Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Stavanger
Stavanger.
Photo: CH/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

De plekken die deze stad uniek maakt

De internationaal erkende DJ Charlotte Thorstvedt leidt je door haar geboorteplaats Stavanger.

Stavanger geboren Charlotte Thorstvedt is een Noorse DJ en reservering manager voor de gerespecteerde underground house en techno venue De Villa in Oslo. Ze is van cruciaal belang bij het creëren van de huidige status. Muziek industrie media zoals DJ mag, Pulse Radio, Resident Advisor, en The Guardian vermelden De Villa als een van de top clubs in de wereld.

Thorstvedt heeft een master in antropologie en werkte al jaren voor MTV als presentator. Haar vele bijbehorende projecten omvatten juwelenontwerp en dingen zoals deze insider tips voor een city-break in Stavanger.

Charlotte Thorstvedt
Foto: Linnea Syversen

Bøker og Børst

Een gezellig café met levendige kleuren en een charmante achtertuin. Ik zou daar uren kunnen zitten en backgammon spelen met mijn vrienden - de tijd vliegt hier voorbij. Het is gelegen in een van de coolste straten die ik ken, "Fargegata", de straat van kleuren. De gevel van elk gebouw is geschilderd in een andere pastelkleur. Het kleurenschema werd gekozen door de plaatselijke kunstenaar Craig Flanagan.

Adres: Øvre Holmegate 32, 4006 Stavanger

Egget

De beste plek in de stad voor fijnproevers. Klein, rustiek en heerlijk. Het menu verandert per seizoen en de nieuwsgierigheid van de chef-kok, dus je hebt geen idee wat je krijgt, behalve dat het lokaal, fris en absoluut heerlijk zal zijn.

Adres: Steinkargata 23, 4006 Stavanger

Øst

Een geweldige plek voor bierkenners met een enorme selectie aan bieren. Je kunt een aantal goede dingen proberen die je nergens anders vindt - zowel lokale als buitenlandse bieren.

Adres: Kvitsøygata 25, 4014 Stavanger

Renaa Matbaren

Renaa Atriet is het enige restaurant in Stavanger met een Michelin-ster, die onlangs werden toegekend en die ze absoluut verdienen. De locatie herbergt zowel het restaurant als een goedkoper alternatief genaamd Renaa Matbaren. Op deze plek worden je smaakpapillen altijd werwent met een speciale ervaring. In het restaurant hebben ze zelfs een van Anthony Gormley's "Rusty Men" sculptuurstukken, die je op alle plaatsen in de hele stad kunt vinden.

Adres: Breitorget 6, 4006 Stavanger

Cementen

Dit is een klassieke plek om te zitten en te chillen met vrienden en te luisteren naar wat muziek terwijl je van een koud biertje geniet.

Adres: Strandkaien 24, 4005 Stavanger

Hanekam

Een andere nieuwe plek in Stavanger's straat van kleuren. Het is zowel een café en een bar, en ze serveren een paar gerechten, voor het geval je trek hebt. Ze hebben ook een interessante quiz en muziek evenementen.

Adres: Øvre Holmegate 26, 4006 Stavanger

Checkpoint Charlie

Uiteraard moet ik de plaats waar ik begon als DJ op 17 jarige leeftijd ook vermelden. Dit is een geweldige plek om uit te gaan als je van rock en indie muziek houdt.

Adres: Nedre strandgate 5, 4005 Stavanger

Flor & Fjære

Als je even wilt ontsnappen uit de stad, is er niet ver weg een tropische oase. Spring op de boot en ga naar dit kleine eiland, waar je tuinen vol groene weiden en palmbomen vindt. Ze hebben ook een geweldig restaurant.

Adres: Skagenkaien 35-37, 4006 Stavanger

Reed Galleries

Als je een kunstliefhebber bent, weet ik zeker dat je de vele straatkunsten in Stavanger opmerkt. Dit is allemaal dankzij een man - Martyn Reed. Hij maakt Stavanger een hotspot voor straatkunsten en begon het Nu Art Festival in 2001. Je vindt er werken van Roa, Herakut, Bordalo, Dot dot dot, Dolk en vele anderen. Martyn heeft zijn eigen gallerij in het stadscentrum. .

Adres: Salvågergata 10, 4006 Stavanger

Nola

Als het om winkelen gaat, kies ik zelf voor de kleine boetieks, en Nola in Kirkegata heeft een grote selectie Scandinavische merken zoals Ganni, Wood Wood, Hay en Samsøe & Samsøe.

Adres: Kirkegata 25, 4006 Stavanger

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad