Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hiking in the Fjord Coast Hiking in the Fjord Coast
Credits
Hornelen.
Photo: Sverre Hjørnevik
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ongerepte natuur zover het oog reikt

Met 860m loodrecht uit de zee rijzende is Hornelen de hoogste zeeklif in Europa, en het is een ervaring als geen andere.

De wandeling is op sommige plekken steil en het duurt in totaal acht tot tien uur heen en weer, wat het een uitdagende dagtrip voor de meer ervaren bergwandelaar maakt. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over nauwe fjorden, machtige bergen, en kleine eilandjes ver weg op zee.

Norway Adventures biedt begeleide dagtrips naar Hornelen, maar ook andere activiteiten zoals kajaktochten en bergbeklimmen.

Seizoen

Juni tot september, afhankelijk van sneeuwcondities.

Over de omgeving
Fjordkysten

Fjordkysten heeft honderden ongerepte eilanden en diepe fjorden en bergen die uit de zee oprijzen. Er zijn meer dan 200 wandelroutes om uit te kiezen, waaronder de 15 Noordzee Wegen - gezinsvriendelijke, gemakkelijke wandelingen met uitzicht op de kust.

Lees meer over Fjordkysten


Andere wandelaanbiedingen bij Hornelen

Wandelen in Fjordkysten en Sunnfjord

Gelegen middenin de Noorse fjordenregio, in FjordKysten en Sunnfjord kun je kiezen uit een ontelbare hoeveelheid wandelingen in een gevarieerd landschap, van eenvoudige wandelingen op de eilandjes tot aan uitdagende trektochten in de bergen.

Om het makkelijker te maken kun je bijvoorbeeld een vijfdaagse wandelexcursie volgen die je langs de vele hoogtepunten van de regio neemt, zoals Alden, Sandfjellet en zelfs Hornelen (de hoogste zeeklif in Europa), of als Hornelen te zwaar is, de eenvoudigere Veten, vanwaar je kunt genieten van een exotisch uitzicht over een wit zandstrand.

Combineer je wandelexcursie met activiteiten zoals kajakken, fietsen, diepzeevissen, zalmvissen, vliegvissen, raften of duiken.


Wandelingen bij de berg Hornelen
Visit the island Alden and hike up to the top also called «the Norwegian horse». The mountain rises straight out of the ocean, 481 m above sea level.… Read more
Alden
Visit Bremanger and hike Europe's highest sea cliff! The hike will give you a spectacular hiking experience. The trail is quite challenging and steep,… Read more
Hornelen - Europes highest sea cliff
Click to activate
Select
  Click to activate

  Reizen naar en in de omgeving

  • Met de auto

   Met de auto

   Van Bergen naar Florø is 111 kilometer. Als je vanuit Oslo rijdt is het 457 kilometer.

  • Met de bus

   Met de bus

   Er vertrekken dagelijks bussen vanuit Oslo, Bergen, Ålesund en Trondheim.

  • Met het vliegtuig

   Met het vliegtuig

   Widerøe vliegt regelmatig van Bergen en Oslo naar Luchthaven Florø.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages