Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Blomstølen, Haugesund
Blomstølen, Haugesund.
Photo: Espen Mills
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Wandelen en Vikingen

In Haugesund is het nooit ver naar een recreatiegebied. Ga wandelen in een gebied dat je doet denken aan televisieseries als ‘Game of Thrones’ en ‘Vikings’.

Haugesund ligt halverwege Bergen en Stavanger aan de westkust en is om meerdere redenen een prima punt om je Noorse avontuur te beginnen. Je zit hier midden tussen fjorden, bergen en watervallen, waaronder de 612 meter hoge Langefossen. De recreatiegebieden zijn makkelijk bereikbaar en je kunt hiervandaan heel goed op dagtocht gaan naar natuurlijke topattracties zoals Preikestolen en Trolltunga.

Het landschap Haugesund wordt wel vergeleken met het landschap waarin televisieseries zoals ‘Game of Thrones’ en ‘Vikings’ zich afspelen.

De associatie met ‘Vikings’ is minder onwaarschijnlijk dan je zou denken: Haugesund wordt ook wel de geboorteplaats van Noorwegen genoemd en het heeft een rijk erfgoed uit het Vikingentijdperk. Haugesund was de basis van Vikingenkoning Harald Schoonhaar toen hij Noorwegen verenigde tot één koninkrijk.

Maar ondanks de vele historische overblijfselen is Haugesund vandaag de dag een jonge, levendige stad, waar het hele jaar door talloze geweldige festivals en evenementen worden georganiseerd.

Wandelaanbiedingen in Haugesund

Wandel naar Himakånå - de Trolltunga-variant van Nedstrand

Hoog boven het meer van Lysevatnet ligt de rotsformatie Himakånå, vaak ook 'de kleine Trolltunga' genoemd. Deze wandeling is niet moeilijk, en binnen een uurtje ben je al bij de rotsformatie en schiet je de mooiste plaatjes. De rotsformatie ligt slechts 357 meter boven de zeespiegel, maar dat zou je niet zeggen als je eenmaal boven bent en uitkijkt over het meer, het Nedstrandsfjord en de pittoreske boerderijen tussen de groene bossen.

De wandelroute is geschikt voor alle leeftijden en loopt door bergweides, bossen en open velden. Houd eenmaal boven de kinderen wel goed in de gaten.

Dagtocht met gids naar de Langfoss waterval

In Åkrafjorden vind je een van de meest ondergewaardeerde attracties van Noorwegen: de reusachtige waterval Langfossen. De CNN noemde dit ooit een van de mooiste watervallen ter wereld. Het is ook een van de weinige watervallen van dit formaat waar je zo dichtbij kunt komen – en toch rijden veel mensen er gewoon voorbij.

Voor de beste beleving zet je de benenwagen in beweging om er te komen. Je dijen en kuiten voelen ongetwijfeld de verticale klim van 600 meter, maar als je eenmaal boven bent snak je naar adem om een hele andere reden: dat on-voor-stel-baar mooie uitzicht!

Åkrafjord Adventures

Geef je zintuigen de ruimte op een tocht door de prachtige omgeving van Åkrafjorden. Aakrafjord Adventures organiseert pakketten en tochten op maat voor individuen en groepen naar onvergetelijke plekken (soms in samenwerking met andere spannende lokale aanbieders).

Hun populairste tour is de Langfoss Waterfall Fjord Cruise en dat mag geen wonder heten: de 612 meter hoge waterval vanaf het water bekijken is ronduit een spectaculaire ervaring! Een andere geweldige belevenis is de Tractor Safari naar de Eikemo Bergboerderij, waarbij je per boot en tractor naar het gebied-zonder-wegen aan de andere kant van de fjord gaat.

Lopen op de Etnefjella, slapen in de berghut Blomstølen

Etnafjella wordt ook wel een van de vergeten bergschatten van Noorwegen genoemd. Het vriendelijke, gevarieerde landschap van hoge bergen afgewisseld met groene valleien, kleine meren en rivieren is een waar paradijs voor gezinswandelingen.

De moderne toeristenhut Blomstølen ligt op twee tot drie uur wandelen vanaf de beschaafde wereld en ademt een fantastisch authentieke bergatmosfeer.

Kuilen uit de ijstijd

Maak een korte maar uitdagende wandeling naar de gigantische glaciale holtes in steile bergwanden bij Rullestadjuvet. De ronde holtes zijn ontstaan in de laatste ijstijd en bevatten water, ijs en stenen. Sommige hebben afmetingen van enkele meters - de grootste kuilen in Noord-Europa.

Start je wandeling in Rullestad, Skromme of op de plek waar de postweg over de Dalelva rivier loopt, in de Rullestadjuvet-kloof. Volg het gemarkeerde pad naar Jettegrytenuten; daarvandaan kun je naar beneden klauteren naar de natuurlijke steenholtes. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Vind jouw wandeling

Bekijk de map om een wandeling te kiezen en begin je avontuur.

Wandelingen bij de Haugesund
Nominated by CNN as one of the worlds 10 most beautiful waterfalls! Lagfoss has a drop of 612 meters and is Norways fifth highest waterfall. Quoted… Read more
Langfoss Waterfall
Awaken the senses with a visit to Åkrafjorden! Aakrafjord Adventures provides fixed tours for individuals and tailor made tours for groups to… Read more
Aakrafjord Adventures
An hour's drive from Haugesund brings you to the Etnefjellet MountainswhereHaugesundTuristforeninghasseveralcabins. The area consists of varied,… Read more
Etnefjella
Altitude difference: 300–370 metres Estimated time: 1–2 hours Walking map: Etne – Saudafjella 1:100 000 Starting point and parking:… Read more
The Potholes at Rullestad
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Reizen naar en in de omgeving

  • Haugesund by bus hiking campaign

   Met de bus

   Er gaan elke dag meerdere bussen naar Haugesund vanuit Oslo, Bergen, Stavanger en andere steden.

  • Haugesund by car hiking campaign

   Met de auto

   Volg de E134 vanuit Oslo naar Haugesund. Als je vanaf Bergen of Stavanger rijdt, volg je de E39.

  • Haugesund by plane hiking campaign

   Met het vliegtuig

   Er zijn dagelijkse vluchten van Oslo naar Haugesund met Norwegian en SAS. De luchthaven van Haugesund is zo'n 20 minuten van het centrum.

  Veiligheid in de bergen

  Zorg dat je weer eens terug kunt komen naar onze bergen

  Noorwegen is een ongelooflijk mooie plek om te ontdekken, met ongetemd mythisch landschap, bergen, valleien en fjorden. Lees voordat je de natuur instapt de volgende negen simpele regels van de Noorse bergcode - zo blijf je veilig!

  1. Onderneem geen tochten waarvoor je ervaring en conditie ontoereikend is.
  2. Hou mensen op de hoogte van je route en rond welke tijd je terug verwacht te komen.
  3. Hou de weersverwachting in de gaten.
  4. Wees voorbereid op slecht weer, zelfs op korte tochten.
  5. Luister naar het advies van ervaren bergsporters die met de omgeving bekend zijn.
  6. Neem navigatieapparatuur mee (kaart, kompas, GPS) en leer dit te gebruiken.
  7. Ga niet alleen de bergen in.
  8. Keer op tijd terug. Als je het vandaag niet meer kan halen is er morgen weer een dag.
  9. Spaar je krachten. Als je vast komt te zitten voor de nacht, maak een sneeuwhut voordat je bent uitgeput.

  Lees de Noorse bergcode met aanvullend commentaar.

  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven