Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Åndalsnes Cycling in Åndalsnes
Credits
Cycling in Åndalsnes.
Photo: Mattias Fredriksson Photography AB - Vistinorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

De berg op met 2 wielen

Ontdek de potentie van Fjord-Noorwegen als MTB-bestemming. Plaatsen als Noord-West en Nordfjord hebben meerdere coole paden die de fjorden in een ander perspectief brengen.

Noord-West en het gebied van Romsdal

Ga mountainbiken in het noordwesten van Fjord-Noorwegen – een waar fietsparadijs. Deze regio biedt buitengewone fietservaringen – spectaculaire landschappen, ongerepte natuur, mooie bergpassen, kustlandschappen, fietsen bij de fjorden, en veel wegen met bijna geen verkeer. De afstanden zijn klein, maar de impressie is groot.

In de rustieke omgeving van de Romsdalsfjord, heb je veel verschillende paden – off-road door de bossen tot single track bergpaden met spectaculaire uitzichten, van de top tot de fjord.


Mountainbike aanbiedingen in Noord-West

Alpine fietsen met Romsdal Adventure

Nauwe, soms steile single tracks en een uitzicht om van te smullen. Na een actieve dag geniet je van de zonsondergang in de fjord.

Deze alpine fietstour in Romsdal heeft het allemaal, voor beginners tot experts.

Prijs vanaf NOK 850 p.p. (gebaseerd op een minimum van 4 personen), inclusief 6 uur aan begeleiding.

MTB in het labyrint van de fjorden

Een mountainbiketocht diep in het fjordenlandschap rondom de Geirangerfjord. Je fiets naar hoge toppen, voordat je begint aan een steile afdaling. De meest wilde bergruggen – deze tocht is voor geavanceerde mountainbikers die houden van een steile, technische rit.

De accommodatie is ingericht aan boord van een ex-marine mijnenveger. Alle maaltijden, zelfs wijn en bier, zijn inbegrepen in de prijs.

Prijs vanaf EUR 3.998 p.p.

Aursjøvegen mountainbike rondtocht

Ontdek de verborgen parel van de Aursjøveien, dat bekend staat om zijn taaier te zijn dan Trollstigen. In feite is het perfect om hier te fietsen, want het is vrijwel autovrij.

De eerste dag is zwaar; door het dal van Litldalen, met een klim vanaf de fjord tot 860 meter hoogte, maar we nemen de tijd. Dag twee start wat makkelijker en is redelijk vlak. Je komt in een prachtig gebied na de afdaling naar de Eikesdalen vallei. Bij de Mardalsfossen waterval wordt je opgehaald en terug naar Sunndalsøra gebracht waar je rond 16.00 uur aankomt.

Prijs vanaf NOK 3,600 p.p.Nordfjord en Stryn

In Nordfjord is het water bijna turquoise, omgeven door gletsjers en hoge bergen, en verder in de fjord vind je witte zandstranden. De fietsmogelijkheden zijn even spannend met vele kilometers aan gemarkeerde mountainbikeroutes en rustige wegen in de buurt van de fjorden. Fietsen en veiligheidsuitrusting zijn op veel plaatsen te huur.

Als je geniet van MTB, bekijk dan het Stryn Festival of het Folven Mountain Bike Camp (meer informatie hieronder) – je hoeft geen prof te zijn!

Mountainbike aanbiedingen en evenementen in Nordfjord

Mountainbiken in Hjelledalen

De locatie van Folven Camping maakt het de perfecte uitvalsbasis voor parcours rijden in de Hjelledalen Vallei en andere plaatsen in Stryn. Het gebied is een paradijs voor mountainbikers, met smalle paden, 300 meter diepe kloven en grote bospaden, evenals gemakkelijker terrein.

Ga zelfstandig op pad, of ga mee met een gids.

Prijs vanaf NOK 1,700 voor een hut voor 2-4 personen voor 2 dagen (juni, juli, augustus).

Stryn Festival (8-11 juni 2017)

Ontmoet mountainbikers en andere avonturiers bij het Stryn festival, dat in een gebied van natuurlijke schoonheid plaatsvindt.

Het festival is voor iedereen toegankelijk. Het is een festival voor iedereen die interesse heeft in fietsen of andere activiteiten zoals klimmen, wandelen en skiën. Begeleide MTB tours op alle niveaus worden georganiseerd, van eenvoudig tot veeleisend.

Folven MTB camp (7-10 september 2017)

Vier dagen gewijd aan mountainbiken in een prachtig landschap - als dat cool klinkt, moet je een kijkje nemen op het Folven Mountain Bike Camp dat plaatsvindt van 7 tot 10 september 2017.

Geniet van een uitgebreid netwerk aan paden, gidsen en cursussen in een intieme setting. Het evenement vindt plaats op Folven Adventure Camp, die zijn eigen pumptrack en skate park heeft.


Vind je weg naar de paden en tracks
Ontdek de mogelijkheden met behulp van de kaart.

 

MOUNTAINBIKEN IN NOORD-WEST
Spectaculaire landschappen, ongerepte natuur, prachtige bergpassen en tal van fantastische wegen met weinig verkeer.
The most spectacular mountainbiking in the whole wide world? It`s up to you to find out. We like to call it alpine biking, from summit to fjord. The… Read more
Alpine biking with Romsdal Adventure
INTO THE LABYRINTH: A UNIQUE WORLD-FIRST MOUNTAIN BIKE TOUR NORWAY Experience Norway as never before on our exclusive mountain biking expedition into… Read more
Mountain bike tour Norway
The Aursjø road – known to be tougher than Trollstigen. The best way to explore this area, is on the mountain bike. Join us on this two-days… Read more
The Aursjøvegen Road round trip on mountain bike
MOUNTAINBIKEN IN NORDFJORD
Gletsjers, hoge Bergen en witte stranden – en vele kilometers aan gemarkeerde mountainbike paden en rustige wegen bij de fjorden.
With Folven camping site as a base, you can explore trail riding in Hjelledalen Valley and other places in Stryn. Here you will find everything from… Read more
Mountain biking in Hjelledalen, Stryn
Summer skiing, ski touring, mountain biking, kayaking and much more! The 2018 Strynefestivalen will be held from June 7th to 10th. Ticket sales… Read more
Stryn Festival
Click to activate
Select
    Click to activate

    Lees meer

    Your Recently Viewed Pages