Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjellstua Ålesund Fjellstua Ålesund
Credits
Fjellstua Ålesund.
Photo: Arnfinn Tønnesen kh
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Uit zijn as herrezen

Ålesund, waar fjorden en prachtige gebouwen elkaar ontmoeten. Met zijn wilde Vikingverleden, een overvloed aan zalige zeevruchten en adembenemende uitzichten

Tekst: Olav Brekke Mathisen

Omringd door turquoise fjorden, op een reeks kleine eilanden met een spectaculair uitzicht op de archipel en de Atlantische Oceaan. Dat is Ålesund.

Je ziet de steile bergruggen met de sneeuw bedekte toppen van de Sunnmøre-alpen hoog boven alles uit torenen.

Het is dan ook niet voor niets dat National Geographic Ålesund als ‘een mogelijk toneel voor een Noors sprookje, met een moderne wending’ omschreef.

Buro Scanbrit aanbiedingen

The Flydalsjuvet, Geiranger

Ålesund

Voor een unieke stedentrip met prachtige natuur ga je naar Ålesund. De stad ligt in het noordelijk deel van het fjordengebied. De Jugenstil bouwstijl maakt Ålesund uniek. In het Jugenstilsenteret vind je alle informatie over de verwoestende brand van 1904 en de daaropvolgende wederopbouw. Boek een fjordcruise of ga met een huurauto langs de Hjørund- en Geirangerfjord. In de omgeving zijn prachtige wandelingen te maken.

Boek hier

Ålesund monument

Terje

Ontdek het noordelijk fjordengebied. Je vliegt rechtstreeks met KLM naar het art nouveau stadje Ålesund. Volg de kustlijn en bezoek één van de eilandjes met duizenden vogels, ga het binnenland in en ontdek majestueuze fjorden en gletsjers. Je bezoekt een relatief klein deel van Noorwegen, maar je zult een zeer afwisselend beeld krijgen van de schoonheid.

  • 8-daagse rondreis langs hotels
  • Inclusief vlucht en huurauto

Prijs: vanaf € 899 p.p.

Boek hier

Raak geïnspireerd

Kies je activiteit

Plan je reis naar Ålesund

Meer informatie over Ålesund

Meer verhalen over Fjord-Noorwegen

Your Recently Viewed Pages