met een hoogteverschil van 800 meter, maar zeker de moeite waard: vanaf de top van de Høgeloft heb je een prachtig uitzicht over de Hemsedal vallei en de Jotunheimen bergen.

Aanbevolen voor mensen vanaf 12 jaar in een redelijke conditie.

Prijzen vanaf NOK 950 p.p., inclusief fiets en gids.

Begeleide tocht naar de pareltjes van Hemsedal

Vind de meest schilderachtige uitzichten in Hemsedal met de hulp van een ervaren gids, die je alle pareltjes van het gebied laat zien. De tocht duurt rond de 5 uur, en is vrij makkelijk, en geschikt voor de hele familie.

De tour is elke woensdag beschikbaar vanaf 5 juli tot 30 augustus 2017. Ontmoetingspunt: Hemsedal VVV-kantoor om 9:45. Gelieve met auto te komen, aangezien het beginpunt een kleine rit van het ontmoetingspunt is verwijderd.

Prijzen vanaf NOK 150 p.p. (volwassenen) of NOK 75 (kinderen). Familieprijs: NOK 400 (2 volwassenen en 2 kinderen).

Wandelen in Golsfjellet

Schilderachtige bergen en adembenemende vergezichten op Golsfjellet. Tussen de gebieden Hallingdal en Valdres vind je een uitgestrekt en gevarieerd landschap met eenvoudige tochten naar toppen boven de boomgrens. Van hieruit hier heb je uitzicht op de beroemde Jotunheimen en op Skogshorn in Hemsedal.

Het wandelprogramma omvat een brochure met een beschrijving van alle wandelingen. De routes staan goed aangegeven en de paden zijn makkelijk te vinden. De wandelingen zijn geschikt voor zowel gezinnen als wat oudere wandelaars.

Wandelen in Golsfjellet, overnachten in het Storefjell Resort

Leer het vriendelijke berggebied rondom Golsfjellet in Hallingdal kennen.

Accommodatie in Storefjell Resort, inclusief een routekaart en wandelsuggesties. Arrangementen op aanvraag (onder meer op basis van half- en volpension).

Prijzen vanaf NOK 690 p.p.


Wandelingen bij de Hemsedal
Hike to the top of 11 different mountains on Golsfjellet and get the chance to win a winter holiday stay at Storefjell. The mountain tops are… Read more
Storefjell Topp 11
Top 11 - hiking program for the whole family “Top 11” - is a hiking program for everybody. All trails are marked so that it will be easy to find your… Read more
Topp 11 - Golsfjellet
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reizen naar en in de omgeving

  Meer reisinformatieis te vinden op de officiële website van het Sognefjord.

  • Per auto

   Per auto

   Hemsedal ligt op de Rv52 ten noorden van Oslo en Bergen, halverwege tussen beide plaatsen. De beste manier om het gebied te verkennen is met je eigen auto of een huurauto.

  • Per vliegtuig

   Per vliegtuig

   Vlieg naar Bergen of Oslo en ga van daaruit met de auto of de bus naar Hemsedal – ongeveer 200 km vanaf Oslo.

  • Met de bus

   Met de bus

   Er gaan dagelijks meerdere bussen van Oslo naar Hemsedal. De bussen gaan via de luchthaven van Oslo en Hønefoss.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages