Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Romsdalseggen Romsdalseggen Romsdalseggen
Romsdalseggen Romsdalseggen
Romsdalseggen.
Photo: Visitnorway

Wandelen naar de Romsdalseggen bergrug

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Bereid je voor op weergaloze uitzichten

De Romsdalseggen is in Noorwegen bekend als een van de meest toegankelijke wandelbestemmingen van het land.

Fjorden, bergen en watervallen overal waar je kijkt... Het uitzicht op de wandelroute over de bergkam Romsdalseggen is zelfs voor de meest ervaren bergwandelaar onvoorstelbaar indrukwekkend.

Vanaf de top kijk je over Åndalsnes, de Trollveggen klif, de pieken van Trolltinder en in de verte kun je zelfs Molde zien, en de oceaan in het westen. Heel ver beneden slingert de rivier Rauma door de vallei en als het meezit zie je ook nog een (miniatuur)trein op de Rauma spoorweg.

De wandeltocht is ongeveer tien kilometer lang en duurt vijf tot zeven uur. Er zijn drie routeopties: een makkelijke, een middelzware en een extreem zware – die moet je met een berggids lopen. Neem een bus vanaf Åndalsnes naar het startpunt in de Vengedalen Vallei, ‘s morgens vroeg.

Season

July-September

Over de omgeving
Noord-West

In het gebied van de Atlantische weg en Trollstigen in het noordwesten van Fjord-Noorwegen vind je een berggebied met spectaculaire pieken en een on-voor-stel-baar mooi uitzicht. Behalve de bergkam Romsdalseggen in Åndalsnes kun je de fjordenroute net ten noorden van Kristiansund uitproberen, de prachtige Innerdalen vallei gaan bewonderen of Trollheimen verkennen.

Lees meer over wandelen in Noordwest-Noorwegen


Andere wandelroutes in de buurt van de Romsdalseggen bergkam

Wandelen in Trollheimen - het land van de trollen

Maak een wandeling van drie of vier dagen over mooie smalle paden door prachtige valleien, bergmeren en bergtoppen.

Trollheimen (“land van de trollen”) is een berggebied tussen Trøndelag en Nordmøre dat al sinds de ijstijd door mensen wordt bewoond. Het gebied heeft nog steeds een levend cultuurlandschap met begrazing, zomerlandbouw, veehoederij, jacht en visserij. Door zijn ligging in twee klimaatzones met specifieke geologische omstandigheden, biedt Trollheimen een indrukwekkende variëteit aan landschappen, planten en dieren.

Dit is een middelzware/uitdagende wandeltocht waarbij drie volle dagen wordt gelopen (6 tot 8 uur per dag). De tocht kan worden uitgebreid met één dag (de volgende dag) om de Innerdalstårnet te beklimmen.


Beklim de toren van Innerdalen

Bedwing de Innerdalstårnet die 1.452 meter boven zeeniveau uittorent. Innerdalen is een van de meest pittoreske valleien in Noorwegen en de berg, die beter bekend staat als de toren van Innerdal, is zonder de meer de parel in de kroon.

We starten vanaf het parkeerterrein in Nerdalen en wandelen langzaam naar de Renndølssetra zomerboerderij (ongeveer 1 uur lopen). Alternatieve startplaatsen zijn Renndølssetra of Innerdalshytta. Van daaruit lopen we naar het Giklingvatnetmeer, waar we de klim naar de top beginnen. De tocht is in open gebied en duurt ongeveer 8 tot 10 uur, maar je hebt er geen specifieke klimervaring voor nodig.

Prijzen vanaf NOK 1.500 per persoon inclusief lokale, erkende gids en klim-/veiligheidsuitrusting. Minimaal drie en maximaal 6 personen per gids.


Wandelingen bij de Romsdalseggen
The most beautiful hike in Norway! The trip across the Romsdalseggen ridge is to be found in the middle of the most stunning mountain area of Norway!… Read more
Romsdalseggen
Trollheimen is one of the most famous hiking areas in Norway, it is surrounded by high mountains in a lush nature with lakes in a great variation.… Read more
Hiking in Trollheimen - Home of the Trolls
Climb the classic tower of Innerdalen, 1.452 meters above sea level! Innerdalstårnet,is a majestetic mountain in Innerdalen. The Innerdalen, is a… Read more
Climbing the tower of Innerdalen
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reizen naar en in de omgeving

  Meer reisinformatieis te vinden op de officiële website van het Sognefjord.

  • Met de bus

   Met de bus

   Van 1 juli tot 30 september gaan er dagelijks bussen van de bushalte in Åndalsnes naar Vengedalen, waar de wandeling begint.

  • Per vliegtuig

   Per vliegtuig

   Het dichtstbijzijnde vliegveld is Molde, ongeveer 60 kilometer van Åndalsnes.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages