Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - youtube - Preikestolen hiking Video Thumbnail - youtube - Preikestolen hiking The Pulpit Rock
Video Thumbnail - youtube - Preikestolen hiking The Pulpit Rock

Wandelen naar de Preikestolen

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

De Noorse woeste hoogten

Vanaf Preikestolen uitkijken over de Lysefjord is een ervaring voor het leven. Combineer de wandeltocht met een fjordencruise of boek een nachttour of een tocht op onbewandelde paden met een gids.

De 6 kilometer lange wandelroute start bij de berghut Preikestolen Fjellstue. De middelzware tocht, die zo’n 350 omhoog klimt, duurt in totaal (heen en terug) ongeveer vier uur. Boek een van de tochten met gids die (als het weer het toelaat) dagelijks tussen april en oktober worden georganiseerd, of bewonder de klif vanaf een rondvaartboot op de fjord. Je kunt ook allebei doen: sommige tours bieden gecombineerde wandel-/cruisetochten.

Als je Preikestolen niet met heel erg veel andere toeristen wilt delen, begin dan ‘s nachts te lopen en laat je betoveren door het waanzinnig mooie uitzicht als de zon weer opkomt.

Die nächstgelegenen Unterkünfte sind die Preikestolen Fjellstue und das Lilland Hotell. Sie können auch in Stavanger übernachten, von wo aus Sie eine Bootsfahrt auf dem Lysefjord unternehmen können.

Seizoen

mei - oktober.

Over de omgeving
Stavanger/Ryfylke

Preikestolen trekt jaarlijks zo’n 250.000 bezoekers en is daarmee een van de topattracties van Noorwegen. Het plateau in de vorm van een preekstoel hangt op 604 meter boven de Lysefjord en biedt een onbeschrijfelijk fantastisch uitzicht over de fjord en de omringende bergen.

Lees meer over wandelen in Stavanger/Ryfylke


Andere wandelroutes in de buurt van de Preekstoel

Preikestolen dag-en-dauwwandeling

In 2017 zullen naar verwachting ongeveer 300.000 mensen Preikestolen bezoeken. Als je zeker wilt zijn van rust en stilte als je daar bent, is deze trip absoluut iets voor jou!

Het avontuur begint midden in de nacht. Na een wandeltocht van ongeveer 2,5 uur bereik je Preikestolen, net op tijd om te zien hoe de ochtendzon de klif in goud dompelt en het onbeschrijflijke uitzicht over de Lysefjord blootlegt. Na een ontspannende pauze ga je dan weer terug, ruim voordat de eerste tourbussen arriveren vanuit Stavanger. Je sluit je wandeling af met een welverdiend ontbijt in de berghut Preikestolen.

Prijzen vanaf NOK 1.290 per persoon


Preikestolen via verborgen paden

Deze tour is voor mensen die een uitdaging zoeken en Preikestolen willen beleven via de vergeten, overgroeide paden die niet op de kaart staan.

Het avontuur start met een kanotocht over het Refsvatn Meer, waarna je naar boven wandelt/klautert tot het punt waar de bergen in bijna totale afzondering in de Lysefjord lijken te tuimelen. Tussen al dat niet-te-bevatten moois om je heen ervaar je zo ook nog eens de kick dat je iets beleeft dat aan de meeste toeristen voorbijgaat.

Deze tour is zwaarder dan de 'normale’ tocht naar Preikestolen en hij is geschikt voor mensen vanaf 12 jaar die een goede lichamelijke conditie en wandelervaring hebben.

Prijzen vanaf NOK 1.190 per perso0n


Wandelen naar Kjerag in het voorseizoen

Beleef de stilte van de bergen voordat het seizoen begint. Maak met Outdoorlife een lentewandeling naar Kjerag, de beroemde ronde steen die ingeklemd zit tussen twee bergen.

Uiteraard mag je ervoor kiezen om de 984 boven zeeniveau hangende kogel van een afstand te bewonderen, in plaats van erop te stappen. De wandeling belooft hoe dan ook onbetaalbare panoramische uitzichten over de Lysefjord, waar steile bergen tot 1000 meter recht uit het water oprijzen.

Dit is een zware wandeltocht van 6 uur, geschikt voor volwassenen van 16 jaar en ouder met een zeer goede lichamelijke conditie en veel wandelervaring. De tour wordt georganiseerd van 18 mei t/m 9 juni. In die periode is het heel waarschijnlijk dat er in de bergen nog sneeuw ligt. Als het nodig is, krijg je wandelstokken, ijzers en sneeuwschoenen aangemeten.

Prijzen vanaf NOK 1.290 per persoon


Maanwandeling bij Hellarsheia - Magma Geopark

Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om op de maan te lopen? In het Magma UNESCO Geopark is de rots van hetzelfde materiaal als het oppervlak van de maan.

Ervaar het maanlandschap op deze wandeltocht naar Hellarsheia, waar het terrein wordt gedomineerd door steile rotsen en heldere meren, omgeven door majestueuze bergen. Je ziet ook cirkelvormige gaten die zijn gevormd aan het einde van de ijstijd, 10.000 jaar geleden. De wandeling duurt 4 tot 5 uur en is beschikbaar van april tot oktober.

Neem contact op met het Magma park voor meer informatie en de volledige ervaring met een gids te boeken.


Familie wandeling naar het beeld van de stenen vrouw

Een mooie wandeling langs de met heide begroeide velden van Jæren, met uitzicht op de Noordzee. Het gebied is verfrissend stabiel in vergelijking met de rest van Fjord-Noorwegen, en de wandeling is geschikt voor het hele gezin. Langs de weg kom je waarschijnlijk hazen, vossen, herten en veel verschillende vogels en planten tegen.

De stenen echtgenote (Steinkjerringa), ook bekend als Moeder Noorwegen (Mor Norge), vindt je in het recreatiegebied Synesvarden. Het is gebeeldhouwd door de kunstenaar S. Neandros aan het einde van de 19e eeuw. 

De wandeling begint bij het meer Holmavatn, ongeveer een uur rijden van de stad Stavanger, en duurt ongeveer 4 uur.

 


Strand Bore

Net buiten de stad Stavanger vind je een van de mooiste stranden in Noorwegen. Borestranden (Bore strand) is een 3 kilometer lang zandstrand, compleet met een camping, een kiosk en toiletten.

Gelegen langs de Fv 507, ben je binne 30-40 minuten bij het strand. Vanuit Stavanger rijd je richting Kleppekrossen/Kleppe en verder richting Voll. Vlak voor de Bore kerk maak een bocht naar links, naar de Noordzee route en volg je de borden naar Borestranden.

Je kunt ook een fiets huren en zuidwaarts fietsen langs de Noordzee Route.

 


Wandelingen bij de Preekstoel
Borestranden is 3 kilometre long and one of the finest beaches in Norway. Toilets and kiosk at camping grounds. Signposted parking area. Located along… Read more
Bore beach
Steinkjerringa (the Stone Wife) or Mother Norway as it was originally called, is a sculpture in a scenic conservation area 3 km southwest of… Read more
Steinkjerringa
Moonwalking at Hellarsheia – Magma UNESCO Global Geopark. The Hellersheia plateau consists of massive anorthosite with visible signs of the… Read more
Hellarsheia
About 10,000 years ago, the last ice age ended and massive glaciers scraped their way from the mountain tops down toward sea level. In the process,… Read more
Kjerag Preseason Hike (day-hike)
On an annual basis, Preikestolen welcomes more visitors than any other trekking-destination in Norway. In 2018, approximately 300,000 hikers are… Read more
Preikestolen Sunrise Hike (day-hike)
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reizen naar en in de omgeving

  Meer reisinformatieis te vinden op de officiële website van het Sognefjord.

  • Met de auto

   Met de auto

   Vanaf Stavanger, volg de Rv 13, neem de veerboot naar Tau, en ga verder op dezelfde weg naar het zuiden. De Preikestolen Fjellstue herberg is ten zuiden van Jørpeland.

   Vanuit het zuiden, rijdt naar het oosten in Sandnes op de Rv 13 en neem de veerboot naar Lauvik Oanes. Ga verder op dezelfde weg naar Preikestolen Fjellstue.

  • Met de bus

   Met de bus

   Neem de ferry van Stavanger naar Tau, waar je de bus kunt nemen naar Preikestolen Fjellstue.

   Van 1 juli - 31 augustus, is er dagelijks een snelbus tussen Preikestolen en Trolltunga.

  • Met de boot

   Met de boot

   Je kunt de boot nemen naar de voet van de Preekstoel vanuit Stavanger, Forsand of Lauvvik.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages