Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Romsdalseggen
Romsdalseggen.
Photo: Visitnorway

Wandelen naar de Romsdalseggen bergrug

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Bereid je voor op weergaloze uitzichten

De Romsdalseggen is in Noorwegen bekend als een van de meest toegankelijke wandelbestemmingen van het land.

Fjorden, bergen en watervallen overal waar je kijkt... Het uitzicht op de wandelroute over de bergkam Romsdalseggen is zelfs voor de meest ervaren bergwandelaar onvoorstelbaar indrukwekkend.

Vanaf de top kijk je over Åndalsnes, de Trollveggen klif, de pieken van Trolltinder en in de verte kun je zelfs Molde zien, en de oceaan in het westen. Heel ver beneden slingert de rivier Rauma door de vallei en als het meezit zie je ook nog een (miniatuur)trein op de Rauma spoorweg.

De wandeltocht is ongeveer tien kilometer lang en duurt vijf tot zeven uur. Er zijn drie routeopties: een makkelijke, een middelzware en een extreem zware – die moet je met een berggids lopen. Neem een bus vanaf Åndalsnes naar het startpunt in de Vengedalen Vallei, ‘s morgens vroeg.

Seizoen

Het wandelseizoen loopt van juli tot september.

Noord-West

In het gebied van de Atlantische weg en Trollstigen in het noordwesten van Fjord-Noorwegen vind je een berggebied met spectaculaire pieken en een on-voor-stel-baar mooi uitzicht. Behalve de bergkam Romsdalseggen in Åndalsnes kun je de fjordenroute net ten noorden van Kristiansund uitproberen, de prachtige Innerdalen vallei gaan bewonderen of Trollheimen verkennen.

Lees meer over wandelen in Noordwest-Noorwegen.

Andere wandelroutes in de buurt van de Romsdalseggen bergkam

Beklim de westkant van de Via Ferrata van Romsdalsstigen

Ga de uitdaging aan en beklim de westkant van de Via Ferrata van Romsdalsstigen voor een regelrechte adrenalinekick. Je doet er zo'n vijf tot zes uur over om de top van de Nesaksla te bereiken, maar dat is absoluut de moeite waard. Je maakt er de mooiste foto's, en de prachtige vergezichten op de Romsdalsfjellene-bergen zijn adembenemend.

De westkant is bij de UIAA (Union Internationale des Associations d'Alpinisme – de internationale overkoepelende organisatie voor bergsportverenigingen) geclassificeerd als moeilijkheidsgraad D. Dat wil zeggen dat je een behoorlijke conditie moet hebben om de steile stukken te kunnen beklimmen. Bezoekerscentrum Norsk Tindesenter adviseert dat je deze klim samen met een professionele Via Ferrata gids maakt.

  Prijzen vanaaf NOK 1.490

Indrukwekkende uitzichten vanaf het uitkijkpunt Rampestreken

Uitkijkpunt Rampestreken ligt op 550 meter boven de zeespiegel, en het panoramisch uitzicht is een perfect voorbeeld dat je niet altijd lang hoeft te wandelen om al die Noorse pracht te kunnen zien. Vanaf het platform kijk je uit over de prachtige Romsdalen-vallei en Romsdalsfjellene, de rivier de Rauma, het Isfjord en de stad Åndalsnes. Wil je een uitzicht van 360 graden, wandel dan 20 minuten verder naar de top van de berg – daar ga je geen spijt van krijgen!

De meeste wandelaars kunnen de steile wandeling van ongeveer een uur wel aan, want het pad is goed onderhouden en voorzien van leuningen en uit steen gehouwen trappen. De wandelroute staat van begin tot eind duidelijk aangegeven, en als je nog maar een kwartiertje onderweg bent krijg je al een voorproefje van al het moois dat je te wachten staat.

Lees alles over de wandeling naar Rampestreken

Wandelen in Trollheimen – het land van de trollen

Maak een wandeling van drie of vier dagen over mooie smalle paden door prachtige valleien, bergmeren en bergtoppen.

Trollheimen ('land van de trollen') is een berggebied tussen Trøndelag en Nordmøre dat al sinds de ijstijd door mensen wordt bewoond. Het gebied heeft nog steeds een levend cultuurlandschap met begrazing, zomerlandbouw, veehoederij, jacht en visserij. Door zijn ligging in twee klimaatzones met specifieke geologische omstandigheden, biedt Trollheimen een indrukwekkende variëteit aan landschappen, planten en dieren.

Dit is een middelzware/uitdagende wandeltocht waarbij drie volle dagen wordt gelopen (6 tot 8 uur per dag). De tocht kan worden uitgebreid met één dag (de volgende dag) om de Innerdalstårnet te beklimmen.

Beklim de toren van Innerdalen

Bedwing de Innerdalstårnet die 1.452 meter boven zeeniveau uittorent. Innerdalen is een van de meest pittoreske valleien in Noorwegen en de berg, die beter bekend staat als de toren van Innerdal, is zonder de meer de parel in de kroon.

We starten vanaf het parkeerterrein in Nerdalen en wandelen langzaam naar de Renndølssetra zomerboerderij (ongeveer 1 uur lopen). Alternatieve startplaatsen zijn Renndølssetra of Innerdalshytta. Van daaruit lopen we naar het Giklingvatnetmeer, waar we de klim naar de top beginnen. De tocht is in open gebied en duurt ongeveer 8 tot 10 uur, maar je hebt er geen specifieke klimervaring voor nodig.

Prijzen vanaf  NOK 1.500 per persoon inclusief lokale, erkende gids en klim-/veiligheidsuitrusting. Minimaal drie en maximaal 6 personen per gids.

Welke wandeling?

Bekijk de onderstaande landkaart, zoek een wandeling die je aanspreekt en plan je volgende avontuur!

Wandelingen bij de Romsdalseggen
The most beautiful hike in Norway! The trip across the Romsdalseggen ridge is to be found in the middle of the most stunning mountain area of Norway!… Read more
Romsdalseggen
Via Ferrata climbing offers a spectacular and safe way of experiencing Romsdalen from above. Using a network of steel cables, ladders and aids, now… Read more
Romsdalsstigen Via Ferrata West wall (5-6 hours)
Trollheimen is one of the most famous hiking areas in Norway, it is surrounded by high mountains in a lush nature with lakes in a great variation.… Read more
Hiking in Trollheimen - Home of the Trolls
Climb the classic tower of Innerdalen, 1.452 meters above sea level! Innerdalstårnet,is a majestetic mountain in Innerdalen. The Innerdalen, is a… Read more
Climbing the tower of Innerdalen
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Reizen naar en in de omgeving

  • Romsdasleggen hiking road

   Over de weg

   Ga met de auto – of neem de bus – vanuit Molde naar Åndalsnes via de Rv64, of neem vanuit Ålesund de E39 en de E136.

   Vanuit Åndalsnes is er van 1 juli t/m 30 september een dagelijkse busverbinding naar Vengedalen.

  • Romsdalseggen hiking plane

   Per vliegtuig

   Het dichtstbijzijnde vliegveld is Molde, ongeveer 60 kilometer van Åndalsnes. Er zijn dagelijks vluchten van en naar de grote Noorse steden.

  • Romsdalseggen hiking train

   Met de trein

   Er rijden dagelijks treinen naar Åndalsnes vanuit Oslo (5,5 uur reistijd) en Trondheim (4,5 uur reistijd). Bekijk de dienstregelingen en boek je e-tickets op de website van de NSB.

  Veiligheid in de bergen

  Zorg dat je weer eens terug kunt komen naar onze bergen

  Noorwegen is een ongelooflijk mooie plek om te ontdekken, met ongetemd mythisch landschap, bergen, valleien en fjorden. Lees voordat je de natuur instapt de volgende negen simpele regels van de Noorse bergcode - zo blijf je veilig!

  1. Onderneem geen tochten waarvoor je ervaring en conditie ontoereikend is.
  2. Hou mensen op de hoogte van je route en rond welke tijd je terug verwacht te komen.
  3. Hou de weersverwachting in de gaten.
  4. Wees voorbereid op slecht weer, zelfs op korte tochten.
  5. Luister naar het advies van ervaren bergsporters die met de omgeving bekend zijn.
  6. Neem navigatieapparatuur mee (kaart, kompas, GPS) en leer dit te gebruiken.
  7. Ga niet alleen de bergen in.
  8. Keer op tijd terug. Als je het vandaag niet meer kan halen is er morgen weer een dag.
  9. Spaar je krachten. Als je vast komt te zitten voor de nacht, maak een sneeuwhut voordat je bent uitgeput.

  Lees de Noorse bergcode met aanvullend commentaar.

  Your Recently Viewed Pages

  Terug naar boven