Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Een groene reis rond Stavanger

6 duurzame dingen om te doen
‘Groen’ reizen is niet vreselijk omslachtig, zeker niet in het gebied rond Stavanger. Frida Ottesen laat je kennismaken met een paar van de milieuvriendelijke hoogstandjes in de regio.
Portrait of Frida Ottesen
Frida Ottesen.
Photo: Joakim Kleven

Een paar jaar terug, in 2013, was Frida een van de drie Noorse modebloggers die deelnamen aan ‘Sweatshop’, een internetserie over de arbeidsomstandigheden van textielarbeiders in Cambodja. Frida werkte een maand lang in zo’n sweatshop in Phnom Penh, waar ze de harde werkelijkheid van textielwerkers niet alleen zag, maar aan den lijve meemaakte.

Na haar verblijf in Cambodja voerde Frida campagne om aandacht te vragen voor de barre omstandigheden in de textielindustrie. Vandaag de dag werkt ze voor de ngo ‘Future In Our Hands’, waar ze betrokken is bij het project ‘Dagelijks duurzaam leven in een duurzame wereld’.

In haar groene blog schrijft Frida over ecologische voeding, cosmetica en kleding. Haar doel is om anderen te inspireren om duurzamer en ethisch verantwoord te leven.

Hieronder vind je een aantal milieuvriendelijke bezienswaardigheden en activiteiten in de regio Stavanger, speciaal aanbevolen door Frida.

Botanische Tuin van Stavanger – een kleurrijk toevluchtsoord

De Botanische Tuin van Stavanger ligt een korte busrit buiten het stadscentrum. Bezoek er de kruidentuin of de groentetuin, strijk er neer voor een picknick of maak een slenterwandeling in de heerlijk rustige omgeving.

Tocht te paard

Weinig is zo intens als paardrijden in een prachtige omgeving. De IJslandse Tryggvi paardenboerderij houdt ongeveer 35 IJslandse paarden en biedt begeleide tochten voor ruiters van alle niveaus.

Ga voor groen in het Clarion Hotel Stavanger

Het Clarion Hotel Stavanger biedt comfortabele kamers en een stijlvol relaxcentrum en serveert bovendien een indrukwekkend ontbijt met keuze uit een grote variatie ecologische lekkernijen. Het hotel voert een duurzaam beleid en kreeg voor zijn milieuvriendelijke inspanningen vele certificaten.

Breek eens een golfje

Doorbreek de drukte en het lawaai van de stad en ga lekker surfen. De stranden van Jæren zijn een van de populairste surfgebieden in Noorwegen. Je vindt er makkelijke en soepele beginnersstranden, maar ook lastiger rotsachtige stukken.

Pak een kajak

Ontdek de prachtige omgeving van de Lysefjord vanuit een totaal ander perspectief. Peddel mee in een begeleide tocht of huur een kajak en bepaal je eigen tempo.

Gefermenteerd lekkers

Bij Fermenten, een fabriek in Sandnes, kun je allerlei lekkere dingen kopen, van gefermenteerde groenten en kombucha (gefermenteerde thee) tot koffie, bier, yoghurt en kaas. Je vindt er vast een favoriet product.

Een duurzame bestemming

De regio Stavanger biedt verder nog...

Voor een overzicht van duurzame producten klik je op ‘Zoekresultaten filteren’ hieronder en selecteer je vervolgens ‘Groen reizen – Eco gecertificeerde leveranciers’.

×
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven