Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Ålesund Ålesund Ålesund
Ålesund Ålesund
Credits
Ålesund.
Photo: Per Eide/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Drie dingen te zien en te doen in Ålesund

Als manager van het Høstscena-festival moet hij in het dorp zorgen voor de cultuurbeleving van anderen. Zelf geniet hij van het dorp op de volgende manieren.

Ad

Høstscena (“herfstscene”) is de naam van het festival dat momenteel wordt gehouden in Ålesund.

Høstscena startte ooit als een theaterfestival, maar door de jaren heen kwamen er andere vormen van culturele expressie bij, zoals poëzie, dans en muziek.

Op dit moment vinden op verschillende plaatsen in het dorp talloze evenementen plaats. Sindre Stølsdokken, de festivalmanager, is druk in de weer met de logistieke voorbereidingen, om zowel voor bezoekers van buitenaf als het lokale publiek een fantastische belevenis neer te kunnen zetten.

Gelukkig heeft Sindre – die achttien maanden in Ålesund heeft gewoond – wel even tijd om wat tips te geven over wat je zoal in kunt zien en beleven in het dorp.

Cultuur: Moloveien

“Een unieke straat in Ålesund, boordevol geschiedenis, en de plek waar we elk jaar de ‘familiedagen’ organiseren tijdens Høstscena. In Moloveien vind je bijvoorbeeld Teaterfabrikken (‘theaterfabriek’), die is gehuisvest in een gebouw van historische betekenis”, aldus Stølsdokken.

Het gebouw waarin Teaterfabrikken zich bevindt, werd gebouwd vóór de grote stadsbrand van 1904, waarbij Moloveien ontsnapte aan de vlammen die grote stukken van de stad in de as legden.

“Daarnaast zijn er ook nog andere exclusieve ondernemingen in de straat, zoals het Visserijmuseum, een oude levertraanproducent en een glasblazer”, aldus de festivaldirecteur.

Natuur: De Alnes vuurtoren

“Ålesund en omgeving hebben heel veel natuurschoon te bieden. Ik heb zelf een voorkeur voor een kleine vuurtoren die op een winderige plek op het eiland Bosøya staat, net buiten het dorp,” zegt Stølsdokken.

De Alnes vuurtoren is een beschermd cultuurmonument, waar je een permanente tentoonstelling kunt bezichtigen over de historische ontwikkeling van het bouwwerk.

“Daarnaast is het voormalige woongedeelte omgebouwd tot een klein café. Het is een leuk einddoel voor een wandeling; bovendien kun je er in de zomer zwemmen en surfen. Het is een plek die eigenlijk alles heeft.”

Eten en drinken: Invit

“Een ontzettend leuke plek”, zegt Stølsdokken.

 

Invit Espressobar #invitespressobar #moooi #treelamp #foscarini #supernova

Et bilde publisert av INVIT (@invit_as)

 

En naar de foto's kijkend kun je het moeilijk met hem oneens zijn.

Invit is een uitnodigende espressobar in een heel bijzondere omgeving. In dezelfde ruimte vind je ook een interieurwinkel en een architectenbureau. ‘s Zomers kun je er buiten op de omgebouwde duwbak genieten van de zon, het uitzicht en natuurlijk een drankje.

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad