Plan je reis naar Hitra, Frøya & Fosen

Het leven aan de kust van Trøndelag is zowel spannend als ontspannend. Bezoek de beroemde strandbar in Stokkøya, dompel je onder in de fantastische onderwaterwereld van Trøndelag of vang je eigen avondmaal!

Van de eilanden Hitra en Frøya in het zuiden, via het schiereiland Fosen, tot aan Roan en Bessaker in het noorden: de duizenden eilanden en het gevarieerde kustlandschap zorgen voor een prachtig wild, maar ook charmant uitzicht.

Het gebied biedt talloze vissersavonturen, zowel voor zoetwater- als diepzeevissen. Huur een boot en de nodige visuitrusting, en verblijf in een charmante vissershut, of sluit je aan bij lokale visgidsen in de open zee en sla een grote vis aan de haak. De sfeer is hier open en inclusief, en de locals leiden je graag rond!

Vissen heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van de kustbevolking van Trøndelag, en tot op de dag van vandaag zijn er nog veel levendige vissersdorpen die hun unieke karakter en tradities behouden hebben. Het mooie vissersdorp Halten, in het meest afgelegen deel van het beschermde natuurgebied Froan, was ooit één van de belangrijkste vissersdorpen van Centraal-Noorwegen. Tegenwoordig komen er veel toeristen om de schoonheid en de unieke geschiedenis van het dorp te ervaren.

Maak kennis met de kustcultuur in het Kusterfgoedmuseum (Museet Kystens Arv) in Rissa of het Kustmuseum van Zuid-Trøndelag (Kystmuseet i Sør-Trøndelag). Keer terug met unieke herinneringen aan een safari met zeearenden, vogels en zeehonden in het beschermde natuurgebied Froan. Of je kunt één van de vele levendige festivals bijwonen of gewoon genieten van de rust, stilte en het mooie licht. 

Vanwege het kristalheldere water en de enorme diversiteit aan zeedieren, is de kust van Trøndelag één van de meest opwindende duikplekken in Europa – en duiken naar sint-jakobsschelpen is enorm populair.

Met zijn brede aanbod aan lokale voedselproducenten en toprestaurants wordt Trøndelag terecht een culinaire regio genoemd. Als je je smaakpapillen wil verwennen, raden we je aan enkele van de verschillende winkels te bezoeken met producten van lokale boeren en kleinschalige producenten, of om te genieten van verse zeevruchten die op het strand worden opgediend.

Åfjord samen met Stokkøya heeft het certificaat ‘Duurzame bestemming’ verdiend. Hoewel dit niet betekent dat de bestemming volledig duurzaam is, betekent het wel dat het een toezegging heeft gedaan om systematisch de negatieve effecten van toerisme te verminderen, waarbij positieve effecten worden gesteund.

Meer inspiratie vind je ook op de officiële website van Trøndelag.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Trek eropuit om schatten langs de kust te ontdekken of een museum te bezoeken - er is zoveel te ontdekken.

Meer bezienswaardigheden en activiteiten

Eten en drinken

Van delicatessen uit de zee tot bekroonde kaas en lokale bieren.

Overnachten

Van coole strandhotels tot een vissershut - vind je tweede thuis weg van huis.

Hoe kom je er

Gedetailleerde informatie vind je op de officiële website van Trøndelag.
Plan je reis naar Hitra, Frøya en Fosen met Entur.

Reis door Trøndelag

Laat je inspireren

Hitra, Frøya en Fosen bieden meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's