Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Een groene reis langs The Golden Road

7 duurzame activiteiten
Ben je nou geïnteresseerd in duurzame activiteiten, heerlijke ambachtelijke biersoorten of bekroonde kaas, je vindt het langs The Golden Road.
Red fisherman’s cabins by the fjord at Straumen in Inderøy
Straumen at Inderøy.
Photo: Steinar Johansen

  In Inderøy is duurzaamheid een manier van leven. Daardoor is het schiereiland de ideale bestemming voor je groene reis.

  Knut Øye Brandsås, de huidige voorzitter van Venstre - de sociaalliberale politieke partij - is in Inderøy geboren en getogen. De jonge politicus zet bij alles wat hij doet het milieu voorop, en in 2016 was hij trots op zijn geboortestad omdat Innovation Norway het beoordeelde als duurzame bestemming.

  The Golden Road bij Inderøy verdient alle lof voor deze prestatie. In de jaren negentig was de weg vlakbij de Noorse snelweg E6 in eerste instantie slechts een idee voor een omweg. Nu is het een algemeen bekende merknaam en telt ruim 20 speciale bezienswaardigheden waarvan er veel gecertificeerd zijn als milieuvriendelijk.

  Knut Øye Brandsås laat je kennismaken met een paar groene bezienswaardigheden in de buurt van Inderøy en langs The Golden Road.

 1. 1. Een kunstzinnig uitstapje

 2. In het centrum van Straumen - het grootste dorp van Inderøy - vind je de prachtige beeldentuin Muustrøparken. Slenter op je gemak langs de rivier en geniet van de geurige bloemen, de indrukwekkende Muusbrua-brug en uiteraard van de fascinerende beelden en figuren.

  Meerdere beelden die in het park staan zijn gemaakt door Nils Aas, één van de bekendste beeldhouwers van Noorwegen. Naast een bezoekje aan het park kun je naar Nils Aas kunstverksted, een museum voor hedendaagse kunst waar je een opmerkelijke kunstcollectie kunt bewonderen.

 3. 2. Overnachten bij overgrootvader

 4. Wil je eens iets anders dan in een gewoon hotel logeren? Ontsnap aan de dagelijkse sleur en reserveer een comfortabele kamer in het Oldefars gjestehus (gastenverblijf van overgrootvader) in Strømnes. Het kleine hoevehotel staat bekend om haar ontspannen sfeer en smakelijke gerechten bereid met streekspecialiteiten.

  Het gastenverblijf zet zich in voor duurzaamheid en heeft een certificering behaald voor haar inspanningen qua milieu.

 5. 3. Fiets door Inderøy

 6. Huur een fiets en ontdek The Golden Road op twee wielen. Tijdens de 32 kilometer lange route rond het Borgenfjord kom je niet alleen het cultuurlandschap tegen, maar ook lokale boerderijen en historische gebouwen zoals de Mære-kerk uit de vroege Middeleeuwen.

  Natuurlijk kun je onderweg ook genieten van verse plaatselijke specialiteiten. Kies je een dagarrangement, of blijf je liever overnachten?

 7. 4. Plaatselijke gerechten met uitzicht

 8. Langs heel The Golden Road zal de geur van smakelijke streekgerechten je achtervolgen. De vele eetgelegenheden die Inderøy rijk is, waaronder toprestaurants, maken graag een overheerlijke maaltijd voor je klaar. Bij eetcafé Øyna word je getrakteerd op de lekkerste gerechten én op een schilderachtig uitzicht. Het restaurant bevindt zich op een uitkijkpunt met uitzicht over Inderøy en het Trondheimsfjord. De gerechten worden allemaal bereid met verse streekproducten en getuigen van uitstekende lokale culinaire kennis.

 9. 5. Proef het eigen brouwsel van Inderøy

 10. Engelse Pale Ale, een Duits donker biertje of streekbier ... ontdek jouw favoriet onder de 20 verschillende soorten bier bij hoevebrouwerij Inderøy gårdsbryggeri. Sluit aan bij een proeverij, neem deel aan één van hun brouwcursussen of breng hun winkel een bezoekje.

  Inderøy gårdsbryggeri doet er alles aan om hun eigen impact op het milieu zo laag mogelijk te houden en mocht het Eco-Lighthouse certificaat in ontvangst nemen.

 11. 6. Ga lekker wandelen

 12. Trek een paar stevige laarzen aan en ontdek de meest schilderachtige omgevingen van Inderøy tijdens een wandeling naar Vangshylla.

  Onderweg kom je vanalles tegen: van graspaden door het cultuurlandschap tot steile heuvels en kleine baaien waar je een frisse duik kunt nemen. Wat wil je nog meer?

 13. 7. Geniet van bekroonde kaas

 14. Op de gezellige kaas- en zuivelboerderij Gangstad gårdsysteri produceren ze kaas en ijs. Verser kan het niet, want de koeien wonen op de boerderij zelf! Met andere woorden, meer 'kortreist' dan dit bestaat niet (letterlijk betekent het 'korter gereisd' - ofwel plaatselijk geteeld). De winkel van de boerderij mag dan klein zijn, de kaas en het ijs zijn van wereldklasse.

  Gangstad gårdsysteri heeft de afgelopen jaren meerdere prijzen en medailles in de wacht gesleept met hun smakelijke kaas.

  The Golden Road

  Een verrassende omweg.

  The Golden Road is een lokaal samenwerkingsverband dat zich inspant om de kwaliteit van de belevenissen rondom Inderøy te verbeteren. Aan zowel nieuwe als reeds aangesloten bedrijven stellen zij steeds strengere eisen.

  The Golden Road biedt talrijke artistieke ateliers, galerieën, kunstmusea, historische monumenten en plaatselijke gerechten bereid door boeren. Er zijn momenteel 21 bedrijven die deel uitmaken van het samenwerkingsverband.

  Inderøy ligt in de provincie Trøndelag, vlakbij de hoofdweg tussen Verdal en Steinkjer.

  Groene bestemmingen

  Sommige plaatsen mochten het duurzaamheidscertificaat ontvangen.

  Veel plaatsen hanteren duurzame principes, maar gecertificeerd zijn als duurzame bestemming is een eer die maar voor weinigen weggelegd is.

  Het vergt jaren tomeloze inzet om gasten de allerbeste belevenissen te bieden en ondertussen de negatieve impact van het toerisme tot een minimum te beperken.

  Inderøy is één van de weinige bestemmingen die door Innovation Norway wordt beoordeeld als duurzame bestemming. Het schiereiland was één van de eersten in Noorwegen die deze titel kreeg.

Meer groene inspiratie

De regio Innherred biedt meer

Voor duurzame producten klik je hieronder op 'Filter je zoekopdracht' en kies 'Groen reizen - Eco gecertificeerde leveranciers'.

×
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven