Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hjørundfjorden Hjørundfjorden
Hjørundfjorden.
Photo: Mattias Fredriksson/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ongeëvenaard Fjordenspektakel

De Sunnmøre Alpen staan bekend om hun machtige toppen met duizelingwekkende uitzichten over de fjorden, maar de eenvoudigere kustwandelingen zijn zeker ook de moeite waard.

Lange zomerdagen, straffe herfststormen, frisse winters en magische lentemomenten – Ålesund en Sunnmøre bieden fjorden-, berg- en kustwandelingen voor elk seizoen en elk wandelniveau.

“Zo’n uitzicht krijg je nergens anders”, zei de Britse bergbeklimmer William Slingsby over de vergezichten vanaf de Slogen Berg. De panoramische uitzichten over de Sunnmøre Alpen spreken al eeuwen tot de verbeelding van wandelaars, maar een groeiend aantal mensen begint nu ook de aangename wandelingen in het kustgebergte te ontdekken. Gekenmerkt door zeeën van zee en uitgestrekte luchtpartijen, zacht heideland en zeevogels zijn de kustpaden duidelijk gezinsvriendelijker dan de hoge toppen en rotsen van de Sunnmøre Alpen. Dichter bij de kust zijn de bergen minder hoog en minder grillig, en de lange kiezel- en zandstranden nodigen je uit om naar de zee te lopen en de fauna aan de kust van dichtbij te bekijken. Proef de zilte lucht en luister naar het lied van oceaan!

Een prima manier om meer van de lokale natuur en cultuur te weten te komen, is om een wandeling onder begeleiding van een gids te maken. Dat is overigens ook de beste optie als je ervoor kiest om op lastiger terrein te gaan lopen.

Ålesund & Sunnmøre, In Love with!


Wandelpakketten in Ålesund en Sunnmøre

Wandelen en varen

Beleef een avontuur van een week dat wandelen en varen in het kustgebied, de fjorden en eilanden rond Ålesund en de Sunnmøre Alpen combineert.

Hoogtepunten tijdens deze tocht zijn onder meer een verblijf van een paar dagen in de prachtige Hjørundfjord, een bezoek aan een Noorse boerderij, een dag op het vogeleiland Runde en een cruise langs de vissersplaatsen van de Heroy-gemeente, waaronder het eiland Giske waar veel Vikingen vandaan kwamen. Ook krijg je de gelegenheid om het historische dorp Ålesund te bezoeken.

Tijdens deze afwisselende reis woon je tijdelijk op de prachtig gerestaureerde Gassten, een van de laatste Zweedse houten marineschepen ooit gebouwd. Het schip telt 10 slaapplaatsen, verdeeld over cabines met tweepersoonsbedden en lits-jumeaux.


Trek door de Hjørundfjord

Maak met Hvitserk een trektocht van een week in de magnifieke omgeving van een van de mooiste fjorden van Noorwegen.
 
We trekken van dorp naar dorp, over prachtige pieken en door daverende dalen en bezoeken onderweg verschillende mooie en interessante bestemmingen. Het grootste deel van de route leggen we te voet af. Voor een paar bestemmingen nemen we een taxi, pont of pendelboot. Het hoogste punt van de tocht is de 1.564 meter hoge Slogen, een klassieke bergtop in Sunnmøre. Je overnacht in charmante hotels van hoge kwaliteit, zoals het behaaglijke designhotel Villa Norangdal en het mooie en bijzondere Sagafjord Hotel in Sæbø.

Deze reis is een perfecte optie voor iedereen die het Noorse landschap op zijn best wil beleven.


Wandel in de Sunnmøre Alpen en verblijf in het prachtige Hotel Union Øye

Tijdens deze wandeling verover je de prachtige Slogen bergtop, een van de meest gekoesterde toppen in heel Noorwegen.

Je overnacht in Hotel Union Øye, regelrecht in het Noorse landschap van de Geirangerfjord, de Hjørundfjord en de Sunnmøre Alpen. In de zomer kun je tot middernacht genieten van het zonlicht.

Prijzen vanaf NOK 1.585 per persoon inclusief accommodatie (tweepersoonskamer), een driegangendiner in het betoverende restaurant van het hotel, ontbijt, een traditioneel Noors lunchpakket en een wandelkaart.


Wandelen naar de Saksa Berg

Als je je zinnen hebt gezet op een wandeling met ongelooflijke panoramische uitzichten, is de Saksa Berg een veilige keus. Vanaf de top kun je in de ene richting helemaal naar het eind van de Hjørundfjord kijken en in de andere richting zo ver als Ålesund.

De wandeling begint in het kleine dorp Urke bij de Norangsfjord. Van daaruit ga je naar boven, steeds hoger, en in de loop van de dag wordt het uitzicht steeds mooier. Het laatste stuk van de route is wat makkelijker gemaakt door een trap die Nepalese Sherpa’s er hebben gemaakt van bestaande rotsblokken.

Prijzen vanaf NOK 950 per persoon.


Kajakken en wandelen

Voor de echte avonturiers hebben we ook nog een gecombineerde kajak-/wandeltocht naar de bergboerderij Smoge, die uitkijkt over de Sunnylvsfjord.

We starten om 08.00 in Stranda, waar je uitleg krijgt over veilig gebruik van de kajak. Na een peddeltocht langs de steile bergwanden van de fjord leggen we de kajaks op de kade en lopen de oude route naar de boerderij, die al sinds de tijd van de Vikingen in gebruik is. Tijdens de lunch vertelt je gids van alles over de bergboerderijen. Rond de klok van 17.00 gaan we weer terug naar Stranda.

Op deze tocht is de kans groot dat je arenden, bruinvissen en otters te zien krijgt.

Prijzen vanaf NOK 1.300 per persoon.


Met touw en een pickel de Alpen van Sunnmøre

Doe mee met deze actieve panoramatrip naar de Alpen van Sunnmøre. Onderweg steek je gletsjers over en bedwing je bergtoppen. De exacte route wordt pas op de dag zelf bepaald, en dus is er keuze. Wil je misschien eens Slogen beklimmen? Of toch liever van Sykkylven naar Trandal wandelen, om daar de fjord over te steken naar Standal, vanwaar je verder kunt naar Kolåstinden of Molladalen?

Deze trip wordt geleid door berggidsen verbonden aan Norgesguidene AS, en zijn dan ook allemaal gecertificeerde (IVBV/UIAGM/IFMGA) alpiene gidsen.


Wandelingen bij de Ålesund
The beautiful Hjørundfjord takes the breath away from an increasing number of travellers as it cuts 35 kms into the massive mountains of the… Read more
Hjørundfjorden
Around Stranda we have many old mountainfarms only accessible thru the fjord, either by boat or as we like – by kayak. We start the day in… Read more
Kayak & Hike
This is one of our absolute favorite mountains in the area around Hjørundfjorden due several reasons. One of them is for sure the view from the top,… Read more
Hiking to Mount Saksa - Uteguiden
Action-packed panorama trip in the Sunnmøre Alps, crossing glaciers and exploring summits. The route will be decided on the way. The trip is… Read more
With rope and ice axe in the Sunnmøre Alps
Join us on a trip around the spectacular alipne and fjord region of the Sunnmøre Alps. Starting your journey in the distinctive Art Nouveau… Read more
Hike & Sail Fjord Adventures
The Norwegian Fjords is a favorite among summit enthusiasts from all over the world - and the summit Slogen is one the most breathtaking and beautiful… Read more
Hiking in the Sunnmøre Alps - Hotel Union Øye
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reizen in en naar

  Meer reisinformatie is te vinden op de officiële Ålesund's website.

  • Met het vliegtuig

   Met het vliegtuig

   Ålesund heeft zijn eigen luchthaven met binnenlandse vluchten naar onder andere Bergen, Oslo en Trondheim. Enkele internationale connecties met Ålesund zijn Amsterdam, Londen, Alicante, Kopenhagen, Gdansk, Vilnius en Riga.

   Ålesund luchthaven is slechts 20 minuten met de auto vanuit het centrum van Ålesund.

  • Met de auto

   Met de auto

   Van Oslo naar Ålesund is ongeveer 520 kilometer, en duurt zo'n 8 uur. De bus doet er 11 uur over.

   Ålesund is 285 kilometer van Trondheim, en met de auto duurt is het 5 uur rijden, of net iets meer dan 7 uur met de bus.

   Vanaf Bergen is het 370 kilometer naar Ålesund, en de rit duurt ongeveer 6 uur, of 9-10 uur met de bus.

  • Per boot

   Per boot

   Hurtigruten, de Noorse Kustreis, meert dagelijks aan bij Ålesund en Torvik, zowel op weg naar het noorden als naar het zuiden.

   Veerboten verbinden de kustlijn voor passagiers, en goederen voor de lokale gemeenschappen in de regio. In de zomer zijn er vaak wachtrijen, dus het is goed om van te voren te boeken.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages