Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
Boat trip in Sør-Gjæslingan A train along the railway, with the church in Røros in the background
Sør-Gjæslingan.
Photo: Terje Rakke/Innovasjon Norge
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Vervoer in Trøndelag

Trøndelag is vanaf elke locatie gemakkelijk bereikbaar - of je nu met het vliegtuig, auto, bus, trein of schip reist. Er zijn goede vluchtverbindingen naar vele grote Europese steden. De schepen van Hurtigruten meren aan in Trondheim en Rørvik.

 

 • Met de auto

  Met de auto

  De E6 is de hoofdweg naar Trøndelag.
   
  De E39 tussen Trøndelag en Møre og Romsdal. Als je van Møre naar Oppdal wilt, neem je Route 70.
   
  Als je vanuit Zweden komt, kun je Trøndelag bereiken via de RV31 naar Røros, die je bereikt via de E14 naar Stjørdal of de RV72 naar Verdal.
   
  De afstand tussen Oslo en Trondheim is ongeveer 500 kilometer. Verschillende bedrijven bieden een dagelijkse dienst tussen Oslo en Trondheim.

 • Met de boot

  Met de boot

  Als je naar Trøndelag wilt komen per boot, kun je genieten van het prachtige uitzicht. De reis met de schepen van Hurtigruten van Bergen naar Kirkenes is een van de mooiste cruises ter wereld. Trøndelag is een van de havens waar Hurtigruten aanmeert.  
   
  De kust expressboot Kystekspressen brengt je naar de pittoreske eilanden Hitra en Frøya, van Kristiansund naar Trondheim.

 • Met de trein

  Met de trein

  Trøndelag heeft snelle treinverbindingen naar bestemmingen in het noorden, zuiden en oosten. De treinreis tussen Oslo en Trondheim duurt ongeveer 7 uur, Bodø bijna 10 uur.
   
  Veolia biedt verbindingen van Sundsvall (Zweden) naar Meråker over Östersund. Deze tocht duurt 4 uur en 45 minuten.

 • Lokaal vervoer

  Lokaal vervoer

  In Trondheim kun je reizen met de bus, tram en veerboot. Je kunt ook een stadsfiets huren, want de afstanden zijn relatief kort. 
   
  De regionale bus rijdt langs tal van plaatsen in Trøndelag.
   
  Daarnaast vaart tussen Trondheim en de Fosen schiereiland een reguliere veerboot.

 • Met het vliegtuig

  Met het vliegtuig

  Trondheim Vaernes Airport is een van de grootste luchthavens in Noorwegen met directe binnenlandse en internationale vluchten.

  Bovendien zijn er rechtstreekse vluchten tussen Trondheim en meer dan 20 Europese steden, waaronder Kopenhagen, Stockholm, Londen, Amsterdam en Reykjavik.
   
  Widerøe heeft dagelijkse vluchten van Trondheim naar Namsos en Rørvik. Er zijn dagelijkse vluchten tussen Oslo en Røros.
   
  De pendeldienst rijdt elke 20 minuten van Trondheim Værnes naar het centrum van Trondheim. Het duurt ongeveer 30 minuten. Als alternatief kun je met de trein of taxi naar het centrum.

Vind een passend vervoersmiddel in Trøndelag

×