Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - youtube - Mount Skåla - Fjord Norway Video Thumbnail - youtube - Mount Skåla - Fjord Norway Hiking, Skaala tower, Nordfjord
Video Thumbnail - youtube - Mount Skåla - Fjord Norway Hiking, Skaala tower, Nordfjord
Mount Skåla - Fjord Norway.
Photo: Fjord Norway

Wandelen naar Skåla

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

De berg met z’n voeten in het water

De berg Skåla is een imposante, prachtige reus van een berg (1848 meter) die over het dorpje Loen in Nordfjord uitkijkt.

In Nordfjord, het noordelijke deel van Fjord-Noorwegen, hebben wandelaars te veel keus: door het hele gebied lopen meer dan 230 gemarkeerde wandelroutes over gevarieerd terrein.

De bekendste wandelroute in deze regio is die naar de top van de Skåla, een berg in het Jostedalsbreen Nationaal Park met fantastisch uitzicht op de omringende gletsjers, fjorden en bergen. Helemaal boven vind je een van de meest oorspronkelijke trekhutten van Noorwegen: de Kloumannstårnet of Skålatårnet.

Het is een ronde toren, gebouwd in 1891 en op zichzelf al een toeristische attractie. Je kunt er de nacht doorbrengen of er een welverdiende kop koffie klaarmaken.

De tocht naar de top van de Skåla duurt 6 tot 8 uur en je moet in goede conditie zijn om hem te maken.

Seizoen

juni - september.

Over de omgeving
Nordfjord

Nordfjord ligt tussen de grootste gletsjer op het Europese vasteland en de wildste Noorse kust op de westkaap. Hier vind je spectaculaire bergen en valleien, glooiende akkers en een dramatische kustlijn. Nordfjord is Noorwegen op zijn best, wildst, diepst en plezierigst. Een alles-in-één fjord dus.

Lees meer over wandelen in Nordfjord


Andere wandelroutes in de buurt van de Skåla Berg

Bergtocht met Uteguiden

Wandelen onder begeleiding van een gids is absoluut de beste manier om de Nordfjord te verkennen. Een goede gids wijst niet alleen de weg, maar kan je ook van alles vertellen over de geschiedenis, cultuur, natuur en tradities van de omgeving.

Uteguiden stelt zich ten doel om de beste gidsen te leveren om jou het allerbeste avontuur te bezorgen tussen de diepe fjorden en hoge, nauwe bergtoppen. Met een gids van Uteguiden kun je de afzondering en stilte verwachten die alleen in de verste uithoeken van de aardbol te vinden zijn. Gidsen zijn beschikbaar voor zowel makkelijke wandelingen als lastigere bergtochten.


Via Ferrata Loen en Hotel Alexandra

Combineer een moeilijke uitdaging met een comfortabel verblijf bij een van de beste hotels in Noorwegen.

De klimroute Fia Ferrata Loen begint bij het Hotel Alexandra en eindigt op 1.011 meter boven de zeepsiegel op de berg Hoven. Onderweg zul je worden getrakteerd op schitterende uitzichten over de bergen, gletsjers en fjorden.

Prijs vanaf NOK 1,990 p.p. inclusief overnachting bij Hotel Alexandra met ontbijt en toegang tot het Alexandra bad, een gids, uitrusting en transport terug naar het hotel. 


Wandelingen bij de berg Skala
If you want to get to the top in life, you have to be prepared for some uphill battles. To reach the top of Skåla (1848 m), you won't find a longer… Read more
Skåla
Challenge yourself in spectacular scenery, and stay comfortably at one of the best hotels in Norway. Via Ferrata Loen starts at Hotel Alexandra, and… Read more
Package: Via Ferrata Loen, Loen Skylift & Hotel Alexandra
Uteguiden AS is the leading outdoor adventure company in the Norwegian westcoast. We offer a broad range of adventures all year around, everything… Read more
Uteguiden AS
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reizen naar en in de omgeving

  Meer reisinformatieis te vinden op de officiële website van het Sognefjord.

  • Per vliegtuig

   Per vliegtuig

   Als Nordfjord je bestemming is, liggen de vliegvelden Sandane en Ørsta-Volda mooi centraal. Er zijn directe vluchten naartoe vanaf Bergen (1 uur) en Oslo (1 uur) en je kunt er doorgaande vluchten nemen naar een groot aantal Noorse steden. Ålesund Airport ligt 2,5 uur rijden vanaf Nordfjord en van daaruit zijn er vluchten naar Oslo en andere Noorse en Europese steden.

  • Over de weg

   Over de weg

   Bussen vertrekken dagelijks naar Nordfjord vanuit Bergen (5 uur), Ålesund (3 uur), Trondheim (7,5 uur) en Oslo (8 uur).

   Als je vanuit Oslo of Trondheim met de auto gaat, volg je de E6 naar Otta en daarna de Rv 15 tot Stryn. Vanuit Oslo kun je ook de E16 nemen, via Sogn. Vanuit Bergen en Ålesund neem je de E39.

  • Per boot

   Per boot

   Er zijn drie overtochten per pont in Nordfjord: Lote - Anda, Stårheim - Isane en Måløy - Oldeide.

   De welbekende Noorse kustcruiser Hurtigruten legt elke dag aan in Måløy, zowel in zuidelijke als in noordelijke richting.  

   Er zijn ook dagelijkse snelboten van Bergen naar Måløy en Selje.

  • Per trein

   Per trein

   Je kunt de trein nemen vanuit Oslo of Trondheim, met aansluiting in Otta. De reis naar Nordfjord wordt dan per bus vervolgd.

   Je kunt ook naar Flåm treinen en dan de bus pakken naar Nordfjord.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages