Norway Now
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Sea fishing at Trysnes Marina in Southern Norway
Fishing at Trysnes Marina in Southern Norway.
Photo: Tommy Egra (c) Visit Sørlandet AS
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Diepzeevissen in Zuid-Noorwegen

Met haar lange kustlijn, rijk aan eilanden en fjorden, biedt de kust van het Skagerrak in Zuid-Noorwegen talloze mogelijkheden voor het diepzeevissen.
Zuid-Noorwegen

Dit gedeelte van Noorwegen is al vele decennia erg populair bij de Noren. Het milde klimaat en de schitterende natuur maken het tot een prachtige vakantiebestemming. De‘skerries’ (eilandengebied) liggen hier afgeschermd van de zee, zodat er het gehele jaar door gevist kan worden. In de regio vindt u ook diverse goede zalmrivieren, plus verder landinwaarts meren waar u op forel en snoek kunt vissen.

Seizoen

Het gehele jaar door, maar de periode vanaf begin maart tot eind oktober is het meest populair.

Vissoorten

In zee vind je een groot aantal vissoorten, het meest algemeen zijn kabeljauw,koolvis, pollak, haring, makreel, lom, leng en schelvis.

Doelgroepen

De vakantiecentra en de kust van het Skagerrak zijn zowel geschikt voor hardcore sportvissers (individuen en groepen) als gezinnen met kinderen.

Accommodatie en materiaalhuur

De vakantiecentra langs de kust verhuren allemaal boten, daarnaast hebben ze ook winkels waar je het meest gebruikte materiaal en aas kunt kopen. Verblijf in compleet ingerichte appartementen of cabines op korte afstand van het water. De vakantiecentra beschikken over alle faciliteiten om je visvakantie te laten slagen, inclusief grote vrieskisten en plaatsen waar je de vis schoon kunt maken. Vanaf de haven van Kristiansand is het maar een korte rit naar de vakantiecentra (minimaal 20 minuten – maximaal anderhalf uur).

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad