BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hav fersk fisk og skalldyr, Bergen
Hav fersk fisk og skalldyr, Bergen.
Photo: Hanne Cathrin Olsen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Begeef je onder de stedelingen

Bezoek de houten winkels en bars in Bergen. Ontdek de levensstijl die deze stad wereldberoemd maakt.

Twee verschillende bewoners van Bergen delen hun persoonlijke uithang plekken en winkeladviezen. 'Ik nodig graag mijn vrienden uit om naar Bergen toe te komen om zeevruchten en andere specialiteiten uit Bergen te proeven.' vertelt Christopher Haatun, chef van het Lysverket restaurant. 'We eindigen vaak met een worstje bij Trekroneren'.

Oliver Opheim, auteur van het boek Mann går på bar (Naar de pub), is ook een enthousiast over zijn geboorteplaats: 'Bergen is enorm divers. En dat allemaal tussen zijn 7 omliggende bergen', zegt hij. 'Victoria, een lokale bar, die ook voorkomt in mijn roman, is één van de vele voorbeelden van de diversiteit in deze stad.'

De tips van Haatun en Opheim zijn aangegeven met hun initialen, CH en OO:

Eten en drinken in Bergen

Hav fersk fisk og skalldyr

Bij deze visboer kun je ook heerlijk eten. Je moet zeker de fish & chips uitproberen. Een niet zo voor de hand liggende keuze in de wijde keuze aan toeristische attracties in Bergen, Fisketorget. (CH)

Adres: Vetrlidsallmenningen 2, 5014 Bergen.

Dromedar kaffebar

Na de opening van deze bar in 1998 is er eindelijk fatsoenlijke koffie in Bergen te vinden. Veel charmanter dan de andere outlet van Dromedar in het Galleriet winkelcentrum. (OO)

Adres: Strandgaten 81, 5004 Bergen.

Strandkaien fisk

Viskoekjes gewikkeld in brood zijn de Bergense versie van een smakelijke hamburger. De viskoekjes kunnen haast niet lekkerder zijn dan bij Strandkaien, een van de beste visboeren in Bergen. (CH)

Adres: Strandkaien 18, 5013 Bergen.

Folk & Røvere

Een intiem café, ondanks zijn ligging op de hoek van een drukke achterbuurt. Dj's, bands en andere artiesten maken het een non-stop feest. (OO)

Adres: Sparebanksgaten 4, 5017 Bergen.

Dromedar, Bergen
Dromedar, Bergen.
Photo: Dromedar

Folk og Røvere, Bergen
Folk og Røvere, Bergen.
Photo: SKOG v/Lars Kristian Steen

Nobel Bopel

Dit retro café heeft geholpen om het gebied van Møhlenpris weer nieuw leven in te blazen. Er werd gezegd dat het uitgaansleven sinds 1980 in deze wijk vrij inactief was. (OO)

Adres: Welhavens poort 64, 5006 Bergen.

Victoria Café & Pub

Decoratie die je het gevoel geeft dat je iemands huis binnenstapt. Deze plek was de inspiratie voor de roman van Oliver Opheim over de binnenstad van Bergen. Vermaak varieert van voetbal kijken tot filosofie- en dj-avonden. (OO)

Adres: Kong Oscars gate 29, 5017 Bergen.

Henrik øl og vinstove

Geniet van een drankje in deze huiselijke ontmoetingsplaats op een historisch kruispunt, dat nu bekend staat om zijn vele bars en cafés. (OO)

Adres: Engen 10, 5011 Bergen.

Colonialen Kafé & Brasserie

Een eetgelegenheid in het stadse Huis van de literatuur. Het menu bestaat uit klassieke gerechten met langoustine, mosselen, vis en vlees geïnspireerd door de Scandinavische en continentale tradities.

Adres: Østre Skostredet 5-7, 5017 Bergen.

Pingvinen

Deze ontmoetingsplaats heeft een trouwe aanhang die speciale service en traditionele gerechten waardeert; Denk aan de typische Noorse stoofpot genaamd «lapskaus» die worden geserveerd tot sluitingstijd. (OO)

Adres: Vaskerelven 14, 5014 Bergen.

Trekroneren

Een legendarische worstenkraam met een enorme keuze aan lokale en exotische worstjes. Probeer de lam met zelfgemaakte saus. (CH)

Adres: Kong Oscars gate 1, 5017 Bergen.

Søstrene Hagelin

De beste cakes in Bergen zijn de viscakes. Het recept is nog steeds, sinds de Hagelin zusters in 1929, onveranderd. De vis stoofpot is ook verrukkelijk, en de vis hamburgers en vis wraps zijn onlangs aan het menu toegevoegd. (CH)

Adres: Strandgaten 3, 5013 Bergen.


Winkelen op een regenachtige dag

Regn shop

Ook als het hoost er geweldig uitzien? Nieuwe stijlvolle waterdichte outfits gemaakt voor de regen (OO)

Adres: Strandgaten 75, 5004 Bergen.

Pepper

Een alternatief fashion outlet, begonnen in 1995, dat trouw is gebleven aan haar oorspronkelijke concept van de jonge, eigentijdse merken met hints van kunst, muziek en populaire cultuur. (OO)

Adres: Strandgaten 19, 5013 Bergen.

Pepper, Bergen
Pepper, Bergen.
Photo: Pepper

Aksdal

Trek deze traditionele regenkleding aan. Sinds 1883 verkoopt de familie Aksdal regenjassen en andere waterdichte kleding in het oude handelshuis van Bergen.

Adres: Østre murallmeningen 23, 5012 Bergen.

Lot 333

Een modewinkel met een nette collectie van standalone merken met een duidelijk Noors tintje. (CH)

Adres: Kong Oscars gate 18, 5017 Bergen.

 

SecondLove

Tweedehands kleding in een fris interieur. Deze modewinkel ligt in het midden van een gebied met soortgelijke tweedehands winkels. Dit is je kans om als een echte Fjord stedeling door de stad te lopen. (OO)

Adres: Skostredet 2, 5017 Bergen.

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven