Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Via Ferrata to Mt. Straumsfjellet
Via Ferrata to Mt. Straumsfjellet.
Photo: Johs. Bjørkeli / Fedrelandsvennen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Activiteiten voor de hele familie

Raften in de Otra rivier, zonnebaden op een strand in Bygland of zwemmen met de kinderen in Hovden Aqualand. Ontdek het klimbos in Evje, de steile bergen en de nieuwe via ferrata in Valle of ga mountainbiken, karten of bowlen. Geniet van de buitenlucht door te gaan vissen in de rivier of te wandelen in de bergen.

Rafting hos Troll Aktiv
Rafting hos Troll Aktiv.
Photo: Troll Aktiv

Kinderen aan de macht

Er is een enorme keuze aan activiteiten: bowlen, karten, raften, fietsen, klimmen, wandelen en zwemmen.

Het klimbos ligt naast het Mineraalpark in Evje, in een natuurlijk dennenbos aan de oever van de Otra rivier. Troll Aktiv biedt dagelijkse avonturen in de Otra rivier, vlakbij Evje en Bygland. Ga je mee raften?

Hovden Badeland (Aqualand) en Spa is een Eldorado voor de hele familie, waar kinderen kunnen spetteren in het indoor en outdoor zwembad, en de ouders ontspannen in de Jacuzzi.

Rock climbing in Valle
Rock climbing in Valle.
Photo: Peter Brunnert

Streven naar de top

De Bergen in Valle trekken elk jaar meer en meer klimmers. Met meer dan 200 routes biedt het gebied allerlei uitdagingen. Het maakt niet uit wat voor niveau je hebt. Massief graniet zorgt voor goede grip en maakt het klimmen hier een onvergetelijke ervaring.

De langste via ferrata in Noord-Europa is te vinden in Helle, vlakbij Valle. De beklimming van de Straumsfjellet zou normaal gesproken alleen mogelijk zijn voor ervaren klimmers, maar dankzij de stalen kabel ben je veilig. Alhoewel, het vergt alsnog aardig wat fysiek vermogen, en enige ervaring van wandelen in steil terrein komt hier goed van pas. Uiteraard moet je geen hoogtevrees hebben.

Angling for trout in the mountain
Angling for trout in the mountain.
Photo: Anders Martinsen

Vang een forel

De Otra rivier is een van de grootste waterwegen in het zuiden van Noorwegen. Een visvergunning beslaat 150 kilometer.

Met een visvergunning van Otra Fiskelag kan je overall in de rivier vissen tussen Kilefjorden in het zuiden tot het meer Hartevatn vlakbij Hovden in het noorden. In de rivier vindt je voornamelijk forel.

De visvergunning is de verkrijgen bij de VVV-kantoren, tankstations en kampeerplaatsen.

Hiking in Setesdal
Hiking in Setesdal .
Photo: Anders Martinsen

Wat een uitzicht!

De natuurlijke omgeving van het Setesdal maakt het de perfecte bestemming voor avonturen in de buitenlucht.

Door de hele vallei kan je uitstekend wandelen. Als je ervoor kiest om te wandelen in de bergen houden de wandelroute van de Noorse Wandelorganisatie DNT je de komende dagen zoet.

Liever wat glooiende landschappen? In de vallei heb je meerdere korte wandelingen. Wat dacht je van een tocht naar Gloppefoss in Valle, de hoogste waterval in Setesdal, met een daling van 300 meter?

Your Recently Viewed Pages