Skip to main content

Met een lokale gids naar The Golden Road

Maak een omweg van zo'n 12 minuten weg van de hoofdweg door Trøndelag! Of je geïnteresseerd bent in leuke activiteiten, heerlijke, ambachtelijke bieren, of bekroonde kazen, langs The Golden Road in Inderøy vind je het allemaal!

In de jaren 1990 was de weg door het schiereiland Inderøy, vlakbij de Noorse hoofdweg E6, slechts een onbekende omweg. Nu is The Golden Road een bekend merk met meer dan 20 speciale haltes waarvan vele een milieuvriendelijke certificaat hebben.

Knut Øye Brandsås werd hier geboren en getogen. De jongeman zet het milieu altijd op de eerste plaats, bij om het even welke activiteit.

Krijg hier enkele insider tips van Knut en bezoek enkele hoogtepunten op Inderøy en langs The Golden Road.

1. Een kunstzinnig uitstapje

In het centrum van Straumen - het grootste dorp van Inderøy - vind je de prachtige beeldentuin Muustrøparken. Slenter op je gemak langs de rivier en geniet van de geurige bloemen, de indrukwekkende Muusbrua-brug en uiteraard van de fascinerende beelden en figuren.

Meerdere beelden die in het park staan zijn gemaakt door Nils Aas, één van de bekendste beeldhouwers van Noorwegen. Naast een bezoekje aan het park kun je naar Nils Aas kunstverksted, een museum voor hedendaagse kunst waar je een opmerkelijke kunstcollectie kunt bewonderen.

2. Een kamer met een mooi uitzicht

Wil je er even tussenuit op een bijzondere manier? Ontsnap aan het alledaagse leven en boek een verblijf bij Øyna hotel, een cultuurlandschapshotel. Op de top van Inderøy vind je dit hotel met 18 kamers dat perfect in het landschap geïntegreerd is. Het hotel gaat mooi op in de natuurlijke omgeving en elke kamer heeft een prachtig uitzicht over het Trondheimsfjord, de Fosen Alpen en de Golden Road.

3. Plaatselijke gerechten

Langs heel The Golden Road zal de geur van smakelijke streekgerechten je achtervolgen. De vele eetgelegenheden die Inderøy rijk is, waaronder toprestaurants, maken graag een overheerlijke maaltijd voor je klaar. Bij Øyna slaap je niet alleen lekker, je wordt ook getrakteerd op de lekkerste gerechten die gemaakt worden met verse streekproducten en getuigen van uitstekende lokale culinaire kennis. Het restaurant bevindt zich op een uitkijkpunt met uitzicht over Inderøy en het Trondheimsfjord.

4. Fiets door Inderøy

Huur een fiets en ontdek The Golden Road op twee wielen. Tijdens de 32 kilometer lange route rond het Borgenfjord kom je niet alleen het cultuurlandschap tegen, maar ook lokale boerderijen en historische gebouwen zoals de Mære-kerk uit de vroege Middeleeuwen.

Natuurlijk kun je onderweg ook genieten van verse plaatselijke specialiteiten. Kies je een dagarrangement, of blijf je liever overnachten?

5. Proef het eigen brouwsel van Inderøy

Engelse Pale Ale, een Duits donker biertje of streekbier ... ontdek jouw favoriet onder de 20 verschillende soorten bier bij hoevebrouwerij Inderøy gårdsbryggeri. Sluit aan bij een proeverij, neem deel aan één van hun brouwcursussen of breng hun winkel een bezoekje.

Inderøy gårdsbryggeri doet er alles aan om hun eigen impact op het milieu zo laag mogelijk te houden en mocht het Eco-Lighthouse certificaat in ontvangst nemen.

6. Ga lekker wandelen

Trek een paar stevige laarzen aan en ontdek de meest schilderachtige omgevingen van Inderøy tijdens een wandeling naar Vangshylla.

Onderweg kom je vanalles tegen: van graspaden door het cultuurlandschap tot steile heuvels en kleine baaien waar je een frisse duik kunt nemen. Wat wil je nog meer?

7. Geniet van bekroonde kaas

Op de gezellige kaas- en zuivelboerderij Gangstad gårdsysteri produceren ze kaas en ijs. Verser kan het niet, want de koeien wonen op de boerderij zelf! Met andere woorden, meer 'kortreist' dan dit bestaat niet (letterlijk betekent het 'korter gereisd' - ofwel plaatselijk geteeld). De winkel van de boerderij mag dan klein zijn, de kaas en het ijs zijn van wereldklasse.

Gangstad gårdsysteri heeft de afgelopen jaren meerdere prijzen en medailles in de wacht gesleept met hun smakelijke kaas.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Innherred biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's